1. Forum
 2. Min træning
 3. Halvmaraton
 4. Drikke undervejs

Drikke undervejs

julle-8c06016e34

julle-8c06016e34

55 indlæg
 • Skrevet

Hej

Er det nødvendigt at drikke væske under et halvmaraton? Jeg kan selvfølgelig godt regne ud at det også afhænger af vejret... men hvor meget betyder det for præstationsevnen hvis man ikke drikker og det ikke er super varmt?

Hilsen JulleSmile

jp-9d36fc92c9

jp-9d36fc92c9

63 indlæg
 • Skrevet

Hej Julle

Med mindre det netop er rigtig varmt og solen bager vil jeg ikke tro det er livs eller præstationsnødvendigt at drikke undervejs. Hvis du har sørger for ikke at være dehydreret før start :)

 

lis-337a5e8c1f

lis-337a5e8c1f

29 indlæg
 • Skrevet

Det kan være rart, men måske ikke livsnødvendigt, at drikke lidt energidrik en gang eller to - det kan give et boost og måske gøre at du undgår at gå helt sukkerkold sidst på ruten.

elisabeth vind

elisabeth vind

1 indlæg
 • Skrevet

Så vidt jeg ved, er det en god idé at vænne kroppen til at indtage væske under løb. Er der noget om det - og hvordan gøres det bedst?

 • Skrevet

Hvis det er en rigtig varm dag I skal løbe på, så kan det være nødvendigt at drikke. Et væsketab på så lidt som 1% af kropsvægten kan betyde en forringelse af præstationsevnen.

Det er dog vigtigt at have afprøvet forskellige senarier under træningen, så du ved hvor meget/lidt du kan drikke undervejs, og endelig ikke for meget på én gang. For nogle kan det også være en fordel at indtage lidt energidrik ved væske depoterne.

Veltrænede er mindre påvirkede af dehydrering end utrænede, så det er bare med at komme igang med træningen.

/Ida

 

 • Skrevet

Ofte er der placeret vandposter ude på ruten, hvis du kan "nøjes" med at drikke et glas ved hver post således at du nogenlunde kan holde din væskebalance.

Det går self en del ud over præstationen hvis du dehydrere en smule. Men som jeg husker  det bliver det ikke et problem hvis man drikker lidt ved hver vandpost :)

julle-8c06016e34

julle-8c06016e34

55 indlæg
 • Skrevet

Hej Alle

 

1000 tak for alle jeres svar, jeg må prøve at teste under træning :)

KH Julle