1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Vægttab ved kalorieunderskud? HJÆLP!

Vægttab ved kalorieunderskud? HJÆLP!

sportien

sportien

28 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg er en pige på snart 15 år. Jeg dyrker meget motion (min. 12 timer om ugen) og spiser sundt. Jeg er egenligt ikke for tyk, men det fedt jeg har, sætter sig på maven. Derfor har jeg besluttet at tælle kalorier her i sommerferien, når man nu har tid, men hvor meget kalorieunderskud skal man have for at få et sundt vægttab? 

milotaks

milotaks

4 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg vil anbefale dig at gå ind på madlog.dk. Der kan du lære alt om kalorier og vægttab. jeg har selv tabt mig 9 kg ved at bruge madlog. Det er nemt når man først er kommet igang og man lærer hurtigt hvad for noget mad man ikke længere har lyst til at spise.

Vh jeanne

 

@Cecilia

sportien

sportien

28 indlæg
 • Skrevet

Okay, det vil jeg prøve.. Tusind tak, og tillykke med vægttabet :)

lho brockhoff

lho brockhoff

1 indlæg
 • Skrevet

Som en hovedregel plejer man at sige at man skal have 2000 kalorier om dagen for at holde en stabil vægt. Med 1500 kalorier om dagen vil du ca. tabe dig et ½ kilo om ugen, hvilket er det acceptable. Alt efter hvor meget du træner er det 'stabile vægt' antal kalorier du skal have jo plus minus : ) 

sportien

sportien

28 indlæg
 • Skrevet

Tak, så må jeg jo bare i gang med at tælle :)

 • Skrevet

Hej Cecilia

Jeg kunne egentligt godt tænke mig at vide, hvad du vejer, for du skriver at du egentligt ikke er for tyk, og hvis du spiser sundt og dyrker mere end tolv timers motion om ugen, lyder det bestemt ikke til at du skal på slankekur... Hvis du føler at der er lidt for meget mave ( som ca 99 % af alle kvinder gør) så er det noget andet der skal til end afmagring, men igen hvor meget vejer du og hvor høj er du??

Knus Karina

sportien

sportien

28 indlæg
 • Skrevet

@karina aaby

Jeg er ca. 160 com. høj og vejer omkring 58 kg. har desværre ikke de præcise tal. Min BMI er ikke for høj, men jeg vejer stadig lidt for meget af en pige på min alder :(

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

@Cecilia

Du vejer bestemt ikke spor for meget (heller ikke for en på din alder), og jeg vil på det kraftigste fraråde dig at begynde at tælle kcal for at tabe dig!

Måske skulle du istedet gå dine motionsvaner efter i sømmene? 12 timer om ugen er ret meget, men måske kunne du med fordel bytte noget af det ud med nogen balance / stabilitetsøvelser og lidt opstramning?

Jeg er helt sikker på at det ikke vil være sundt for dig (psykisk så vel som fysisk) hvis du begynder at tælle kcal, og prøver at tabe dig på den måde.

Mvh Cille

.anna.

.anna.

64 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil blot tilslutte mig: Begynd IKKE at tælle kalorier. Med så megen motion og når du er normalvægtig er det at bede om at det tager overhånd hvis du sætter så meget fokus på det.

Lav en blanding af kondition og styrketræning, og spis protein, grøntsager og det sunde fedt hver dag (nødder, avocado, olier osv.) som skulle opløse fedtet på maven :) 

sportien

sportien

28 indlæg
 • Skrevet

Okay tak, men hvor meget skal man spise af nødder, avocado mm. for at få fedtet på maven til at forsvinde? For selvom min vægt ikke er for høj, er mit taljemål 82cm. og den skal vist helst ikke være over 80?