1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Vægttab + hjælp.

Vægttab + hjælp.

  • Skrevet

Hej, min kæreste og jeg kunne godt bruge et råd eller to, vi er fornyligt begyndt at træne for at slippe af med det overflødige kilo, vi træner 1 time om dagen, skåret ned på kosten.

Det skal dog lige siges jeg ikke tæller kalorier da dette er første gang jeg nogetsinde har været igang med en "kur"

Så ALT hjælp ville være godt.

bet160965

bet160965

1 indlæg
  • Skrevet

@sebastian hejsa jeg vil forslå at i går ind på  noget der hedder madlog, det er en kæmpe hjælp da man der kan taste ind hvad man spiser og hvor meget motion man dryker og så regner den ud hvor mange kcal man må få om dagen, afhængi af hvor  meget i vil tabe jer om ugen.men i startet gå det bare langsomt med vægttabet ,men jeg ønsker jer held og lykke med det

hilsen Bettina

Stawitzki83

Stawitzki83

4 indlæg
  • Skrevet

Hey....

Jeg kan også klart anbefale madlog... Jeg brugte siden sidste år og smed 8 kg på 3 måneder... Jeg må så ærligt indrømme at jeg kørte træt i det...
Hvis ikke det var for, at jeg er faldet lidt i igen med de usunde lækkerier... så kan almindelig sund fornuft sagens bruges... Jeg har desværre taget på igen, netop fordi jeg ikke kunne holde mig fra det usunde... Men jeg ville rigtig gerne finde en naturlig måde for mig at ændre min kost på... Nu er jeg ved at tage mig sammen igen... og ved min almindelige sunde fornuft har jeg smidt 1-1,5 kg igen inden for de sidste par uger...

Det skal lige siges at jeg spiller fodbold 2 gange om ugen og vil meget gerne ud og gå ture når vejret er godt...

Med venlig hilsen
Karina

  • Skrevet

Hej sebastian,

VAND

er klart det bedste at begynde med, da oftest naar folk faar sultfornemmelser, er det fejlfortolket toerstbehov de har. Proev at give jer tid til at drikke vandet istedetfor blot at skylle det ned.

At nyde vandet, sætter de samme neurologiske hormonprocesser igang, som når man spiser, tager stoffer eller drikker kaffe, har sex mm.

Uden at give sig tid til at nyde det, passerer man blot gennem rum uden værdsættelse af passagen, da tiden skal slåes ihjel, fordi man forventer sig noget bedre senere (i tid).

Ved at give sig tid til at erfare hvor neutralieret ens sultfølelese bliver, så udløser man igen velværehormoner og bliver så pludselig tilfredsstillet af blot vand fordi vand dræber sulten.

Er du med?

Man skal altså først finde ud af problemet og afdække dette helt, nå helt ind til årsagen for problemets tilblivelse, neutralisere problemet med noget tilsyneladende ikke TIDLIGERE højt værdsat(vand), finde værdi i ikke så meget løsningen(at drikke vand), men i hvad løsningen resulterer i(mæthed, ro og deraf affødte hormoner (bla. væksthormon) der æder fedt mere end noget andet, ja selv mere end motion for nogles vedkomne(bla. for mit vedkomne). Til sidst kan man så lære at blive mæt ved at bevidstgøre sig om, at man er 70% vand og man er så hvor alle de der ikke lider meget under sult er, nemlig istand til at føle kroppen korrekt. MAN KAN SÅ TAGE HØJDE FOR PLATFODETHED, IKKE CENTRERET/KORREKT HOLDNING MM. hvilket er ting yderligere at arbejde på og lettere at finde motivation for at korrigere, når sulten pludselig er væk og man kan koncentrere sig om andet end mad.

Jeg ved at mange, spec. svært overvægtige, fokuserer meget på mad, også mad de ikke må spise.

I min tid i bodybuilding, under en kraftig diæt for en konkurrence, trænede jeg 2 timer om dagen vægttræning, motionerede(gang)1,5 time for fedtafbrænding og var desuden på streng diæt. Alligevel skete fedttabet først reelt, da jeg højnede vandindtaget kraftigt. Jeg skar på dette tidspunkt også kraftigt ned på mit kulhydratindtag(brød, ris, pasta), noget jeg troede var den primærere årsag til fedttabet skete, men har siden fundet ud af, at det mere var den ro, der opstod både pga. vand, vand beroliger, og pga. kulhydratmangel, der får een til at falde ned mentalt og fremelsker  yderligere ro, at min vækshormonbalance(det mest potente fedtafbrændingshormon i kroppen(igf-1)) blev acceleret kraftigt.

Jeg ved ikke om du kan bruge denne specifikke udpensling af dilemmaet med alle hormonerne mm., men det er alle naturligt forekomne bestanddele af alle mennesker som gør at mennesker har store fedtdepoter eller små, stor eller lille sultfølelse og efterfølgende problem med at kontrolere deres kropsvægt.

Hvad det er jeg mener er; det er bedre at vide specifikt hvad problemet er man har, så man kan behandle dette, istedetfor at behandle det tilsyneladne og stadig ikke blive helt fri for feks. sult eller helt fri for fedtet på kroppen.

Lær at sætte pris på at vand fylder jer op og lær at sætte pris på hvorledes sulten forsvinder og hvor rolige i bliver, hvor meget i bliver istand til at slappe af i jeres kroppe. Det er denne afslappelse, ikke slaphed, der er kilden til at få cirkulationen og iltningen af jeres kropsfedt til at kunne forbrændes. I vil ånde afslappet dybere og mere. Det er dette vand gør.

mvh

[email protected]

 

  • Skrevet

...fortsættelse

Det vand gør er, at i ville kunne ånde dybere og mere. Dette er nødvendigt for at forbrænde fedt, da fedt kræver oxygen for at kunne omsættes til energi.

I kan teste jeres åndeing dyb eller overfladisk og så forholde dette eller denne til jeres vægtproblem. I vil sikkert se at dyb ånding er relaterende til normalvægt og normal sult, hvorimod overvægt ofte karakteriseres ved overfladisk ånding i toppen af brystet.

Husk på at 2/3 af lungernes kapacitet sidder på bagsiden af midterlinjen set fra siden og i underdelen, lige over mellemgulvet eller diaphragm'et.

Husk også at rigtig ånding er til for at cirkulere fordøjelsen(ofte overset af mange) eller til for at varetage muskelarbejde(ikke overset af mange).

  • Skrevet

Hvis man blot "bæller" vand i sig, så har man let en tendens til ikke at føle vandet fylde op i maven. Muskulaturen internt i maven, mavesæksmuskulaturen, bliver ikke stimuleret til at forholde sig på en positiv måde og man bliver måske ikke engang ordentlig mæt/fuld af vand, selvom man drikker en masse. Vand bliver en plage, istedetfor blot at være en neutralisering med efterfølgende værdsættelse af, at det netop har neutraliseret årsagen for sultens tilblivelse væk.

Glæden er derfor inddirekte udviklet af, at man ikke mere er plaget af sult og tanke på mad.