1. Forum
  2. Udstyr
  3. Gear Og Udstyr
  4. GPS contra fodsensor

GPS contra fodsensor

Bjarne Simonsen

Bjarne Simonsen

19 indlæg
  • Skrevet
Skrevet - 01/07/2012 :  08:29:00  Vis profil  Besøg BjarneBS's hjemmeside  Svar med kopi af besked
Hejsa

Jeg har snakket med POLAR vedr. min GPS, der ikke virker ret godt, og må sige det er en helt OK service de giver. Grundet de problemer jeg har haft tilbyder de mig en fodsensor (fodpod) i stedet for GPS'sen.

Jeg har dog ingen erfaringr med en sådan, men "fordomme"
- klods på skoen
- besværlig hvis jeg løber i andre sko en dag
- m.v.

Nogen der har erfaringer

Mvh
Bjarne
michael na

michael na

7 indlæg
  • Skrevet

Hej Bjarne

Sensoren er ikke så stor og tung at det er noget man umiddelbart ligger mærke til, men det er rigtigt at hvis du skifter mellem flere par sko så er det en smule besværligt.

Den største ulempe ved en footpod er dog præcisionen. For det første er det vigtigt den blive kalibreret så præcist somm muligt da selv små afvigelser i kalibreringen vil gøre et stort udslag på distance målingen. Det betyder også at det er en god ide at kalibrere den minimum hver anden månede.

Hvor præcis den vil være afhænger af hvordan og hvor du løber. Hvis du løber i jævnt tempo i et meget fladt terræn, fx fortorv, cykelsti m.m. så vil den kunne ligge indenfor ca. 1-3% af en GPS måling. Men hvis du derimod løber i terræn præget af bakker så vil du hurtigt opleve store forskelle. Det skyldes at løb op af bakke ofte sker med væsentligt kortere skridt end på en flad strækning og da sensoren er kalibreret til at hver bevægelse svarer til ca. x antal cm og du pludselig tager skridt der er 20 cm kortere så vil det gøre en stor forskel. Ligeledes hvis du træner i intervaller med skift mellem løb og gang. Ofte tager man længere skridt ved løb end ved gang og derfor vil der også her kunne opstå forskelle.

Nu ved jeg ikke hvad problemer du har med GPS sensoren og jeg er heller ikke ekspert i Polar produkterne, men umiddelbart burde det jo være muligt at få en GPS sensor til at fungere med deres produkter - Det er der trods alt mange der benytter. :)

  • Skrevet

Jeg har en RS300sd, synes den er lidt klodset at ha på skoen, desuden er det ikke hver gang den virker og den er ikke lige så præcis som gps. Men den er ikke besværlig at flytte rundt på, jeg tager den af skoen hver gang jeg brugt den, da jeg dels vil rengøre den og dels snøre skone helt op.

Hvis jeg var dig ville jeg presse på for at få gps´n til at fungere... For mig er fodsensor et forældet fænomen. Mit næste køb skal da klart være et Garmin ur :)

 

Held og lykke med det.