1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Vægttab 2 måneder

Vægttab 2 måneder

wiews

wiews

15 indlæg
 • Skrevet

Hej! 

Jeg ville først gerne fortælle lidt om mig selv. Jeg er en ung pige på 15 år, og har siden min barndom været overvægtig - der med så fed. Da jeg var 11 år vejede jeg 81 Kg og det steg så op til omkring 90 kg, da jeg blev lidt ældre. Som sagt nu er jeg 15 og vejede 97.6 kg for 2 måneder siden. Jeg tog mig sammen ved at sige, at det ikke kunne forsætte sådan. Der må ske noget nu, hvis jeg forsætter sådan kunne det ende galt med sydomme.Så nu vejer jeg omkring 90 kg. Jeg har spist sundt (en gang imellem noget guf), jeg har ikke dyrket hård motion. Jeg tænker også at hvis jeg dyrkede kunne jeg havde tabt lidt mere.

Jeg er yngere end I er her på siden, og jeg kunne godt tænke mig at få nogle tips hvor jeg kunne gøre mig bedre. Jeg mener nok at jeg har ændret mit livstil, men jeg ved vide noget mere, som I ældre kunne råde mig til. 

Håber det lykkedes at formulere mig! :")

 

anonym21

anonym21

91 indlæg
 • Skrevet

Hej

jeg synes det er rigtig flot både at du har tabt dig, og at du har taget beslutningen om at tabe dig, det er første skridt! Du har været i gang i to måneder nu, og det er nok her hvor det begynder at blive sværere at holde motivationen oppe.

Det vigtigste er at du ikke går på en sulte kur, for hvis du går rundt og er små sulten hele tiden, falder du meget nemmere i. Spis massere af grøntsager, og spis magert og light produkter. Ja, jeg ved godt at der er rigtig mange som er imod light produkter, men hvis man skal tabe mange kilo, er det altså en stor hjælp ikke at behøve at skære alt for mange tind ud af sin kost, men istedet vælge et mindre kalorieholdigt alternativ.

Her tænker jeg fx. mejeriprodukter, gå efter de fedt og sukker fattige produkter, hvis du har behov for lidt "synd", så spis fx. slik sødet med stevia, fx. nellie dellies eller haribo stevia lakrids. det samme gælder med dressing, det gør det nogle gange nemmere at spise grønt hvis der er lidt dressing til.

og sørg for at få rørt dig som en del af din hverdag. gå fx en omvej på en halvtime hjem fra skole, hop 100 gange i reklamepauserne når du ser tv, lav 10 mavebøjninger om morgnen når du står op osv. det er meget nemmere at finde motivation til de små ting, en at komme hjem og være træt og så skulle til at gå en lang tur eller i fitness.

Og en anden vigtig ting er at du har opbakning fra dem omkring dig. da det jo sikkert ikke er dig som laver mad og køber ind skal der være enighed om ikke at købe coctailpølser og kartoffelsalat til aftensmad, chokolade müsli til morgenmad, mælkesnit til madpakke osv. hvis ikke du har støtten bliver den en meget sejere kamp en ellers. giv dig selv belønninger, ikke store, men i hverdagen. fx. at du kun må se fjernsyn når du har gået en halv time, og så nyd den dejlige følelse når du sidder i sofaen og du med god samvittighed kan - fordi du har gjort noget godt for dig selv og at du fortjener det! prøv at lade vær med at være så hård ved dig selv og tænke at du er fed, men tænk i stedet på at du allerede har tabt dig, og tænk over at du er endnu mere smuk om et halvt år, eller hvor dejligt det vil være at veje mindre til sommer.  

Jeg håber at du kan bruge mit svar, og lad os endelig vide hvordan det gårSmile 

wiews

wiews

15 indlæg
 • Skrevet

Jeg får det rigtig godt, når jeg føler at folk jeg ikke kender ville støtte mig op! Tusind tak! jeg undre mig over om jeg kan tabe mig lige så meget.

Hvad er din mening? Tror du jeg virkelig kan det til sommer? Det er dejligt at høre meninger, så for jeg en fornemmelse på, at det kan jeg så godt. 

Jeg har set på min gamle kalender for 2 år siden stod min vægt på 94 kg... Det føles somom jeg ikke har gjordt en forskel på mig selv. Men.. tak for dine råd.. :")

anonym21

anonym21

91 indlæg
 • Skrevet

Nu skal det jo helst ikke blive et kamp løb med tiden, for det kommer jo an på hvor meget du vil tabe dig! Et vægttab handler rigtig meget om viljestyrke, så man kan vel hvad man vil?!

Jeg har selv haft det svært med at kunne se noget jeg var god til eller om jeg overhoved havde tabt mig, men tænk på: vægten lyver ikke, den er et faktum. Det samme princip gælder for fx karaktere, du kan jo logisk set ikke være dårlig i fx. tysk hvis du får 10 eller 12, men det betyder ikke at man ikke kan føle sig dårlig. men faktum og følelse er ikke altid det samme, så det  handler i høj grad om, at jeg tror dit selvværd er rigtig dårligt,   og derfor kan du ikke se forskel fra før du tabte dig til nu, fordi du sikkert tænker er du er grim ligegyldig hvad. 

keep up the good workSmile

wiews

wiews

15 indlæg
 • Skrevet

Jeg har taget en beslutning, hvor jeg laver hard workout 100 minutter hver dag. Det lyder som en god idé til at tabe sig meget på en måned. :o)

Jeg ville prøve og se om der ville være en stor forskel! :o)))

 

petrusjka89

petrusjka89

3 indlæg
 • Skrevet

Kære Wiews

 

Her kommer et svar, som måske er lidt hippie-agtigt, men jeg håber virkelig, du vil bruge det!

Jeg har selv været i din situation, og jeg synes det er super sejt, at du gerne vil tabe dig, MEN du er kun 15 år! Hvis du hele tiden er koncentreret om, hvad der står på vægten, så vil jeg godt love dig for, at du får et rigtigt træls liv! Som sagt er du kun 15, din krop er ikke endnu færdigudviklet, og din psyke er langt fra færdgudviklet. Hvis du begynder at måle og veje dig selv hele tiden nu, så kan det ende rigtig galt, og du kan ende med at blive rigtig ulykkelig. I din alder er det ikke sundt at være så fokuseret på din vægt alene!

Men det betyder ikke, at der ikke er mange ting, du kan gøre: Du kan sagtens forsøge at få en bedre livsstil - du ved sikkert allerede, hvad sund mad er, men der er altid mere at lære. Brug tid på at tænke over, hvordan din overvægt er begyndt. Er det 'bare' dårlig ernæring, eller er der ting i dit liv eller noget i dit forhold til dine forældre/venner, der har forårsaget din overvægt. Hvis du eksempelvis spiser, når du er stresset eller ked af det, så dyrk motion i stedet for for at flytte fokus fra at trøstespise. 

Fordi din krop endnu ikke er færdigudviklet er det faktisk nemmere for dig at få en bedre livsstil, men prøv at flyt fokus fra tallet på vægten. Hvis du i stedet dyrker masser af motion, så læg mærke til, at der uden tvivl vil ske ændringer: Du vil sove bedre om natten, have et bedre helbred, klare dig bedre i skolen og være mere glad - du vil komme i bedre form (det er super fedt at opdage, at hvis man træner regelmæssigt, så bliver man bedre). Jeg har tabt 20 kg, og jeg bliver rigtig glad, når folk siger, hvor godt jeg ser ud, men ærlig talt, så er det, jeg er mest stolt af, at jeg kan løbe 10 km 3-4 gange om ugen. Jeg havde aldrig troet, at min krop kunne klare det, og for mig er det den største sejr. Man ved ikke, hvor stærk ens krop faktisk er, hvis man ikke afprøver sine grænser. Prøv at finde den type motion, du kan lide, måske gå til noget sport, eller måske er du ligesom mig en, der bedst kan lide at være alene i det og nyde roen: Du kan løbe eller cykle, evt finde en veninde at gøre det med. Begynd langsomt med at gå nogle ture, hvis du bor i et hus, så gå ud og pas dine forældres have. Bare gør noget hver dag. Det vigtigste for dig lige nu i dit liv er at du skal fokusere på at blive en glad og sund pige, ikke et tal på en vægt. Det ræs kan du begynde på om et par år. Hvis du lever sundt og bevæger dig, så kan jeg alligevel godt love dig, at du kan se det på vægten - men det skal være en sidegevinst, ikke hovedmålet for dig.

Jeg håber inderligt, at du vil tage det, jeg siger alvorligt, for en sej pige som dig skal helst ikke ende med at hade dig selv - lær din krop og dine grænser at kende, og jeg lover dig for, at hvis du gør det for dig selv, så bliver du rigtig glad og stolt!

wiews

wiews

15 indlæg
 • Skrevet

Hej! Petrusjka89

Tak for dine råd, de er super gode! Som sagt har jeg været overvægtig hele min barndom, men imellem tiden har jeg også været en positiv pige. Jeg har det godt med min forhold til mine venner og familie. Ja, i barndommen kan det jo ske, jeg har også været mobbet for det. Men det tog kort tid efter jeg fandt ud af hvor dumme de var! :o) Jeg har hellere ikke aldrig trøstespiset mig selv, og jeg fandt også ud af, at det med vægten... Ja, det skulle jeg ikke tænke på. Jeg skulle mest tænke på min livsstil, for jeg kunne ikke ende med at være fed resten af mit liv. Heldigvis får jeg støtte af sundhedsplejesken, og lægen. -Motionere skal jeg i gang med, 6-7 kg har jeg tabt ved at bare spise det sunde -såkaldt ændret mit livsstil. Men jeg ville så gerne lægge mærke til hvor meget jeg kunne tabe mig, hvis jeg kunne gå oppe på cross-træneren i 100 minutter om dagen. 

Jeg mærker at jeg godt kan klare det med motionen, og kan også tabe mig mere end jeg har. 

Endnu engang tusind tak! :o)

stayclassydk

stayclassydk

2 indlæg
 • Skrevet

Hej Wiews,

Hvordan går det med vægttabet i dag? 

Har du holdt ved? 

Grunden til jeg skriver, er at jeg ved hvor svært det kan være at tabe sig. Det kræver virkelig, at man tager sig selv i ørene.

Siden årsskiftet har jeg taget mig selv ved ørene, da jeg tænkte det var på tide at smide nogle kilo. Efter to måneder havde jeg smidt 10 kg fra 90 til 80, og det har ikke været nogen mirakelkur eller det der ligner.

Det har blot været en kombination af kalorietælning og selvdisciplin. 

Jeg har skrevet nogle ord om min personlige udvikling. Ikke nok med at man føler sig bedre tilpas, så får man faktisk også langt mere overskud til at få udrettet noget.

Min artikel kan findes her:

http://stayclassy.dk/lifesum-og-selvdisciplin-er-den-bedste-slankekur/

Held og lykke. Kontakt mig endelig hvis der skulle være et par spørgsmål.

 

Vh. Joen