1. Forum
  2. Udstyr
  3. Gear Og Udstyr
  4. Mountainbike

Mountainbike

Karina Jørgensen

Karina Jørgensen

21 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Jeg er så heldig at have fået min første mountainbike. Jeg er dog i tvivl om, hvordan jeg skal vaske/rengøre/smøre den, både den hurtige rengøring/smøring i hverdagen efter en kort tur på landevej og den mere grundige rengøring fx i weekenden efter en tur i skov, mudder og vandpytter. 

Jeg har hos cykelhandleren købe en spraydåse, der både renser og smører i et, som jeg kan bruge til både kæde, støddæmpere m.m. Fik desuden af vide, at jeg skal vaske den i alm. sæbevand. Men hvor tit skal jeg bruge rense/smøremidlet som vejret er nu, men også til vinter med sne samt salt på vejene. 

Skal jeg vaske både stel, kæde, gear, støddæmpere m.m. med sæbevandet, og skal hele cyklen tørres bagefter, eller skal jeg blot tørre støddæmpere. (Jeg har ikke en kompressor, så kan derfor ikke puste-tørre den) 

Hvad skal jeg ellers købe af rense- og rengøringsartikler, børster m.m. 

Hvad skal jeg købe af lappegrej, pumpe, sadeltaske m.m. Jeg har købt lås, skærme, ringklokke, støttefod og lygter. 

Sig ikke, at jeg skal spørge om råd hos cykelhandleren, hvor jeg købte cyklen. Han mente nemlig, at jeg hos ham skulle købe et rensesæt til 700-800 kr. og at jeg efter hver tur skulle vaske, rense, smøre hele cyklen, selv efter en lille tur til købmanden på landevej i solskin.  

 

For noget tid siden, var der i et I Form blad en side om, hvordan man laver en hurtig laver en rengøring af sin mountainbike. Kan dog ikke huske hvad nummer og årstal det var. Synes det er lidt omstændigt at bladre alle mine I Form blade igennem for de sidste to-tre år. Kan man på en nemmere måde finde den pågældende side?

På forhånd tak for svar. 

Signe Brogaard

Signe Brogaard

9 indlæg
  • Skrevet

Hej Karina
Du kan finde artiklen "Cykelvask på 15 minutter" i nummer 16/2013 på side 27, den findes desværre ikke på iform.dk.
mvh Signe/iform.dk 

andreas123

andreas123

21 indlæg
  • Skrevet

nogle gode råd : http://vorespuls.dk/artikel/10-tips-pas-godt-pa-mountainbike

det kommer selvfølgelig også an på hvor du kører med cyklen ? er det kørsel hvor alt bliver mudret til så skal du vaske hver gang.  ellers så prøv at lægge mærke til om du kan høre en knasende lyd fra tandhjulene ( så det på tide at vaske ) . om vinteren vasker jeg cyklen fri for salt efter behov. hvis du cykler i en times tid med salt på vejen så ville jeg vaske cyklen.

jeg har købt et billigt børstesæt i t-hansen til bil også bruger jeg bare opvaskemiddel. 

da jeg bruger min cykel meget, så har jeg ofte min cykel til service og der lader jeg dem om at smøre forgafler.

hvis du køre meget i skoven så køb noget kvalitets olie fra en cykelhandler eller via. nettet... ( brug ikke wd 40 ).

vil anbefale at bruge penge på en god lille cykelpumpe fra en cykelhandler. ( de kan hver især give et hvis tryk ), du kan spare halvdelen af de gange du skal pumpe.

køb kvalitets lappegrej / slanger fra en cykelhandler.

har ikke nogen erfaring med saddeltaske...

 

VH Andreas Lund Andersen

larsbachmann

larsbachmann

3 indlæg
  • Skrevet

Alt efter hvor beskidt den er efter en tur, så skal den skylles/vaskes. Du må ikke bruge høftryksrenser eller lignende, men skyl den med vandslangen, og lav en spand vand og brug en blød opvaskebørste. Jeg bruger en special cykelshampoo, men du kan også bruge autoshampoo hvis du har det i forvejen.

Skyl cyklen, og vask efter med sæbe og børste, og skyl så cyklen med rent vand. Lad den drypep af, og tør efter med en klud. Og så er det vigtigt når den er helt tør, at du får smurt kæde og tandhjul igen.

Her er en video der viser en hurtig vask:

https://www.youtube.com/watch?v=QvzVRxlIUL0

Her er en video der viser en grundig vask

https://www.youtube.com/watch?v=5ak4AzlUz5Q

Men generelt er det vigtigt at holde kæde/ tandhjul og andre bevægelige dele rene og smurte. Vil du vaske som en pro, så er der masser af gear og lir til det :)

http://www.cykelpartner.dk/vaerktoej-og-vedligeholdelse/rense-og-rengoeringsartikler_9800_9746~c.html

God fornøjelse

SorenHenrik

SorenHenrik

1 indlæg
  • Skrevet

Lille indlæg med masse gode råd: https://www.smartcykler.dk/blog/vinterklar/