1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. strækmærker

strækmærker

melissa

melissa

3 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg er en pige på 18 som har nogle ret tydelige strækmærker på inderlårene og hofterne. jeg ved ærligt talt ikke hvad det skyldes for jeg har ikke været overvægtig eller fået børn endnu.

mit spørgsmål er om der er nogle måder man kan spise eller træne på for at få dem væk eller om det i det hele taget er muligt?

vildt fustreret, jeg er jo som sagt kun 18 og er normalvægtig.

/melissa

anna bogdanova

anna bogdanova

149 indlæg
 • Skrevet

Kære Melissa

Ud over vægtøgning, som ikke lyder til at være tilfældet her, kan strækmærker også komme, når ens hofter helt naturligt har udvidet sig/er blevet større, som de jo gør, når man går fra at være pige til kvinde (eller når man er gravid). 

Du kan arbejde på at styrke hudkvaliteten og elasticiteten i huden ved at spise en masse sunde olier, som fx fiskeolie, Udo's Choice eller Sunt Liv olie (tag fx 2-3 10 ml shots dagligt), silica, som findes naturligt i store mængder i agerpadderok er også godt for huden. Urten gotu kola hjælper også med stramme huden op. 

Udvortes kan det også anbefales at smøre huden ind i olie efter bad - fx. arnica olie fra Dr. Hauschka eller "tonic" olien fra Clarins er i mine øjne de bedste bud. 

Alt dette ud over en varieret kost rig på plantestoffer og anti-oxidanter, samt styrke- og kredsløbstræning, naturligvis Smile

 

KH Anna. 

@melissa

stinne

stinne

4 indlæg
 • Skrevet

hej hej...

Jeg har engang i en helse butik købt en lille glaskop med med en lille luft bobbel ting på, og med den mod huden kan man skabe en slags vakum, det gør mega nas, men med noget creme og så trække dette glas hen over fx skrækmærker, kunne måske hjælpe, jeg selv bruger det til appelsinhud på mine bag lår, og jeg syntes det kan ses, helt sikkert, noget med at man tvinge blodet længere ud i huden og den derfor får skyllet affaldsstofferne videre...

anna bogdanova

anna bogdanova

149 indlæg
 • Skrevet

Hej Stinne,

Det kan sagtens være, at denne lille device hjælper på blodcirkulationen, men effekten må være meget lille ift. træningsrelateret effekt. 

Ift. strækmærker vil den ikke have en væsentlig stor betydning. Kvaliteten af huden er bedst og hurtigst påvirkelig gennem kost og ekstra supplementering Wink

@Stinne

laurakh

laurakh

1 indlæg
 • Skrevet

Hej.

Jeg er selv 18 år og har præcis det samme problem!

Strækmærker på inderlår og på hofterne og ögså på brysterne. Jeg er ikke totalt slim, men ville heller ikke kunne beskrives som overvægtig. Mine strækmærker kom sent i puberteten og det passer med der hvor jeg begyndte at få bredere hofter og tog lidt på, det der satte sig på maven og lårene.

I starten er strækmærkerne røde og kan tydeligt ses, men efterhånden som tiden går og hvis huden ikke udvider sig yderligere, bliver de lysere og går næsten i et med den almindelige hud, dermed mindre synlige. Hvis du har brug for at dække dem, f.eks. fordi du skal have en kjole på, der blotter dette sted, så kan du gøre dem mindre tydelig med concealer eller foundation. Har selv prøvet det, og synes at det virker ganske fint..

Skriver mest denne besked for at du skal vide, at du ikke er den eneste der har dette problem. Rigtig mange piger har dette problem. Hvis du lægger mærke til det, er der mange kvinder der har strækmærker på brysterne fordi de er vokset for hurtigt til at huden kan følge med..

Mvh

Laura..

stinna92

stinna92

1 indlæg
 • Skrevet

Hej Melissa. 

 

Jeg har selv haft strækmærker på mine lår..jeg havde dem i godt 2 år og var rigtig træt af dem. jeg er en ihærdig løber og har altid spist sundt og ikke røget. Gik til min læge med dem for at finde ud af hvordan de kunne behandles. lægen sagde godtnok der ikke var meget at gøre da det faktisk er ar i huden.. 

Jeg søgte på flere forskellige behandlinger men syntes mange var dyre og ikke virkede videre lovende.. prøvede dog til sidst at købe en dermaroller på www.dermarolleren.dk da de var rigtig billige.. jeg brugte den i lidt over 4 uger og kunne se en væsenlig forbedring. Den dag idag har jeg faktisk kun nogle enkelte skygger tilbage.. selvfølgelig spiser jeg stadig sundt og dyrker motion ved siden af.

stinna :)

millemoe

millemoe

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
mette_chri

mette_chri

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
mette_chri

mette_chri

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
Lisa533

Lisa533

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted