1. Forum
  2. Udstyr
  3. Gear Og Udstyr
  4. Nybegynder og sko

Nybegynder og sko

ulrik christensen

ulrik christensen

3 indlæg
  • Skrevet

Hej alle håber kan hjælpe.

Jeg har været i løberen og få en løbetest, og derefter købt et par sko. Jeg har som anbefalet gået lidt rundt i dem hjemme i stuen. Jeg er lidt i tvivl fordi jeg har det som om sålen trykker lidt i svangen. Er det noget som går i sig selv når de bliver gået til eller skal jeg gå i butiken at finde nogle andrer ?. Jeg har alrig løbet før og har heller ikke haft løbesko før så har ingen erfaring med dette. Jeg blev anbefalet asics culumus 14. Jeg vil gerne have de rigtige første gang så vil gerne høre jeres erfaringer

VH

Nybegynderen

lene -918250b54f

lene -918250b54f

17 indlæg
  • Skrevet

Hej Ulrik

Hvis du har fået lavet en løbetest og købt de sko du fik anbefalet så er der nok ikke grund til bekymring. Det lyder som om du har fået løbesko som kompenserer for at du løber lidt skævt på fødderne, og det kan godt føles lidt underligt til at starte med, og som om sålen trykker lidt i svangen. Men når først du har vendet dig til skoene mærker du det ikke mere.

Det er i hvert fald mit bedste bud.

God løbelyst :)

ulrik christensen

ulrik christensen

3 indlæg
  • Skrevet

Hej Lene

Ja nu er jeg godt nok ny i det og jeg synes også altid den er gal når jeg køber nye alm. og arbejdsko (sikkerhedsfodtøj) men engang imellem hopper jeg i et par sko hvor man bare siger det er dem.

Men jeg fik at vide efter løbetest jeg er meget tæt ved neutral løber og har fået et par asics cumulus 14 som skulle passe til det. jeg må prøve dem lidt mere herhjemme. Det er jo ldt træls hvis jeg må konstatere efter 4-5 ture det ikke dyr så er det jo en god slat penge igen. men igen jeg har ingen erfaring i hvor meget skoen tilpasser sig. Er sq i tvivl.

michael na

michael na

7 indlæg
  • Skrevet

Er på ingen måde ekspert men hvis du kan mærke gener allerede ved almindelig gang hjemme så er der intet der tyder på det bliver bedre når du løber og udsætter skoene og fødderne for en størrer belastning. Skoen skal helst føles rigtig fra starten og absolut IKKE nogen former for ubehag.

Men det er vigtigt at skelne mellem ubehag/ømhed eller en sko der bare støtter de rigtige steder. En løbesko vil føles anderledes end en normal hverdags sko.

  • Skrevet

@Ulrik

 

Det er helt normalt at sko kan føles lidt forkerte i starten. Jeg er selv igang med at løbe et par sko til og det er nogle sko som blive tilpasset hver fod. Og selvom det gøres, så føltes de også underligt i starten. Men nu efter 60 km i dem, så kan jeg ikke forestille mig andre sko. Du skal ikke være nervøs.

Det anbefales også at man løber ganske kort de første par gange, og at man, hvis muligt, skifter lidt mellem de nye og så de gamle udtrådte.

Jeg vil måske gætte mig til, at det føles somom vriststøtten sidder lidt for langt inde under foden. Hvis ja, så er alt som det skal være. Den fod skal lige vænne sig til det, men vriststøtten flader også en anelse ud, når den lige bliver påvirket et par kilometer.

Pøj pøj

Mvh

Kasper

ulrik christensen

ulrik christensen

3 indlæg
  • Skrevet

hejsa. Tak for de fine svar.

Jeg har valgt at bytte til en anden løbesko da jeg synes at det var meget markant med svangen. Prøvede en del flere sko i butikken anden gang og føler også at jeg fik en bedre vejledning.

fik nogen af mærket brooks som jeg synes sidder bedre. Nu vil jeg igang med et løbeprogram for nybegyndere.

VH

Ulrik

  • Skrevet

@Ulrik

Super at du fandt en løsning som passer dig. Så er det bare på vejene og bygge en god form op :-) God sommer.

Mvh

Kasper