1. Forum
  2. Udstyr
  3. Gear Og Udstyr
  4. Indlæg, nye sko eller......

Indlæg, nye sko eller......

Oppih

Oppih

1 indlæg
  • Skrevet

Hej alle :)

Jeg er først for nylig begyndt at løbe igen efter en længere pause - jeg kan se at jeg har tendens til overpronation(jeg får da også ondt på indersiden af skinnebenene, nederst lige over anklen). Kan dette løses med indlæg, eller skal jeg skaffe mig hel nye sko? de sko jeg har nu er til "neutrale løbere"!


 

  • Skrevet

Hej! Smile

Hvis du løber i nogle gamle sko der har stået måske et par år og i øvrigt er til neutrale løbere, så vil jeg helt klart råde dig til at udskifte dem med et par nye, allerhelst efter en løbetest, hvor de kan se hvor meget du pronerer og finde sko der passer til dig. Brugte løbesko der står stille et stykkke tid har en tendens til at blive stive og miste den affjedrende virkning, og det kan ikke rettes med et indlæg, selvom indlægget måske kan afhjælpe pronationsproblemerne.

Lene

  • Skrevet

Hej David

Lene har helt ret - du bør anskaffe dig et par nye. Jeg ved heller ikke hvor langt du har løbet i de gamle, men du skal huske, at man heller ikke må løbe mere end omkring 1.000km i samme sko. Hvis du løber flere gange om ugen, er det også en god ide at have mere end en sko, så sålen i dem du lige har løbet i, kan komme sig og give den maksimale effekt igen :) .

Jeg løber selv med Reebok's Zigtech sko som har en super bund, der giver individuel støtte til hele foden. Dette kan i øvrigt også eliminere lettere pronering, da der ikke er områder på foden der ikke støttes.

Du kan se nogle af dem her: 

http://apuls.dk/index.php?route=product/category&path=62_174

God fornøjelse med løbet fremover! :)

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
  • Skrevet

Vil klart anbefale nye sko. Og så løbesko! Men kommer jo an på hvad man er til.
Ang. sål, vil jeg anbefale det hvis du har haft småproblemer med skinnebenet.. Fik selv såler og har løst mit problem med hensyn til skinnebenet... Nogle siger også at man ikke skal have såler og lade skoen forme sig efter sin fod... Hvor såler tvinger lidt din sko til at forme sig efter den :)

Kan også være du skal til at ændre din løbe tekning, så du f.eks løber på forfoden istedet for hele foden. Men giver du ingen oplysninger om :) så vil jeg ikke komme nærmere ind på.

Men ellers som de andre siger. få lavet en løbetest i sportsmasters.. og hvis du vil smide lidt penge efter det kan jeg klart anbefale en fys. :) Håber du kan bruge lidt.