1. Forum
  2. Udstyr
  3. Gear Og Udstyr
  4. Mountainbike

Mountainbike

Karina Jørgensen

Karina Jørgensen

21 indlæg
  • Skrevet

Jeg er så heldig at have fået min første mountainbike. Jeg er dog i tvivl om, hvordan jeg skal vaske/rengøre/smøre den, både den hurtige rengøring/smøring i hverdagen efter en kort tur på landevej og den mere grundige rengøring fx i weekenden efter en tur i skov, mudder og vandpytter. 

Jeg har hos cykelhandleren købe en spraydåse, der både renser og smører i et, som jeg kan bruge til både kæde, støddæmpere m.m. Fik desuden af vide, at jeg skal vaske den i alm. sæbevand. Men hvor tit skal jeg bruge rense/smøremidlet som vejret er nu, men også til vinter med sne samt salt på vejene. 

Skal jeg vaske både stel, kæde, gear, støddæmpere m.m. med sæbevandet, og skal hele cyklen tørres bagefter, eller skal jeg blot tørre støddæmpere. (Jeg har ikke en kompressor, så kan derfor ikke puste-tørre den) 

Hvad skal jeg ellers købe af rense- og rengøringsartikler, børster m.m. 

Hvad skal jeg købe af lappegrej, pumpe, sadeltaske m.m. Jeg har købt lås, skærme, ringklokke, støttefod og lygter. 

Sig ikke, at jeg skal spørge om råd hos cykelhandleren, hvor jeg købte cyklen. Han mente nemlig, at jeg hos ham skulle købe et rensesæt til 700-800 kr. og at jeg efter hver tur skulle vaske, rense, smøre hele cyklen, selv efter en lille tur til købmanden på landevej i solskin.  

 

For noget tid siden, var der i et I Form blad en side om, hvordan man laver en hurtig laver en rengøring af sin mountainbike. Kan dog ikke huske hvad nummer og årstal det var. Synes det er lidt omstændigt at bladre alle mine I Form blade igennem for de sidste to-tre år. Kan man på en nemmere måde finde den pågældende side?

På forhånd tak for svar. 

larsbachmann

larsbachmann

3 indlæg
  • Skrevet

Hej Karina

Se svar her:
http://iform.dk/forums/udstyr/gear-og-udstyr/mountainbike#comment-51267

SorenHenrik

SorenHenrik

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted