1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. vægttab, menses og kost

vægttab, menses og kost

winni

winni

7 indlæg
  • Skrevet

Er der ting man bør spise mere af, før og under en mensesperiode. ?

Jeg er igang med vægttab, masser af motion og sund kost, og har det rigtigt godt med det. Har Tabt 11 kg på 2½-3 md.

Men her og desidste par gange op til menses perioden, føler jeg mig drænet for energi, småsvimmel indimellem, og så den sædvanlige væske i kroppen og oppustethed..

Kan slæbe mig til at løbe og svømme som vanligt, men føer ikke at jeg præsterer så meget som ellers

Jeg synes jeg følger alle givne kostråd, og drikker rigeligt med vand.

Gode råd og erfaringer fra andre efterlyses

cilie

cilie

1 indlæg
  • Skrevet

Først og fremmest: Hold da op hvor er det flot at du har tabt 11 kg på 2½-3 måneder!

Jeg er selv i gang med at tabe mig og oplever sammen følelse som dig når jeg har min menses. Det gøre det ekstra hårdt at komme op og ned i fitness centeret eller ud på en løbetur.

Mit råd til dig er: Accepter at du ikke altid kan yde det samme når du træner. Det er okay at have nogle dårlige dage eller en dårlig periode, og når vi kvinder har menses så påvirker det bare vores krop rigtig meget og det er okay. Du yder det samme som du plejer når du ikke har din menses mere.!

Bare klø på og lad dig ikk slå ud fordi du synes du har en nedtur!

sarah a.

sarah a.

51 indlæg
  • Skrevet

Hej Winni

Det er helt normalt at have lidt mindre energi under sin menstruation - gør dig selv den tjeneste at acceptér det og læg din træning efter det, så du har et lidt lettere træning på disse dage!

Er du helt drænet for energi og småsvimmel kunne det måske også tyde på at du har en lidt for skrap diæt  - du må tage hensyn til at kroppen måske har brug for lidt ekstra i denne periode. 11 kg på 2½ mdr det er sørme også flot - næsten et kg om ugen det kan man ikke forvente at tabe når man samtidig har sin menstruation! Det er i hvert fald min erfaringSmile

  • Skrevet

Hej Winni

Se også denne tråd: http://iform.dk/forums/traening/loeb/menstruation-og-ydeevne

/IdaSmile

 

amjulie

amjulie

3 indlæg
  • Skrevet

Hej! 

Jeg har i en periode på 3-4 år været på enten p-piller eller p-ring, men er stoppet med dem i år. Jeg kan mærke stor forskel på min krop rent motionsmæssigt. Jeg føler helt, jeg render rundt i en osteklokke og har meget svært ved at komme ud, når jeg har menses. Før, da jeg fik tilført hormoner, påvirkede det mig ikke om jeg havde menses eller ej. 

Jeg vil dog ikke begynde på piller eller ringen igen, da det påvirkede mit generelle humør rigtig meget (i den negative retning), men hvis det for dit vedkommende ikke har nogen indflydelse, og du føler trætheden er et stort problem, kunne det jo være en mulighed. Hvis du før har været på p-piller eller ring, og ved, hvad det gør ved din krop selvfølgelig. 

Nogle tager jo på i vægt, når de får tilført hormoner, så det ville jo være lidt risikabelt, når du nu er igang med et vægttab (som du forresten klarer skide godt :-D )

Dette er bare en idé - kun ud fra egne erfaringer. Du bør nok rådføre dig med andre også! Og denne besked har ingen relevans, hvis du får tilført hormoner på den måde i forvejen :-)

Vh Amanda

DBK

DBK

111 indlæg
  • Skrevet

Når jeg har min mens er jeg doven og ugidelig.. Jeg kan ikke yde ligeså meget fordi min krop er træt :) Det er IKKE unormalt, som de andre også skriver..

Min STOORT tillykke med dit rigtig flotte vægttab!