1. Forum
  2. Udstyr
  3. Gear Og Udstyr
  4. træner i med kettlebells og hvilken slags?

træner i med kettlebells og hvilken slags?

lisethomsen3

lisethomsen3

3 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hej alle sammen! Cool 

Først og fremmest vil jeg spørge jer, træner i med kettlebells? 

Jeg har læst en bog hvor de snakker om at kettlebells swings er noget af det eneste man behøver at lave for at få en stærkere ryg, og jeg døjer virkelig med problemer i ryggen nemlig. 

Hvad er jeres tanker om dette? Er det bedre med almindelig styrketræning? 

Jeg har kigget på disse www.billig-fitness.dk/collections/kettlebell men er lidt i tvivl om hvilken vægtklasse man skal starte med. Jeg er 180, 54 år og rimelig bred af bygning, men som sagt, min ryg er svag. 

Jeg overvejer at starte med en på 12 kg, eller måske en på 14 kg. 

HVad synes i, nogen erfaringer? 

mette ulstrup

mette ulstrup

33 indlæg
  • Skrevet

Hejsa

Kettlebells kan stærkt anbefales! Også i fht rygtræning. Jeg træner aldrig med andet, og jeg har ikke haft så stærke ryg- og mavenuskler som efter jeg holdt op med at træne ryg og mave(!) og gik over til helkropstræning med KB.

Det kræver dog en del teknik at gøre det rigtigt. Langt de fleste laver swings ved primært at løfte med armene, og det giver skader i det lange løb. Eksplosiv træning, hvpr man bruger balder og mavemuskler til at skubbe KBen frem er meget mere effektiv. Anna Bogdanova har lavet nogle glimrende insteuktionsvideoer, der kan ses på YouTube.

Jeg tror, 12 kg er for let for dig, hvis du laver swings rigtigt. Jeg bruger selv 16 og 20 kg - 20 til tohåndsswings, og 16 til 1-armsswings.

Jeg tror, 16 er en god startvægt til dig, når du nu er en mand...

mcn1145

mcn1145

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg har også kigget på kettlebells og undrer mig om de competition kettlebells som jeg har set her, er værd at bruge de flere penge på?