1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Vægten går op i stedet for ned

Vægten går op i stedet for ned

andfer

andfer

2 indlæg
 • Skrevet

Hej, jeg har igennem længere tid stille og roligt prøvet at tabe mig - blandt andet ved at tænke over hvad jeg putter i munden. Jeg bliver dog demotiveret hver gang jeg ser at min vægt går op i stedet for ned.


Jeg vil ikke sige jeg spiser meget sundt og varieret, men meget usundt gør jeg heller ikke. Min dag ser ca. således ud.

Morgen 07.15: En skål cornflakes med mælk (uden sukker)

Middag 13.00: 2/3 stk, rugbrød med leverpostej, kød pålæg (max 3% fedt) og ca. ½ agurk

Mellemmåltid 17.00: Frugt eller et stykke brød

Aftensmads: 4-5 alm. kartofler, et stykke kød (forskelligt)

Jeg drikker ca. 3 pepsi max om dagen, drikker ca. 1 liter vand og spiser nok i gennemsnittet en ½ håndfuld slik (bolche, mint pastil, tyggegummi, gajoler, vingummi)

Umiddelbart hvad jeg har regnet det ud til svarer mit indtag til ca. 1500/1700 kcal. Derudover har jeg et hårdt fysisk arbejde, går meget, og spiller fodbold 2-3 gange om ugen.

Nogle dage kan jeg veje 97 og dagen efter 95, går nogle gange fra de 97 på en uge til 94 og så tilbage - forstår ikke helt intervallet på vægten. Mit mål er at komme under 90

.anna.

.anna.

64 indlæg
 • Skrevet

ALLE svinger i vægt. Nogle inden for et enkelt kilo, andre har større udsving som du selv. 

Sådan som du spiser og drikker kunne jeg godt forestille mig, at din fordøjelse måske ikke fungerer helt optimalt... Hvis det er tilfældet, så skal du tænke på, at "opmagasineret" afføring vejer.

Det vil i høj grad hjælpe dig at spise noget mere - men af det rigtige. Din forbrænding har brug for noget krudt til at holde den igang. Og DU har brug for masser energi til at få overskud til at dyrke motion. For motion vil gøre underværker.

Spis et styk frugt om morgen sammen med dine cornflakes, nøjes til frokost med 1-2 stykke rugbrød med kødpålæg OG agurk og tilføj så en ordentlig skål salat eller råkost, gerne med bønner eller linser i. Spis gerne mellemmåltid både formiddag og eftermiddag, men drop brødet og skift det ud med frugt og/eller grøntsager, evt. et par mandler og måske et stykke groft knækbrød med kødpålæg. Skær ned på kartoflerne til aften, og spis i stedet grøntsager; enten blandet salat, tomatsalat, lækker hjemmelavet wokret eller alternativt grøntsagsblanding fra fryseren (mærket Frigodan laver nogle gode nogen, fås i SuperBest) til dit kød. Brug ikke traditionel sovs. Lav fx. tzatziki af fedtfattig græsk yoghurt...

Og sidst men ikke mindst: Du drikker ALT for lidt vand. Især nu da det er blevet sommer. Du skal have ihvertfald en liter mere indenbords. Husk på at vand hjælper kroppen til at rense affaldsstoffer ud, og at affaldsstoffer forhindrer dit vægttab - mon ikke det skulle kunne motivere dig?

Gudrun Kristensen

Gudrun Kristensen

42 indlæg
 • Skrevet

Hej Anders.

Som hovedregel skal du have et glas vand til hvert måltid. Dvs til morgenmaden skal du drikke et glas vand og ja spis et stykke frugt eller grønt til.

Du skal have mellemmåltider. Gerne 2-3 stykker, men ikke rugbrød ellerfranskbrød. Det skal være grøntsager eller et stykke frugt. Maks tre stykker frugt om dagen, resten skal være grøntsager.

Det er et stort aftensmåltid du spiser. Prøv at gøre det noget mindre. Et stykke kød, 2-3 kartofler, men gerne med masser af grøntsager til.

Som snack er mandler og nødder gode i stedet for bolcher, vingummi og gajoler. Det kan du tage en smule af i weekenden.

De der tre pepsi max om dagen skal meget gerne væk. Det er slet ikke nødvendigt. Jeg vil sige maks en, men det er også noget du kan drikke lidt af i weekenden i stedet. De skal byttes ud med vand. Alternativt saftevand uden sukker. Du skal have 2,5 - 3 liter vand om dagen. Du har et kæmpe underskud. Vand gør underværker.

Held og lykke Smile

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Nu er de andre jo allerede kommet med gode råd om mellemmåltider og frugt og grønt, så det ser jeg ingen grund til at gentage.

Hvad jeg lægger meget mærke til er, at du spiser cornflakes med mælk til morgenmad. Jeg ved ikke hvor meget du spiser af det, men jeg ved så meget som at det kunne jeg ikke lægge en ordentlig bund med! Der skal noget mere fyld indenbords om morgenen, så man har lidt ta tage af inden første mellemmåltid. Noget der mætter godt.

Prøv med havregryn eller havregrød istedet, eller måske et stykke groft rugbrød med ost og noget frugt. En smoothie om morgenen kan også være rigtig lækker, og man kan jo sagtens lave en om aftenen, og lade den stå i en lukket beholder i køleskabet natten over.

Og jeg må jo også give de andre ret i, at pepsierne skal væk fra dit daglige indtag. Det kan godt være at de er kaloriefattige, men de giver bøvl i fordøjelsen. Og din svingende vægt tyder på at du har nogle problemer der. Drik istedet vand, måske skift en af dem ud med et glas juice eller mælk.

Hvis det endelig skal være, så kunne du prøve at eksperimentere med de der cultura-shots. Jeg har aldrig selv prøvet dem, men de skulle give ro i fordøjelsen, og det vil også få dit stofskifte ti at blive mere stabilt.

Håber det er brugbart :)

Mvh Cille

andfer

andfer

2 indlæg
 • Skrevet

Tusinde tak for jeres indlæg - det giver lidt mere mening nu. Jeg må lige studere fordøjelse lidt, den har jeg faktisk slet ikke tænkt på og arbejde med den. For at få drukket noget mere vand må jeg tage et stort glas til hvert måltid og lidt ekstra. Derudover vil jeg lægge et mellemmåltid ind mellem morgen og middag.

Håber på det bedste. Endnu en gang tak :)

.anna.

.anna.

64 indlæg
 • Skrevet

At drikke et STORT glas vand til maden er en god idé - men måske du ligefrem skulle skylle halvt ned før, drikke et til maden, og så skylle et halvt ned igen bagefter. Det er jo ikke så svært hvis du bare lige bliver opmærksom på det. 

Med hensyn til din fordøjelse: For at optage næringsstofferne ordentligt og udskille affaldsstofferne, så skal fordøjelsen fungere, og afføringen skal være i orden konsistensmæssigt. Desuden skal der vand, vand og atter vand til så man tisser rigeligt i løbet af dagen. Hvis man har hård, eller tynd for den sags skyld, mave, så kan det hjælpe at tage HUSK. Det virker skørt fordi det "bare" er fibre, men jeg havde selv rigtig god gavn af det til at komme en forstoppelse til livs. Urinen skal være klar/lysegul, og hvis den er mørk eller endnu værre grumset, så er den helt galt med væskebalancen.

tinept

tinept

33 indlæg
 • Skrevet

Hej Anders. Tror (som mange af de ndre også har skrevet) at du skal have mere frugt og grønt og meget mere vand ind i din kost. Din morgenmad bør du også skifte ud med groft mysli eller grovvalsede havregryn (da det mætter bedre) prøv evt. at søde havregrynene med rosiner eller lidt kanel over (kanelen skal selvfølgelig ikke blandes med sukker inden). Hertil gerne et stk. frugt og en kop kaffe (hvis du er til det). Koffein øger din forbrænding en smule og giver energi.

Din middag ser også fin ud, med du bør måske skifte nogle af leverdrengene, i hvertfald en af dem ud med gnavegrønt (grønt i stave) eller salat.

Dine mellemmåltider bør skiftes ud med et stk. frugt eller gulerødder (og hvis ikke dette er mættende) så et skive groft knækbrød (fx WASA Rågi med kun 35 kcal pr. skive) pynt med en blanding af hytteost, løg, peber og tun og så med at par agurkeskiver på toppen.På denne måde for du protein (som øger forbrændingen) og kulhydrat men i moderate mængder.

Din aftensmad bør ikke bestå af hovedsaligt kartofler, fint med 2 kartofler, men resten skal være fedtfattig kød fra fugle eller fisk, kødet fra firbenede dyr er ofte mere fedt. Hertil en masse lækre grøntsager.

At du drikker 3 pepsi max om dagen sker der altså ikke noget ved, der er 1 kalorie pr dåse, faktisk mindre kcal i, end sukkerfri saftevand, det du skal passe på med ved sukkerfri sodavand er al syren og dine tænder. Det skader jo en del.

Fremgangsmåde på tun/hytteost pålæg:

1 bæger cheasy hytteost 1,5 %, 1 dåse tun i vand, løg efter smag og peber og salt.

Bland alle ingredienser sammen, og på brødet. Smager rigtig godt, er billigt og mætter. Det kan holde sig i køleskaber i en beholder i godt 2 hele dage- Held med det :-)

anlo

anlo

52 indlæg
 • Skrevet

hej.

det er normalt at vægten svinger - væske i kroppen osv - men... når jeg ser på din kostplan så har du sat nødgeneratoren igang. den holder på alt fordi den tror, at der ikke kommer mere mad i en tid fremadrettet.

tænk i fuldkorn - erstat fx cornflakes m rugpuder og mælken med skyr eller yoghurt 0,2% og put et stykke frugt i eller en groftskåret gulerod

mellemmåltider - tænk i fuldkorn - groft knækbrød - grove grøntsager andet grønt eller frugt - gerne både knæk og grønt eller frugt

frokost det groveste rugbrød du kan finde - grøntsager fx avocado - råkost af rødbeder, rødkål, frugt og friskpressede appelsiner - mandler eller nødder - ca 20 om dagen

aften - tænk groft, grønt og magert - men gerne dejlige dressinger af skyr, hvidløg chili osv kun fantasien sætter grænser

mellemmåltid om aftenen, hvor den søde tand kan overmande - lidt tørret frugt, frugtsalat med en klat skyr eller resten af råkosten - god idé at lave rigeligt - gerne til dagen efter også

hav tyggegummi - sukkerfrit - klar til når tygge-fylde-i-hovedet-trangen overmander dig.

og hav nødlager i lommen eller tasken af fornuftig indtag til, når du er kommet for langt hjemmefra - fx frugt, tørret frugt, knækbrød ell.lign. husk at man kan købe rugbrødsboller mange steder - også i baresso.

jeg har tabt næsten 40 kilo det sidste år - og jeg spiser mere end du gør.

så... go for it.

sult dig ikke - men spis klogt med omtanke, hver gang du putter ind.

det er sundhed vi går efter - ikke udsultethed.

pas på dig. og bliv ikke bange for mad - det er faktisk sundt at spise! bare det er det rigtige og i passende mængder - ikke for meget - men heller ikke for lidt.