1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Tab omkring 10 kg på en md. - sådan gjorde jeg!

Tab omkring 10 kg på en md. - sådan gjorde jeg!

annika-07d5c24742

annika-07d5c24742

2 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Her er nogle tips til, hvordan du kan få et hurtigt vægttab + en livsstils omlægning, uden at køre træt i det. Det er sådan jeg har gjort :)

Kostplan :

Morgen: Cheasy fedtfattig yoghurt med branflakes drysset henover.

Mellemmåltid: Et stykke frugt.

Middag: En skive rugbrød (uden smør), med fedfattigt pålæg + pynt, og nogle gulerødder/rød peber/agurk i skiver, indtil du føler dig mæt. Eller en stor skål salat (f.eks. rester fra aftenen før), med f.eks. kyllingestykker og lidt fedtfattid dressing.

Mellemmåltid/eftermiddag: Et stykke frugt, og hvis du ellers bliver sulten, så spis en masse gulerødder.

Aften: En huske regel er (for du ikke skal køre træt i din aftensmad), del din tallerken op i to halve. Den ene halve fylder du med grønt, den anden med kød og ris/kartofler/pasta + lidt sovs. På den måde kan du stadig spise det du plejer, bare mindre og med mere grønt. Væn dig til kun at tage en portion. Hvis du gerne vil have to portioner, så tag nogle mindre portioner. Husk at spise langsomt, det mætter mere. Til aftensmaden, drik et glas skummetmælk,

Sen aften: Hvis du skulle blive sulten, så spis gulerødder.

Fordelt over hele dagen: drik gerne 2 liter vand eller mere, da vand er en vigtig faktor i dit vægttab, og du får renset ud i kroppen.

Udover den sunde kostplan (livsstilsomlægning), går jeg tre ture om dagen. To korte, og en lang. Dvs. En tur på ca. 1 - 1,5 km 2 gange om dagen, og en tur på 3 - 5 km en gang om dagen.

Hvis du skal forskellige steder hen, så væn dig selv til at gå eller cykle, istedet for at tage bussen eller bilen. Også hvis du skal ud og handle. Du taber dig mere, ved at have vægt på :).

Jeg håber det kunne hjælpe nogen lidt på vej, det har i hvert fald hjulpet mig rigtig meget på kort tid. :) Det vigtige er bare, at du ikke går tilbage til dine "madvaner" igen når vægttabet er slut, men beholder dine nye madvaner, ellers tager du det hele på igen. Lav derfor noget mad du kan lide, ellers kører du træt i det. :)

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Hej Annika.

10 kg? på en måned siger du?

Jeg er ret skeptisk, da man som hovedregel regner med, at en normalvægtig person taber omkring 0,5-1 kg om ugen, hvis denne er på en decideret kur med den rette strategi.

2,5 kg om ugen i en måned er ret meget at tabe.

Så med mindre man er meget overvægtig, lader dette sig ikke så let gøre. Så er det nok primært vand, der er tabt (:

 • Skrevet

Jeg vil blot gerne i denne forbindelse tilføje, at man ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv anbefaler et vægttab på 0,5 kg om ugen. Eventuelt op til 1 kg hvis man er svært overvægtig. Et vægttab på 0,5 kg pr uge vil kræve et energiunderskud på ca 530 kcal om dagen.

Årsagen til denne anbefaling skal findes i, at et større dagligt energiunderskud kan betyde et komprimis med kroppens behov for micronæringsstofferne; vitaminer og mineraler.

Min anbefaling er derfor ikke at man satser på 10 kg vægttab på en måned, men lader processen tage længere tid. Chancerne for at vægttabet og ændringerne er vedvarende stiger også herved.

/Line

 

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Line: Er det overhovedet muligt at tabe så meget på blot én måned?

Kan ikke engang se hvordan det skulle kunne være muligt for en meget overvægtig person at tabe dette antgal kg.

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Jeg har aldrig tabt mig ti kilo - men fem kilo på en måned, det har jeg gjort et par gange. Min vægt ligger efterhånden permanent omkring 70 nu, men tidligere sneg den sig hurtigt op på over 75. Da mine gallakjoler sidder bedst på mig (læs: det er lettest at trække vejret), hvis jeg vejer 70, har jeg taget en lynkur et par gange.
Min var ganske simpel, dog - jeg stoppede med at spise sukker helt de første par uger, og meget lidt de sidste par dage.

Oj - vægt giver ikke megen mening uden højde ift. overvægt - jeg er 175 høj, så min bmi svinger omkring 23.

ida hilden

ida hilden

42 indlæg
 • Skrevet

@Anna

Jeg er 21 nu. Da jeg var 17 tabte jeg 10 kilo på en måned. Jeg spiste kun gulerødder og frugtyoghurt, meget sjældent almindelig mad, og spiste ikke før kl 8 og sjældent efter kl 15. Jeg endte med et BMI på 16,1 og havde nok mest tabt muskler. Jeg var ulykkelig og der var ting jeg prøvede at glemme. Så det kan lade sig gøre. Nu har jeg ifølge en tanita-test en body-age på 12 år og får i hvert fald fibre nok :-) Jeg lytter altid til min krop nu, og har i øvrigt et normalt BMI.

Ida.
 • Skrevet

Hej Anna

Man kan ikke sætte tal på præcis hvor meget man kan tabe sig indenfor et bestemt tidsrum. Mulighed for vægttab er meget forskelligt fra person til person, og influeres af et hav af faktorer.

Ida fortæller hun har tabt 10 kg på en måned, for hende har det derfor kunnet lade sig gøre.

Som jeg skrev tidligere, så er det bestemt ikke noget der kan tilrådes ud fra et sundhedsmæssigt sigte!!

/Line

kybele88

kybele88

2 indlæg
 • Skrevet

om man kan tilråde det er vel en smagssag.. Sålænge man ikke sulter sig selv kan man ikke sætte et tal på om et vægttab er sundt eller ej.. Det kan jo være at der er en del væske ophobet i kroppen og man ved at ændre sin kost taber en del kg ved det. Så 10 Kg kan være fint og det bliver formentlig ikke ved med at være 10 kg man smider per måned. 

bentesusanne

bentesusanne

4 indlæg
 • Skrevet

Super godt gået...

matiasow

matiasow

19 indlæg
 • Skrevet

Det lyder godt! Man kunne evt tage lidt hytteost under sit pålæg, på rugbrødet, som erstatning for smør. Aftensmad lyder godt, der er også nogle eksempler herinde http://sundkostplan.dk/

 

Hvordan går det med vægtabet nu? Taber du dig stadig?