1. Forum
  2. Træning
  3. Styrketræning
  4. Hvad er normalt?

Hvad er normalt?

Gert-f5e5d6f9b8

Gert-f5e5d6f9b8

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg har ledt lidt efter en slags oversigt over, hvad der vurderes som værende normalt at kunne præstere i forskellige aldersgrupper. Altså noget med belastningen i kilo for de forskellige udstyr i et fitness center. Når "eksperter" nu kan sige, hvor mange armbøjninger man bør kunne tage som x-årige, og man bør kunne løbe så og så langt på 30 minutter, så må der der også findes en slags "norm" over fitness udstyret - så man kan forholde sig til om man ligger over eller unde niveau - eller man ligger tilfredsstillende. Er der nogen der kan hjælpe mig til at finde frem til den viden?
Fys&Sund

Fys&Sund

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej Gert.

Jeg tror det bliver mere svært at komme frem til en standard, hvor du kan gå ind i et skema og se hvor mange kg du burde kunne løfte i en given maskine eller øvelse. Der er rigtig mange faktorer der spille ind. Hvor meget har du trænet før, hvad har du lavet fysisk tidligere (dit job feks), din alder, hvilken maskine er det (forskellige maskine kan ikke sammenlignes, så 50 kg den ene kan godt være 25 i den anden), mv.

Min bedste råd er at starte på noget der helt sikkert er for lidt og blive der de første 4-6 gange og så begynde at lægge en lille smule på vægten, mens du holder øje med at du ikke skader dig selv (ømhed i for mange dage efter, smerter istedet for ømhed, osv.)

Vh. 
Thomas Hyldgaard, Fysioterapeut