1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. vil gerne tabe mig .... men har måske brug for ...

vil gerne tabe mig .... men har måske brug for lidt hjælp :)

nadiah

nadiah

1 indlæg
  • Skrevet

hej allesammen, jeg er begyndt at tage vægttab seriøst, vil lige hilse at sige at jeg har været typen der kunne spise en marabou chokolade plade hver dag, og mere :-/ men jeg synes efterhånden at tingene er kommet på plads i mit liv, og jeg har besluttet at jeg vil tabe mig, og leve sundere, indtil videre, cykler jeg ud til min hest hvilket tager ca. 45 min. og jeg er begyndt at løbe. Alle former for usundeheder og jeg mener virkelig ALT selv ikke engang brød og rugbrød (usikker på hvilke rugbrød jeg må spise) og jeg har holdt det i en uge og jeg vil forhåbentlig viderholde det :)

nu til mit råb om hjælp, hvis jeg godt vil se hurtige resultater hvad skal jeg så gøre? og jeg vil godt af med min mave, jeg er bare ikke helt sikker på hvordan jeg skal gøre osv.

hilsen Nadia :)

stine lorenzen

stine lorenzen

2 indlæg
  • Skrevet

Hej Nadia.

Jeg forstår godt at du helst vil se hurtige resultater. Men man er nødt til at have tålmodighed. For hvis man taber sig for hurtigt, er det alt for nemt at tage på igen og på den måde svært at holde vægttabet. Jeg har selv tabt mig 15 kilo over 2 1/2 år. Og selvfølgelig er det hårdt men det er det sundeste for kroppen og du bliver glad for det i sidste ende.

Det handler ikke om at udelukke ALT usundt. Det handler om fornuft. Kig bagpå produkterne du køber og følg sundhedsstyrrelsens anbefalinger. Det er også muligt at finde kostplaner som man kan følge. Men som hovedregel er det sund fornuft. Skær ned på sukker (især fra slik, kager mm), fedt (især fra mejeriprodukter) og alkohol (Vælg fx hvidvin istedet for øl og cocktails). Løb dig et par ture i ugen og udfordre dig selv så du intensiverer din træning. Giv dig selv lov til lidt godt i weekenden (Det behøver jo ikke være chips, men måske noget mørk chokolade eller lav en dessert af græsk youghurt med bær) Der findes jo masser af gode ideer her på hjemmesiden...

Håber du kan bruge noget af det :o)  

Mange hilsner Stine

.anna.

.anna.

64 indlæg
  • Skrevet

Hej Nadia.

Du skal spise normalt varieret. Det vil sige, at du også skal spise brød.

Ved at lave strenge regler for hvad du må spise og ikke og eventuelt følge en eller anden diæt vil du muligvis opnå et vægttab, men du vil ikke kunne holde det over tid. Du bliver nødt til at ændre livsstil til en sund en af slagsen (inkl. varieret kost), og ikke bare tage en periode med ændrede spisevaner.

Hvis du er decideret overvægtig kan du overveje Vægtkonsulenterne eller lignende, men du kan også bare følge de almene kostråd, spise mindre portioner og få masser af motion. 

Du vil kunne få nogle mere specifikke råd her hvis du skriver din alder, højde og vægt :)

  • Skrevet

Hej Nadia

Husk at du ikke må blive fanatisk med kosten, det er stadig vigtigt at du får de næringsstoffer du skal bruge.

Her er et fornuftigt program du kan følge http://iform.dk/kost/sund-vaegt/braend-5-kilo-fedt-af-paa-50-dage

Læs mit svar i denne tråd ang. rugbrød :)

http://iform.dk/forums/kost/sund-vaegt/hvilket-rugbroed

/IdaSmile