1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Ustyrlig sulten mave på læsesal

Ustyrlig sulten mave på læsesal

sigrid thygesen

sigrid thygesen

2 indlæg
  • Skrevet

Hej

Studierne er startet igen, og nærmest lige fra jeg sætter mig på stolen i læsesalen om morgenen begynder min mave at knurre og jeg føler sult. Dette sker selv om jeg spiser en ordentlig morgenmad, hver morgen - fx havregryn med rosiner, yoghurt naturel med lidt müsli eller havregrød. Hertil drikker jeg et glas vand og/eller en kop the.

Jeg synes det er frustrerende, fordi jeg 1) bliver distraheret af lyden/sulten og dermed ikke kan koncentrere mig 2) forstyrre de andre (eller har i hvert fald følelsen af det) 3) jeg har på fornemmelsen at jeg overspiser, for blot at "lukke munden" på min mave

Jeg har slet ikke haft samme spise-trang i sommerferien, hvor jeg ikke har siddet ned på en stol hele dagen

Hvordan kan jeg styre min sultne mave og er der en forklaring på, hvorfor jeg bliver sulten så snart jeg sætter mig ned?

 

Håber I kan hjælpe mig og den knurrende mave

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
  • Skrevet

Hej Sigrid

Jeg sidder selv på min flade det meste af dagen, og kender udmærket godt problemet.

For mig hjælper det at drikke masser af vand. Jeg har altid vand ved siden af mig, og tager en slurk ca hvert 5. minut. Det gør at maven ikke føles tom, og den begynder ikke at knurre så meget.

Små mellemmåltider på i forvejen fastsatte tidspunkter kan også være en rigtig god ide. F.eks. morgenmad kl 7, et halvt stykke rugbrød og en lille håndfuld nødder klokken 10, frokost 12.30, en banan eller en figenstang klokken 15 og et glas mælk eller måske lidt yoghurt lige før man begynder at tænke på aftensmaden ved 17.30-tiden, aftensmad 18.30 og en nat-mad (lidt mørk chokolade, en lille håndfuld nødder, lidt frugt eller et halvt stykke rugbrød med honning) ved 21-tiden.

Og så husk at lade være med at proppe dig til frokost og aftensmad (det kommer lidt af sig selv hvis du spiser tit nok), for det bliver du bare søvnig og ukoncentreret af (det gør jeg i hvert fald). Det er også en god ide at holde sig fra kage og sodavand mens man sidder og læser.

Håber det er brugbart :)

Mvh Cille

anni  klitmøller

anni klitmøller

1 indlæg
  • Skrevet

- er dog ikke den store ernæringsekspert, men har du snacks med, cykler du til studiet, har du et højt aktivitets niveau?

Har selv siddet og fået en top knurrende mave og har taget små snacks med...!

Alt lige fra små gulerødder, æblebåde, rosiner, nødder osv.

Min favorit pt. er frugtstang fra Cactus.

  • Skrevet

Hej Sigrid

Får du nok at spise dagen før? Og bliver du mæt af din morgenmad? Er portionen stor nok?

Hvis du koncenterer dig om læsningen forsvinder sulten så? Det kan jo godt være det bare en en slags fysisk overspringshandling? Kender det i hvert fald selv fra da jeg selv havde noget mindre interessant eksamenslæsning - alt andet (også småspisning og rengøring) var meget mere interessant!!

Her er nogle idéer til hvad du kan spise:

http://iform.dk/kost/spoergsmaal-om-kost/hvad-er-et-optimalt-mellemmaaltid

http://iform.dk/emne/fedtfattige-opskrifter/mellemmaaltid

/IdaSmile