1. Forum
 2. Udstyr
 3. Gear Og Udstyr
 4. Bedst til at måle kalorieforbrænding?

Bedst til at måle kalorieforbrænding?

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Hej.

Jeg mangler et apparat, som kan logge min aktivitet og dermed min kalorieforbrænding så præcist som muligt 24 timer i døgnet. Er det et pulsur jeg skal have fat i eller findes der noget bedre? Hvad kan I anbefale? Det skal ikke være en skridttæller, da jeg ikke føler, det giver et præcist billede af min overordnede forbrænding. Må gerne kunne tilsluttes computeren eller en app på iPhone. På forhånd tak for hjælpen.

 

jescarlson

jescarlson

1 indlæg
 • Skrevet

Hej Sofie,

jeg har skrevet et blogindlæg som måske kan hjælpe dig?: http://www.jespercarlson.blogspot.dk/

Her gennemgår jeg nogle af de aktivitetsmålere, der pt. er på markedet. Hvor præcise de er, kan diskuteres.

Hvis du går meget op i troværdigheden af produktet (dvs. om det måler korrekt), så er der i Danmark pt. kun Actigraph og Bodymedia SenseWear. Begge produkter sælges her: www.shs.maribomedico.dk.

Jesper

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Fedt! Mange tak :-)

frank l.

frank l.

74 indlæg
 • Skrevet

@Sofie

 

Hej Sofie!

 

Der findes ikke noget apperat, der kan måle din nøjagtige kalorieforbrænding. Dvs. det findes ikke tilgængelig for "almindelige" mennesker. For at måle din nøjagtige kalorieforbrænding, skal du testes i et laboratorie.

 

Det der er tilgængelig på markedet idag, til sportsfolk, motionister etc. er baseret på gennemsnittet af en befolkningsgruppe med kendt vægt osv.

Når du dyrker sport, hvor du gerne skulle forbrænde, sættes din højde, vægt og evt. antal slag dit hjerte yder under sport ind i en formel. Denne sammenlignes så med et gennemsnit af personer, der har ydet det samme som dig under samme omstændigheder. Derefter får du antal kalorier forbrændt.

 

Hvis du søger en gratis app, er her to:

 

www.runkeeper.com, denne kan forbundindes med madlog.dk så dine forbrændte kalorier indregnes i et evt. forbrug/vægtregnskab der.

www.endomondo.com

 

Selv bruger jeg garmins forerunner 405CX - beregner lidt mere korrekt end de to nævnte, da man kan bruge pulsmåler.

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Hej,

Jeg kender de to apps, du linker til, men tak :-) Synes ikke selv, at endomondo altid er lige præcis - i hvertfald ikke her, hvor jeg bor. I udgangspunktet søger jeg alt, der kan måle mere præcist end fx endomondo af sig selv og fitnessmaskinerne i centret. Jeg har en stofskiftesygdom og er ret sikker på, at min puls i hvertfald skal med ind over målingerne i første omgang, da det ikke er tilfældet p.t. Pga. stofskiftet er det vigtigt for mig ikke at regne med, at jeg forbrænder mere, end jeg faktisk gør. Det er dog ikke sikkert at jeg får et realistisk billede under alle omstændigheder pga. sygdommen, men det er da et forsøg værd. Hvis en måling med andre apparater fx viser sig at ligge 200 kcal under Endomondo eller maskinernes måling i centret, så er det jo ikke helt ligegyldigt for hvordan jeg sammensætter min kost og træning. 

frank l.

frank l.

74 indlæg
 • Skrevet

Hej Sofie!

Så vil jeg foreslå dig, at du får købt et pulsur. Der følger pulsmåler med.

Du får ikke et realistisk billede af forbrændingen under alle omstændigheder. De metoder/apperater der er på markedet idag, giver alt andet lige kun et gennemsnitlig billede. Da jeg stadig var studerende, skulle vi aflevere fysiologirapporter - en af dem var netop, forbrænding. Og det kræver en større opstilling af apperatur, hvis man vil have en korrekt billede. Og det er dyrt, at få foretaget i et laboratorie.

Hvis du har DM, synes jeg du skal holde dig til hvad din endokrinolog/ansvarlige læge siger - han er alt andet lige specialist.

 

Du kan også få opstillet et sports program på afdelingen, som sikrer dig den bedste og mest stabile forbrænding når du dyrker sport.

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Jeg har også overvejet at spørge, om jeg kan få decideret vejledning til tilrettelæggelse af kost og sport i forhold til min sygdom. P.t. er mit stofskifte alt for lavt igen uden forklaring og på trods af medicinering og resultaterne udebliver på trods af at jeg vejer al min mad, så der skal nok en større undersøgelse i gang. Men pulsur er da en start - om ikke andet så til at finde ud af, om jeg presser mig selv nok under træningen. 

frank l.

frank l.

74 indlæg
 • Skrevet

Hej Sofie!

Det lyder som en rigtig god idé - lægerne vil kunne give en god vejledning. Og lur mig, om der ikke er én sygeplejerske eller assistent, der er særligt interesseret i din kombination kost/sport - der er i hvert fald på min afdeling. 

Det vigtigste er imidlertid, at du selv er opmærksom - og det tyder det jo på Wink