1. Forum
  2. Min træning
  3. Mit Træningsprogram
  4. Hviledag

Hviledag

lilly1992

lilly1992

73 indlæg
  • Skrevet

Hej i aktive mennesker

Jeg har et spørgsmålmmht hviledag under min træningsuge. Jeg har nu de sidste 3 uger skruet meget op for træningen da jeg har haft ferie fra studiet. Normalt løber jeg 5-7 km den ene dag og styrketræner den anen dag i en time. Derudover har jeg et "hjemmesæt" af mave øvelser på 15 min som jeg også laverhverdag. Er en aktiv kvinde som normalt sidder en del under studiet men ellers bevæger mig meget. Mit deltidsjob foregår som tjener. Men har nu flere steder læst om hviledage hvor kroppen rekreerer og bliver stærkere. Er det nødvendigt når jeg træner som jeg gør?

Go da

  • Skrevet

Som udgangspunkt kan man godt træne hver dag. Jeg har lige kastet et blik i min egen træningsdagbog og den viser en enkelt dag uden træning i januar og jeg forventer det også bliver månedens resultat. Ellers ligger jeg som regel på 2-3 dage uden træning pr. måned.

Der er selvfølgelig lidt man skal tænke over: Man kan ikke træne hårdt hver dag. Sørg for at have nogle stille dage med lav puls evt. lette vægte (jeg har ingen forstand på styrketræning). Restitution er også vigtig. Slap af efter træning. Sofaen er din ven Smile og spis rigtigt. Kulhydrat og proteinrig kost. Man kan også suplerer med diverse barer og drikke hvis det kniber lidt at tilpasse kosten. Husk også at få nok søvn og læg selv mærke til om du forbedrer dig eller bliver dårligere. Hvis du bliver dårligere eller er træt allerede inden du begynder din træning skal du nok justere et eller andet sted.

Jeg har selv et lille træningspas om morgenen, hvorefter jeg sider stille på mit arbejde det meste af dagen. Efter arbejde har jeg et til to træningspas, hvorefter jeg spiser en proteinbar og drikker et glas mælk. Herefter smider jeg sofaen op på ryggen og SOVER en halv time. Hver nat sover jeg 8 timer og så er jeg klar til en gentagelseCool

lilly1992

lilly1992

73 indlæg
  • Skrevet

Ja det lyder jo også aktivt! Jamen har masser af energi, så jeg fortsætter da bare så :) og tak!