1. Forum
 2. Træning
 3. Løb
 4. Tisser rødt efter løb

Tisser rødt efter løb

 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej :)
jeg er en meget aktiv pige på 22, som træner stort set dagligt. Jeg både styrketræner med frivægte, kettlecross, spinning og så løber jeg. Sidstnævnte er jeg begyndt at gøre mere fast efter en lille pause. 

Jeg har de fire sidste gange jeg har været ude at løbe opdaget at min urin var rød lige efter jeg har løbet. Er der nogen som har oplevet dette? Det skal sige, at jeg ikke har oplevet det før, ikke har ondt og ikke oplever det efter de andre træningsformer. Desuden har det været på løbeture fra alt mellem 5-12 km det er sket efter, mit væskeindtag har været normalt og jeg har ikke spist rødbede, røde bær eller andre fødevarer som naturligt farver det rødt. Og det er kun LIGE efter at det er rødt.. Det er helt normalt igen efter f.eks. en time..

 

 

Maria Jensen

Maria Jensen

178 indlæg
 • Skrevet

det lyder ikke helt normalt, jeg vil uden tvivl anbefale dig at gå til læge med det..

Det kan evt. være noget med kulde, da det umiddelbart er den eneste træning du laver udendørs og den eneste træning du bløder af..

Løber du i varmt vind- og blæstafvisende men luftgivende træningstøj, så sveden kan komme ud, men du ikke bliver kold og fryser ?

 • Skrevet

Jeg løber i lange newline løbebukser, som er til udendørsaktiviteter mellem 0 og -15 grader.. Jeg plejer at have en tilpas temperatur når jeg løber, hverken for varmt eller koldt.. når jeg stopper begynder jeg dog at svede og det gør det ikke bedre af at man kommer indenfor når løbeturen er færdig  ;) 

Maria Jensen

Maria Jensen

178 indlæg
 • Skrevet

jeg vil uden tvivl anbefale dig at gå til læge og snakke med hende/ham om det.. 

Umiddelbart kan jeg ikke se det kan være andet end noget med kulde, måske begyndelse til blærebetændelse ? 
For du får det ikke ved andre former for sport ?

Sus

Sus

27 indlæg
 • Skrevet

Hej Tine

Løb i går i samme slags bukser, svedte som en hest men var alligevel kold om bagdelen. Overvejede at finde de uldne trusser frem, som holder baller og underliv varme. Det er almindelige neutrale tynde trusser, men af uldkamgarn i stedet for bomuld. Jeg ved godt at det lyder mormoragtigt, jeg er da også mormor, men total modstander af fornuftigt undertøj. Desværre måtte jeg gi' mig og trække i uldbukser

Men måske skulle du lige kigge op forbi din læge med en urinprøve, for du kunne jo have lidt blærebetændelse.

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Jeg tvivler umiddelbart på at du skulle have blærebetændelse da dit symptombillede er ukarakteristisk for dette.. Jeg er heller ikke 100% sikker på at det er blod du har i urinen.. Er den ensfarvet rød??

I så fald kunne jeg mistænke foot strike hemolysis der er en tilstand hvor der sker en destruktion af de røde blodlegemer medførende frigørelse af hæmoglobin, der efterfølgende udskilles med urinen..

Lige meget hvad er det en god ide at tage kontakt til din læge.. Kontakt evt. pågældende og aftal at komme forbi med en urinprøve der er opsamlet efter en løbetur.. Ovennævnte er blot en tanke og afhængigt af evt. andre symptomer kan diagnosen selvfølgelig pege i mange forskellige retninger hvorfor jeg kun kan gentage at du skal kontakte din læge..

 • Skrevet

Til Kasper, jeg tror ikke umiddelbart at det er blod det er lidt mere lyst og ik tykflydende, hvis I forstår - uden at gå alt for meget i detaljer :D 
Jeg ringede til min lægesekræter i dag, hun sagde at det havde hun ikke noget godt bud på hvad kunne være, men at jeg skal prøve at ringe i lægens tlf. tid. Vi blev dog enige om at det nok ik var så farligt eller noget alvorligt i og med at jeg jo på ingen måder har smerter eller andre gener :)
Takker for jeres svar og vender lige tilbage når lægen har givet sit besyv med ;) 

M.Hansen

M.Hansen

265 indlæg
 • Skrevet

@Kasper

Jeg fandt et lignende tilfælde (tak Google) her, hvor lægen er inde på præcis det samme som dig.

http://www.zocdoc.com/answers/5154/why-do-i-have-blood-in-my-urine-after-running

I hvert fald kan det afgøres ved en urintest.

Hilsen

M.Hansen

www.sundhedoglivsstil.blogspot.com

 • Skrevet

Jeg skylder jeg vist en lile update :) 
Jeg snakkede med lægen i går, som bad mig komme ind med en urinprøve der var opsamlet lige efter en løbetur. Det gjorde jeg så og de kunne hurtigt vha. strip-test afgøre at der var blod i min urin. De dyrkede så videre på den i nat og lægen sagde i morges at det var en omgang blærebetændelse. Dog synes hun det er lidt underligt at jeg ingen smerter har haft. 
Så det var vist godt nok jeg kom til lægen :)

Maria Jensen

Maria Jensen

178 indlæg
 • Skrevet

@Tine

 

Jeg synes nok det lød lidt alla blærebetændelse :) godt det ikke var alvorligt, nu skal du bare sørge for at drikke en masse og holde dig varm når du løber.. ( og i det hele taget ) :)