1. Forum
 2. Træning
 3. Konditionstræning
 4. TRIATHLON HJÆLP

TRIATHLON HJÆLP

henriette24

henriette24

16 indlæg
 • Skrevet

Hej, jeg vidste ikke lige hvilket forum dette ville være passende, så jeg forsøger at smide det ind her.

    Jeg har længe tænkt på at træne til triathlon, og nu tænker jeg det skal være nu. Jeg står bare i den situation, at jeg ikke har cyklen endnu, og så tænker jeg jo hvilken en det skal være.

    Er der nogle af jer, der ved hvad en god tri-cykel vil være? Det vil være træning til 1/4 tri til at starte med og så bygge derfra. Cyklen skal sådanset bare være dækkende for at den kan holde sig i stand.

    Håber på der er nogle der har nogle bud/erfaringer, tak :) 

louiserasmussen36

louiserasmussen36

3 indlæg
 • Skrevet

Hej Henriette. Jeg kender ikke noget til en cykel men vil bare høre dig om du har deltaget i nogle mini Triathlon ? Jeg overvejer at melde mig til Kvinde Tri D 1. Juni og ville bare høre dig om du evt. har nogle gode råd ? 

henriette24

henriette24

16 indlæg
 • Skrevet

Jeg har ikke deltaget i noget officielt mini-tri, da der ikke findes så mange ligesom iform-kvindetri, men jeg kan da godt give nogle råd, da jeg trods alt har udforsket minitri i uofficielle sammehænge.
     
    Det kommer lidt an på, hvilke erfaringer du har med hhv. cykling, løb og svømning i for vejen, hvor meget træning det vil kræve inden.
    Det er vigtigt at du starter med at træne diciplinerne hver for sig, så du fordeler dem over alle uge dagene, og så kan du stille og rolig når det kører bygge på.
 
    fx. mandag: løb tirsdag: cykel onsdag: svømning osv.
    derefter
    fx. mandag: løb+cykel tirdag: svømning osv. 

  Det er valgfrit hvordan du planlægger dit program. Når du bygger på så du løber og cykler lige bagefter, kan du også øve skift osv.
  Kostmæssigt bør en kvindetri ikke kræve ekstra

   Håber du måske kan bruge det Laughing 

louiserasmussen36

louiserasmussen36

3 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan løbe og cykle så det er svømningen der bliver en udfordring og så selvfølgelig det at skulle lave alle tre ting lige efter hinanden:-) Men jeg prøver at tage udfordringen op:-) Tak for dit svar:-) God fornøjelse med dit eget projekt;-)

 • Skrevet

Der findes altså en del mini triathloner rundt omkring i danmark, mange af dem bliver lavet af lokale triathlon klubber

michellekaster

michellekaster

1 indlæg
 • Skrevet

Hej Henriette! 

Jeg kan godt se det her er et rimeligt gammelt indlæg, men jeg giver lige mit besyv med alligevel.. Jeg er selv nybegynder og skal stille op til min første 4-18-4 om 3 uger! Har du fået anskaffet dig en cykel? - hvis ikke, så vil jeg sige at du kan komme langt med en almindelig racercykel, dem kan man ofte købe i velholdt brugt stand til under 10.000 kr, men hvis du er til gearnørd som mig selv, så kan du selvfølgelig også bare købe en ny ;) Min kæreste lavede selv en halv ironman på en alm. racer, og så lånte han et separat tristyr på dagen :)

Jeg kører selv på en De Rosa 838 (herremodel), og den er jeg bare helt vildt glad for! Mit indtryk er at en "rigtig" tricykel ikke er nødvendig før du virkelig føler at du SLET ikke kan race uden.. Når du shopper racer, så vær opmærksom på at man kan få kvindespecifikke cykler, som min egen cykelhandler anbefaler til kvinder som er under 168 cm, eftersom overrøret er kortere og udformningen passer til den kortere torso. Jeg kører selv på en herreracer fordi jeg er 176 cm høj, og har lange arme og en lang overkrop.. Så derfor vurderede både cykelhandleren og jeg selv at det ikke var nødvendigt at komme på en kvindespecifik cykel.. Men ellers, så kan en kvindespecifik racer anbefales, hvis du ikke er så lang i det ;)

Hvis du har fået købt cykel mv. og du har deltaget i en tri nu når der er gået så længe siden dit indlæg, hvordan er dine erfaringer så? :D Jeg er begyndt på åbentvandstræning i våddragt og det hele, og hold nu op hvor er det bare noget andet end i en svømmehal! Og så starter jeg på krydspas i denne uge.. bum bum! Jeg er meget spændt! :)

Håber det er okay med den lange smøre! 

Knus Michelle :)

mortenfnielsen

mortenfnielsen

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Hej Henriette, jeg faldt lige over dette gamle indlæg. Jeg blev selvfølgelig nysgerrig, om du kom ordentligt i gang med at køre tri? Som jeg kan se, så fik du i hvert fald en hel række af gode og brugbare svar, hvor den sidste kommentar fra Michelle, meget godt beskriver udstyrsniveauet. 

Jeg er selv tidligere triatlet, og selvom min cykel da kostede lidt, så var det langtfra i samme klasse som mange af mine konkurrenter. Min våddragt var også bare en Orca til 1200 kroner. Alligevel kørte jeg på podiet i stort set hvert stævne jeg var til start i. Så udstyr betyder noget ja, men det er absolut ikke livsnødvendigt at have det dyreste grej - så længe du bruger kvalitetsudstyr og passer godt på det.