1. Forum
 2. Udstyr
 3. Gear Og Udstyr
 4. Kompressionsstrømper

Kompressionsstrømper

 • Skrevet

Hej

Jeg løber jævnligt og lurer på de hér kompressionsstrømper. Er der mon nogen der har erfaringer mht komfort, valg af mærke/model, evt effekt, fordele/ulemper etc..?

adam b.

adam b.

79 indlæg
 • Skrevet

jeg har et par fra new balance, ikke super dyre men ville bare lige prøve dem. Løber 10 km et par gange eller 3 om ugen. Jeg synes de er ualmindelig rare at have på! Om de virkelig øger min blodgennemstrømning og præstation ved jeg ikke, men alt andet lige er de specielt gode i den kolde tid!

Jeg prøvede et andet par også men de var så stramme i læggen at jeg næsten ikke kunne få dem på, så der er flere steder at holde øje med størrelsen, de skal jo også sidde til.!

may-britt hansen

may-britt hansen

4 indlæg
 • Skrevet

Umiddelbart vil jeg mene, at de ikke er nødvendige med din træningsmængde. Personligt løber jeg med CEP kompressionsstrømer på alle ture over 25 km for at fremme restitutionen, men på kortere ture løber jeg i alm. strømper.

sarah a.

sarah a.

51 indlæg
 • Skrevet

Hvorfor skulle nødvendigheden være afhængig af turens længde? Er idéen ikke at sokkerne komprimerer lægmusklerne og så øger blodgennemstrømningen? I så fald er det vel ikke noget som først træder i kraft efter x antal km!? Jeg har nogle fede sokker fra Bydoctors - og bruger dem primært fordi jeg føler de giver god støtte omkring achillessenen. Derudover er de også dejlig varme pga. det kraftige stof. Kan varmt anbefale dem!

may-britt hansen

may-britt hansen

4 indlæg
 • Skrevet

Naturligvis kan man bruge dem på kortere ture, men faktum er, at længere ture kræver længere restitution, og 10 km kræver ikke specielt lang restitution. Det er restitutionsperioden, strømperne kan hjælpe med at afkorte. Hvis man skal give 350 kr. for et par strømper, skal der være en fornuftig grund.

Hvis man har effekt af dem omkring achillesseneproblemer (hvad jeg også har hørt fra andre), er det en rigtig god grund til at bruge dem, også på korte ture.

sarah a.

sarah a.

51 indlæg
 • Skrevet

Har du erfaringer med Skins? altså det mærke man kan få både tigths og løbetrøjer i? Det skulle jo eftersigende også have en effekt... ved ikke helt om jeg køber den, men det skulle være rigtigt rart at have på!

may-britt hansen

may-britt hansen

4 indlæg
 • Skrevet

Nej, jeg har kun prøvet NIKE (kan ikke anbefales) og CEP. Fordelen ved en komp.strømpe med fod er, at den også forebygger hævede fødder og vabler Smile

Idaiform

Idaiform

46 indlæg
 • Skrevet

@Sara

Jeg har et par Skins halvlange løbetights og synes de er super at løbe i. Jeg synes faktisk også jeg kan mærke forskel...?!

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Nogle der har erfaring med Skins eller 2XU korte tights? Overvejer at købe et par :)

Idaiform

Idaiform

46 indlæg
 • Skrevet

Hej Mette

Jeg har et par af de mellemlange.. Jeg synes de er super fede at løbe i... Om de ligefrem forbedrer min præstation ved jeg ikke, måske i form af at man har fuld bevægelighed i dem og de sidder rigtig godt på! Jeg kan i hvert fald godt anbefale dem Cool