1. Forum
 2. Min træning
 3. Mit Træningsprogram
 4. crosstrainer - hvor længe og hvor ofte for at u...

crosstrainer - hvor længe og hvor ofte for at undgå overbelastning?

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej.

Jeg har prøvet mig frem med forskellig cardiotræning, og jeg ville ønske, jeg brød mig om cyklen eller løbebåndet, men jeg synes ikke, det er sjovt overhovedet, hvorimod jeg er vild med crosstrainer og sagtens kan stå på den i 60-75 minutter ad gangen. Men jeg vejer 30 kg for meget og er vildt nervøs for at pådrage mig overbelastningsskader i knæet ved at lave så mange gentagne bevægelser 5 dage i ugen, så hvordan optimerer jeg min træning bedst muligt og undgår det? Engang imellem er romaskinen også fin, men fordi jeg vejer for meget, føler jeg ikke altid, at jeg kan holde knæene i den korrekte positur i maskinen, så derfor er jeg nervøs for det samme i den og kan i øvrigt heller ikke klare mere end 15 min. i den. Jeg tror, jeg har været på vej til at få en overbelastningsskade i knæet (føltes lidt som et blåt mærke, når jeg trykkede på det i ca. 14 dages tid) i crosstraineren, men tror det skyldes, at jeg stod lidt skævt i den, så det er jeg meget opmærksom på ikke at gøre nu, men derfor tør jeg ingen chancer at tage. Jeg vil gerne træne 5 dage i ugen med styrketræningsprogram også, men med størst fokus på cardio, da jeg som nævnt er i gang med vægttab. Så hvor ofte og hvor længe? Jeg er 26 år og har dyrket sport på højt plan indtil jeg var 19, hvor jeg blev alvorligt syg og tog en masse på (blanding af kost og sløvende medicin), men jeg har altid haft en god fysik uden de store skader. Jeg føler mig heller ikke så tynget af min vægt som folk, der altid har været overvægtige og vejer det samme som mig ofte giver udtryk for, så jeg har tendens til bare at køre helt vildt på ligesom jeg gjorde førhen, men jeg skal nu i modsætning til dengang pga. min vægt stadig passe på leddene, indtil jeg har tabt mig noget mere, så har I nogle gode råd? Jeg er ikke vant til at skulle tage disse hensyn i min træning, som jeg skal nu pga. overvægten. På forhånd tak for hjælpen :-)

martin _

martin _

40 indlæg
 • Skrevet

Du optimerer din træning bedst muligt ved at smide den crosstrainer af helvede til og i stedet fokusere på din kost! Når du har kosten på plads så lav hård intens styrketræning 2 gange om ugen, for at beholde dine muskler mens du taber dig! Hvis du prøver at regne ud hvor længe du skal stå på den crosstrainer for bare at smide 1 kg fedt ser du hvor lidt mening det giver. Ligegyldigt hvor meget man vejer skal man tage hensyn til sin træning og ISÆR hvis du har haft problemer med smerter i knæ allerede i så ung en alder - hvordan tror du de har det om 10 år hvis du bliver ved? Fokuser på KOST og drop alt den træning - du er allerede overbelastet.

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Rolig nu. Tak for svar. Kosten er der allerede styr på. Jeg skriver jo netop, at jeg ikke døjer med skavanker i forhold til mange andre. Jeg kommer fra en særdeles aktiv familie og mine brødre - den ene bodybuilder og den anden marathonløber - har altid - også da vi var børn og lige aktivive - haft langt flere skader end mig. Jeg er utrolig heldig på den front indtil videre - men hvis jeg ikke taber mig, så varer det ikke ved!  Og jeg skriver netop ikke, at jeg døjer med mine knæ, men at jeg tror, at det, der mindede om begyndelsen på overbelastning kom ved, at jeg stod forkert på den og det stoppede, så snart jeg ændrede på fodstillingen, så no worries. Jeg vil bare gerne vide, hvad jeg skal tage hensyn til og hvordan jeg skal veksle mellem cardio og styrketræning - alle siger at crosstrainer er det mest skånsomme, men alt, hvor man laver så mange gentagne bevægelser skal man jo være opmærksom på at anvende korrekt - og i korrekte tidsrum. Det med at droppe træningen, som du foreslår, strider stik imod alt, hvad jeg får at vide fra andre sider - både min træner, min læge og min bodybuilder-bror, og min krop kan langt bedre bære vægten, hvis jeg træner og styrker min krop og core'n gennem cardio, så jeg har ikke tænkt mig at stoppe. Ønskede bare gode råd til fordelingen og råd fra crosstrainer eksperter omkring, hvor længe det faktisk er forsvarligt at stå på sådan et fætter selvom den er skånsom i mit tilfælde :-)

martin _

martin _

40 indlæg
 • Skrevet

Jeg siger ikke du skal droppe træningen. Jeg siger du skal styrketræne 2 gange om ugen og droppe den crosstrainer! Igennem ordentlig udført styrketræning kan du få en så suverænt meget bedre træning at andet ikke engang kommer tæt på. "Cardio" styrker ikke din krop eller din core - det er beregnet til at arbejde dit hjerte og forbedre dit kredsløb. Styrketræning styrker din krop og core. Det er simpelthen det forkerte sted, at du ligger din tid og energi. I en simpel benpres maskine kan du opnå langt bedre resultater, skåne dine led, øge musklmasse så din daglige forbrænding stiger - og jeg kunne blive ved. Til gengæld er sådan en crosstrainer god for underholdningen, når vi andre går og kigger ind i et fitness center :D. Det jeg prøver at sige er, at der er meget bedre muligheder for dig, hvis dit fokus ligger 100% på styrketræningen.

RosesAreRed

RosesAreRed

4278 indlæg
 • Skrevet

@Martin

 

Jeg synes ærlig talt, at du vrøvler. Har du overhovedet læst, hvad Sofie skriver? Hendes fokus er på vægttab, dvs. der skal forbrændes en masse kalorier, og der er cardio jo et fortrinligt redskab - evt. suppleret af styrketræning, sådan som hun også planlægger. Det synes jeg er en god plan. Det er fint, at du synes noget andet, men du fremlægger det som den eneste sandhed, og det er det på ingen måde.

 

Sofie, jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål om overbelastning, så jeg ville bare lige sige, at jeg synes din plan er god. :)

martin _

martin _

40 indlæg
 • Skrevet

Hvis man sætter sig ned og kigger på tallene for, hvor meget der forbrændes på en times hård "cardio", så finder man ud af hvor LIDT, der forbrændes - desværre! En kostændring i forhold til vægttab er fuldstændig suveræn i forhold til noget som helst form for træning. Man skal dog sikre at muskelmassen bliver den samme eller forøges under vægttabet - derfor styrketræning. Det eneste hun får ud af en crosstrainer er en masse hård spildtid, slidte led og sved på panden.

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes ikke rigti,g at du forsøger at sætte dig ind i MIN situation, men kun forholder dig til, hvad der virker for dig, og det er tydeligt at høre, at du ikke ved ret meget om vægttab eller crosstraining, men derimod lidt mere om styrketræning, som jeg ikke har brug for stor feedback på, da min bodybuilder- bror har fint styr på at hjælpe mig med den del. I øvrigt skal man helst styrketræne 3 gange i ugen efter alt, hvad jeg har hørt og læst mig frem til, så indtil videre er du desværre ikke kommet med brugbare råd til mig.  Jeg styrketræner i øvrigt 3 gange i ugen og bruger ikke benpres, da jeg er rigeligt dækket ind med styrketræning af benene med den vægt, jeg bærer rundt på til daglig (hvilket både min bror og min fitnesstræner er helt enige i). Jeg skal selvfølgelig i gang med at tone benene på sigt, men jeg skal have tabt mig først, før vi for alvor kan se, hvor der skal sættes ind, så det kommer på et tidspunkt. Min styrketræning har fokus på core, ryg og skuldre samt til dels også armene, men målet med min træning er ikke af blive buff, men blot at få flere kræfter til at bære min vægt med andet end benene, så jeg skåner leddene. Jeg har det fint med at forbrænde 750-1000 kalorier pr. gang på crosstraineren 5 gange i ugen - måske lyder det ikke af meget for dig, men kombineret med kost giver det mig et vægttab på 1-2 kilo i ugen, så det er jeg godt tilfreds med. I det hele taget fungerer min træning super godt for mig, og jeg er rigtig glad for at træne i mit fantastiske center - noget af det, der ødelægger træning mest for andre og skræmmer seriøse mennesker væk er faktisk folk som dig, der har så travlt med at glo på dem, der ser "fjollede" ud i crosstraineren frem for at fokusere intensivt på egen træning. Desuden er kredsløbstræning da endnu vigtigere for overvægtige pga. forhøjet risiko for hjertekarsygdomme, så du må altså længere ud på landet med dine påstande. Håber, der kommer nogle  indlæg fra nogle, der kan svare på, hvad der er forsvarligt for mig at udføre af cardio i crosstraineren også, så tråden forbliver lidt mere "on topic".  MVH Sofie 

martin _

martin _

40 indlæg
 • Skrevet

Det var også derfor jeg skrev kiggede "ind" i centeret - der er sådan nogle store ruder altid. Når jeg er derinde kan jeg slet ikke fokusere på at kigge rundt. Kan godt være du synes at jeg er ren påstand og ikke vil hjælpe dig - tværtimod. Kan godt være jeg har lagt en hård tone for dagen, men det var et forsøg på at få dig til at se på andre muligheder og give dig bedre kvalitetstid i din hverdag. Hvis jeg var dig ville jeg sætte mig ned med en lommeregner og udregne hvor lang tid du skal bruge for bare at smide 1 kg fedt pga. en crosstrainer - det tager kun et par minutter.

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

En anden ting mht. styrketræning er, at jeg nærmest får muskler ved bare at kigge på en styrketræningsmaskine. Min bror har helt sikkert valgt den rette vej med vores gener, og jeg er også overbevist om, at grunden til, at jeg ikke har flere mén efter overvægten er dette. MEN som pige er det bare ikke særlig fedt at ligne en overvægtig Arnold :-) i løbet af nul komma fem, så før jeg har tabt mig, giver det ikke mening at tone musklerne, da de bare ligger under fedtlaget og får mig til at se endnu større ud. Derfor styrketræner jeg kun det mest nødvendige p.t.

sofie1986

sofie1986

17 indlæg
 • Skrevet

Man skal være i ugentligt kalorieunderskud på ca. 7000 kcal for at smide ca. 1 kg fedt, så jeg vil mene, at de 5 x 750-1000 kcal i ugen på crosstraineren hjælper mig godt på vej - og så er der jo kosten oveni. Derimod forbrænder man ikke ret meget ved styrketræning til sammenligning. Jeg får jævnligt lavet de der målinger for at tjekke, at jeg ikke taber muskelmasse, så der er helt styr på det. Og hvorfor være hård? Jeg er fuldt ud i stand til at presse mig selv, har god tid til at træne, elsker at komme i mit center og synes egentlig at jeg bruger min tid fornuftigt - der er i hvertfald ikke behov for at ændre lige p.t. Af en eller anden grund er der mange, der synes, at det er nødvendigt at gå "hårdt" til overvægtige mennesker som mig, og det er mega demotiverende (hvilket forhåbentlig ikke er din hensigt med dine indlæg) og pisser mig sgu lidt af, når jeg faktisk er rigtig glad for det, jeg har gang i, og gerne vil optimere det med gode råd fra andre - ikke ændre det radikalt ud fra, hvad normalvægtige mennesker mener, der virker for dem - der er stor forskel fra person til person - og på overvægtige indbyrdes, og jeg har spillet fodbold på højt plan i alle mine teenageår, så på trods af min overvægt er jeg ikke helt grøn, når det kommer til motion, kost osv. og jeg kender min krop og ved, hvad der virker for mig.  Og fordi jeg har haft det drive det meste af mit liv ved jeg også, hvor meget man skal presse sig selv, før det rykker - jeg skal bare passe på ikke at presse mig selv så meget, at det medfører overbelastning - derfor indlægget. Jeg er nødt til at forholde mig til, at selvom "hovedet" vil presse det samme som førhen, så kan kroppen ikke det samme og derfor er jeg i tvivl om, hvor grænsen går. Sætter pris på din hjælp, men du behøver ikke være "belærende" mht. de andre  ting - det jeg ikke ved noget om selv, har min træner og bror styr på, men min bror cardiotræner ikke ret meget og min træner har ferie, så derfor indlægget her mht. crosstraineren. 

Og jeg nævner i mit indlæg, at jeg synes cyklen er kedelig (og jeg forbrænder ikke ret meget sammenlignet med crosstraineren), romaskinen kan jeg kun holde til i 15 min på fuldt blus, men bruger den da engang imellem som afveksling, og løbebånd er jeg blevet frarådet, da det er virkelig hårdt for leddene, og jeg kan alligevel ikke holde til at løbe ret langt, før jeg har mindre vægt at slæbe rundt på, har ikke teknikken til stepmaskiner og er rigtig glad for crosstraineren, så det er den, jeg bruger - og al kredsløbstræning er bedre end gåture og sofaen, så kan slet ikke se, hvorfor du ikke vil anbefale det. Ja - jeg ville helt sikkert tabe mig hurtigere ved kun at ændre på kosten, men det holder bare ikke i længden, da jeg netop risikerer at miste endnu mere muskelmasse og desuden skal være endnu mere striks med, hvad jeg spiser, end jeg i forvejen er. Cardiotræningen giver mulighed for at forbrænde ekstra kalorier, som jeg ikke forbrænder af mig selv i hverdagen, og styrketræning er ikke nok for mig. Desuden får jeg et kick, når jeg har lavet kredsløbstræning, og det kick ved jeg, hvornår jeg opnår pga. min træning førhen, og jeg får det simpelthen ikke ved ren styrketræning, og ja - man ser måske hverken fiks ud på crosstraineren og er knaldrød i hovedet bagefter, men man har det fantastisk. Og jeg vil bare ikke risikere at ødelægge det ved at lave for ensidig cardiotræning og få skader derved, så derfor spørger jeg. Men tid er altså ikke et issue for mig, da jeg er studerende og kan komme i træningscentret, når der ikke er fyldt osv., så venter aldrig ved maskiner osv.