1. Forum
  2. Træning
  3. Styrketræning
  4. Har taget på af styrketræning :(

Har taget på af styrketræning :(

snehvide1

snehvide1

248 indlæg
  • Skrevet

Jeg har brug for lidt erfaring i dette indlæg.

Jeg er en pige på 21 år, er 175 cm og har længe haft en godt vægt på 65 kg. Her til sommer vil jeg dog gerne lige ned på de 63 kg - som jo bare er typisk, når det bliver sommer. Tror de fleste kender det.

Jeg havde i efteråret en god periode, hvor jeg løb rigtig meget, men da december ramte stoppede jeg faktisk med alt motion - stort set. Her for omkring de 5 uger siden startede jeg så op i fitness World, da jeg begyndte at få lidt ondt i ryggen af bare at sidde på min flade.

Jeg har så i 5 uger trænet omkring 3-4 gange om ugen på hold, typisk Bodyfit, Stram op og de typisk styrketræningshold. Jeg er blevet vildt glad for det og havde håbet at kunne se lidt forskel på min krop. Nu har jeg desværre ikke noget helspejl hos mig selv, så har svært ved at se det fysisk. En gang imellem bruger jeg derfor vægten (selvom jeg ved mange er imod det). I dag vejede jeg mig så og den stod på 67,5 kg. Altså, 2,5 kg mere end jeg plejer. Jeg har hørt og læst lidt, at man typisk tager på af stykretræning, men jeg er stadig i tvivl hvorfor? Er der muskelmasse? Er det fordi jeg spiser mere end jeg plejer fordi jeg træner? Er det noget med blodmassen i min krop? Jeg kan simpelthen ikke finde det rigtige svar. 

Går det væk igen eller hvordan? Hvornår kan man se resultater på vægten og kroppen? 

 

Og hvor meget muskelmasse i kg kan man typisk tage påpå halvanden-to måneder? 

 

Håber I vil hjælpe med min forvirring inden for emnet. Jeg er ny i stykretræning og er ret blank på området! :) 

 

 

Lemonade

Lemonade

0 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted
MartinBrix

MartinBrix

3 indlæg
  • Skrevet
Jeg tror du skal være opmærskom på om du er restitureret nok efter muskeltræning - f.eks. er det smart med en dags pause i mellem hvert pas. Herunder er det en god idé at kører muskeltræning ind imellem cardio træningen for at bibeholde din muskelmasse. Faktisk forbrænder du ligeså meget fedt ved at styrketræne (hårdt selvfølgelig), som ved at løbe en tur. En rigtig god måde at forbrænde fedt, mens du bevarer muskelmasse er at lave pull ups. Her får du både sved på panden og træner hele din overkrop: pullupbar.dk Så hård styrketræning lader dig forbrænde fedtet og styrke muskelmassen. Så konklusionen må være at det er kosten og dit ligevægtsindtag, du skal holde øje med.