1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Tabe vægt

Tabe vægt

julle-8c06016e34

julle-8c06016e34

55 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil gerne tabe de sidste 10-12 kg efter min anden graviditet. Jeg er meget motiveret, men kunne godt bruge nogle gode fif der kan hjælpe med at holde motivationen (og vægttabet). Derudover har jeg ikke særlig mange tid i hverdagen med de to børn og arbejde. Jeg kan ikke løbe særlig langt pga. gammel håndboldskadet knæ.. Nogle gode idéer til effektivisering af min træningstid?

Venlig hilsen Julie

madsstampe

madsstampe

6 indlæg
 • Skrevet

Først og fremmest kan du jo smide de ekstra kilo gennem din kost, ved at indtage færre kalorier end du forbrænder. Selvom du ikke træner forbrænder du stadig en masse kalorier hver dag. Du kan udregne ca. hvor mange her: http://iform.dk/test-dig-selv/test-kost/test-beregn-mit-stofskifte - Kig eventuelt igennem opskrifterne her på sitet, hvor en række af dem indeholder en oversigt over hvor mange kalorier de indeholder.

Angående træning, kunne et motionscenter være vejen frem, for at skåne dine knæ. I stedet for en løbetur kunne en crosstrainer være et rigtig godt alternativ, da denne skåner dine led, men kan give samme forbrænding som en løbetur.

Nogle andre metoder kunne være powerwalk. Men generelt bare pulstræning. Se eventuelt disse to links for lidt inspiration. Der ligger også en række andre rigtig gode videoer med Chris.

http://politiken.tv/tjek_dk/christv/article648143.ece

http://politiken.tv/tjek_dk/christv/article648146.ece

Tanja Scot

Tanja Scot

6 indlæg
 • Skrevet

I din situation (som jeg selv har stået i, bare med flere +kilo og flere børn) vil jeg anbefale svømning, da det er nemt at skemasætte og overskueligt tidsmæssigt. Det kan snildt kombineres med PW eller i dit tilfælde korte løbeture.

Mvh.

Tanja

sanne-b017c981ac

sanne-b017c981ac

5 indlæg
 • Skrevet

Hej Julie,

Har du tid til at komme afsted hjemmefra? Hvis du kunne komme i fitnesscenter, så kan jeg anbefale at træne på crosstraineren.  Da jeg fik problemer med mine knæ for nogle år siden, så fik jeg besked fra lægen, at jeg skulle holde mig fra løb og i stedet prøve crosstraineren. Det er rigtig god træning og mine knæ kan fint holde til det. Hvis du er interesseret i et træningsprogram, så kan du kikke i min træning, Jeg starter i næste uge med et program.

Held og lykke Smile

Mvh
Sanne

 • Skrevet

Hej Julie.

Hvis det især er tiden der er den store synder kan det være en fordel at investere i enten en motionscykel eller en stepper begge forholdsvis billige 200 for en stepper og ca. 700 for en motionscykel.Ellers vil mit råd også være at tage en tur i fitness center også tilmelde sig nogle af de gode hold som fitness centeret somregl har. Der kan du også få råd og vejledning mht. til knæ.

At skifte bilen ud med cyklen er også et lille indgreb i hverdagen som tit kan hjælpe til med at øge forbrændingen op til flere gange om dagen.

 

elisabeth fugl

elisabeth fugl

6 indlæg
 • Skrevet

Som sagt tidligere skal du spise mindre end du forbrænder. Derfor er det en god ide at holde styr på dit kalorie-indtag.
Hvis du kan cykle kan spinning måske være et alternativ til løb? Her forbrænder du i hvert flad en masse energi af.

Mvh Elisabeth

tanjaoue

tanjaoue

5 indlæg
 • Skrevet

lige et spørgsmål som det lyder som om du kan svare på :) - jeg skal tabe mig, så derfor har jeg også regnet mit kaloriebehov... som er 1443 kcal. - som jeg forstår det skal man for at tabe sig trække 500 kcal fra dette for at tabe sig 0,5 kg om ugen. - Problemet er at efter 900 kcal er jeg stadig mega sulten... kan man ændre andet, eller er man bare nød til at ændre mængden af træningen... ?? (har nemlig 7 kg som sidder ret godt fast efterhånden, men synes jeg har prøvet fiberrig mad, grønt, fuldkorn m.m.)

julle-8c06016e34

julle-8c06016e34

55 indlæg
 • Skrevet

Hej alle

Tusind tak for alle jeres svar. Det er god inspiration. Kosten er helt klart også et område der skal følge med, har også fundet god inspiration i opskrifterne her på sitet, det er let at lade sig friste af de flotte billeder! Jeg overvejer kraftigt at investere i en motionscykel, så er der bare det med luftforandringen der mangler....

Nogle der har gode idéer til hurtigt mad, let at lave der samtidigt er sundt OG velsmagende og kan laves med et barn på armen og et øje (det andet er på den 2½ årige der drøner rundt)!?

elisabeth fugl

elisabeth fugl

6 indlæg
 • Skrevet

Husk at drik en masse vand! Det tager noget af "sulten".
Ellers kan du spise nogle sunde snaks som gulerøder. Der skal kroppen bruge mere energi på at nedbryde den end den får ved at spise guleroden. Derudover er der et lavt kalorieindhold i melon som du også kan spise i løbet af dagen.

 • Skrevet

Hej Julie.

Jeg er selv blevet en stor fan af poser med blandede frosne grøntsager. Hvis man køber en pose tør dem op og svitser kort tid på panden er de noget mere spændende også kan man smide alt hvad man ønsker oveni. Jeg spiser dem selv tit med lidt kogte ris og kylling eller bare blander lidt rejer i grøntsagerne. De tager max 5 minutter at tilberede hvis altså man vælger at smide lidt rejer på panden sammen med grøntsagerne.

Man skal selvfølgelig sørge for at købe de poser hvor der er de grøntsager i der er flest fibre i som grønkål og gulerødder f.eks. Ellers kan en skive rugbrød eller to også være med til at give en god mæthedsfølelse uden at indtage særlig mange kalorier.