1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. store mængder og ædeflip?

store mængder og ædeflip?

bababa

bababa

5 indlæg
 • Skrevet

Hej alle. 

Jeg spiser sundt dagligt: groft brød, magre mejerivarer, fisk, grønsager, frugt, nødder og tørret frugt. Jeg prøver at spise varieret og med måde. Nogle gange går det over gevind og jeg formår at spise rigtig meget. F.eks. hvis jeg har haft morgen med en lille skål yougurt med frugt og havreryn, kan jeg ved frokost få et stykke groft brød med avocado og hytteost og derefter kan dette grove stykke brød blive til 4.

Hvordan undgår jeg disse "ædeflip". Jeg ved, at det er dem jeg tager på af. Jeg tror lidt det hænger sammen med, at jeg i forvejen prøver at skære ned på mængderne af det jeg spiser. Jeg spiser nemlig ret store portioner. Nogle fornuftige metoder til hvordan man kan skære ned på dette og undgå ædeflip? 

ps. hvor meget feder rødvin, hvidvin og øl?

Hilsen 

den fortvivlede

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Hej Tepenipis

Prøv at føre dagbog over hvad du spiser i nogle måneder (og jeg mener alt, selvom det så bare er et glas saftevand eller en vingummi, men jeg mener ikke at du skal tælle kcal). Jeg ved godt at det ikke er en direkte måde at tabe sig på, men hvis man skal skrive alt ned som man indtager, er det en lille smule nemmere at styre flippene (det ser jo ikke så godt ud i dagbogen). Så kan du også få et overblik over om dine flip kommer mere i bestemte perioder. Hvis du finder ud af hvorfor / i hvilke sammenhænge du spiser meget, så kan det give et hint til hvordan du kan komme af med uvanerne jo. (Derfor kan det også være en god ide at skrive lidt om hvordan du har det både fysisk og psykisk, både før og efter du har spist).

Jeg brugte det for et par år siden, fordi jeg var begyndt at tage på lige så langsomt. Det var egentlig ikke fordi jeg synes at jeg ændrede noget ved min kost og mine motionsvaner, men jeg tabte alligevel det jeg havde taget på lige så stille igen.

Jeg håber at du får lige så meget glæde af det som jeg har haft.

Mvh Cille

 • Skrevet

Hej!

Prøv evt at bruge madital.dk, det er ikke helt nøjagtigt men giver en rigtig god fornemmelse for hvad det er du tager på af og hvordan du kan spise sundere med små justeringer. Jeg bruger det selv ihœrdigt da jeg har samme problem at jeg ikke altid kan styre hvor meget jeg spiser og det virker i hvert fald for mig :) 

alkohol feder desvœrre rigtig meget, og jeg ville skœre ned hvis ikke helt stoppe med at drikke hvis jeg ville tabe mig. det er vist noget ala 25 kj/g dvs mere end kulhydrater, men mindre end fedt. og det er uden at tœlle alle de kalorier du får ind gennem resten af drinks'ne (humle i øl, sodavand, osv) som også er meget energiholdigt.

Held og lykke :)

Di.

Di.

4 indlæg
 • Skrevet

ved at spise oftere. altså under forudsætning af du ikke har spist noget mellem morgenmad og frokost. så er du vildt sulten og så går det nemt galt. spise hver 3. time og vær sikker på at du faktisk spiser nok til at få dækket dit basal behov (1200 kcal + evt forbug ved træning pr dag)

det burde hjælpe på ædeflippene.

tinept

tinept

33 indlæg
 • Skrevet

Lige en lille rettelse : En kvindes basalbehov ligger på 1500-2000 kcal om dagen, 1200 kcal om dagen er det man skal indtage hvis man gerne vil tabe sig :)

Og rigtig nok det du skriver "+ evt forbrug ved træning" :) Bare så de der spiser mere end 1200 kcal og som er den størrelse de skal være  og som træner ikke bliver dårlige og svimle eller yder en dårligere træningspræstation :)

Di.

Di.

4 indlæg
 • Skrevet

basal- behov er det der skal til for at kroppens almindelig/basale funktioner virker (trække vejret, omsætte mad, holde rette temperatur osv). og det er cirka 1200 kcal/dag og derfor absolut minimum man skal indtage.

en normal kvinde forbruger 1800-2000 kcal/dag som du siger. men det er ikke det der kaldes basalbehov.

jeg går ud fra TS vil tabe sig. hvis ikke skal hun selvfølgelig op på 1800-2000 kcal + evt træningskalorier

hewlett

hewlett

60 indlæg
 • Skrevet

Uha hvor jeg kender det :) Man tror man er skidesmart og skærer ned på sit daglige indtag, og så er det som om hjernen laver "shut-down", og når man så tænder igen opdager man at man har fortæret en hel toblerone, istedet for det ene stykke man have givet sig selv lov til,

Prøv, i det øjeblik du får ædeflip, at stoppe op og mærke efter om du nu virkelig ER sulten, eller om det egentlig bare er fordi det smager godt ?

Hvis du reelt ER sulten tyder det på at du har skåret for meget ned på dit indtag, eller også skal du spise noget andet, der mætter bedre.

Prøv at tage en tår vand imellem hver bid, det virker også mættende. Føler du stadig sult kan du prøve at drikke et helt glas vand, vente 10min. og så mærke efter igen. Oftest vil lysten være forsvundet.

Et andet tip når du får lyst til ædeflip - giv dig selv 15min. Tænk " Ok, nu lader jeg være med at spise noget det næste kvarter, og hvis jeg STADIG om et kvarter reelt har lyst til made (og ikke bare fordi du er lækkersulten) må du tage et stykke mere !".

Lav noget andet i løbet af de 15min. - gå en tur, vask op, støvsug, arbejd. Oftest vil kroppen have glemt trangen efter blot 10min. og måske vil du faktisk glemme dit lille løfte og blot fortsætte dine gøremål.

Er du hjemme kan du gå ud og børste tænder (ja, også selvom klokken er 2 om eftermiddagen :D) Tandpastasmag går sjældent godt til fødevarer, og du vil miste lysten til at spise med en kraftig mint/pebbermyntesmag i munden fordi det ofte forvrænger smagen af god mad. (jeg kan klart anbefale colgate som jo er kendt for deres kraftige smag :P)

Sidste tip er tggegummi eller lakridspastiller (de sukkerfrie Ga-Jol, läkerol osv). Tyg tyggegummi eller snup en pastil når du føler behov for at putte noget i munden. Selvom det i øjeblikket virker svært utilfredsstillende når nu man have lyst til en tyk skive brød med ost, hjælper det oftest bare at have noget at tygge på.

 

Håber du kan bruge nogle af rådende :)

 

Og lige til dit alkoholspørgsmål: Øl er ikke det værste rent kcal-mæssigt. Så hvis valget står mellem øl, rødvin eller hvidvin skal du til hver en tid snuppe en øl. Rødvin feder en smule mere end hvidvin, men forskellen er vist så lille at man ligeså godt kan tage et glas rødvin fordi det jo også er lidt sundt :) Det siger eksperterne ihertfald ;P

.anna.

.anna.

64 indlæg
 • Skrevet

Hvis jeg spiser "en lille portion yoghurt med frugt og havregryn" om morgenen, så er jeg godt nok også skrup hamrende sulten ved frokosttid. 

Et enkelt stykke brød med avocado og hytteost er ikke et frokostmåltid oven på en spinkel morgenmad. Tværtimod svarer det snarere til en fornuftigt formiddagsmad mellem morgenmad og frokost i forbindelse med at fastholde et stabilt blodsukker og en god forbrænding.

Det er bekymrende at du mener, at dit frokostmåltid er et ædeflip. Pas nu på dig selv! Lad dig ikke lulle ind i en spiseforstyrrelse. Det er ikke en fornøjelse og ikke et smart trick!!!

Du skal ikke forsøge at spise som en fugl. Spis hellere 5 gange om dagen, sørg for at få de 600 gram frugt og grønt om dagen det anbefales og kom ud og motioner.

 • Skrevet

Hvis man vender mundvigene nedad, som hvis man er sur, så virker dette modsat til , at man bliver FOR afslappet til at kunne vedholde balance i kroppen. Man bliver let for glad ved at spise og dermed FOR løs i musklerne, noget der inddirekte udvikler yderligere sult.

Prøv min 1-2-3 til at stoppe sult/afslutte et måltid:

1. nedjuster (det yderste af) mundvigene, som hvis man var sur (måske over ikke at kunne/skulle spise mere).

2. vedblive dette indtil sulten er helt væk.

3. løbende justering af dette, vil kunne afholde sult fra senere at genfinde sig.

(man er ikke ude på at gøre sig sur, blot nedjusterer man glæde til at være tilpas/man forlænger tiden hvori man er glad, ved ikke at bruge al glæden op på een gang - man skal finde mellemvejen eller middelvejen) - se evt hvad jeg har skrevet til Kloster under "hvornår kan det ses?" under løb.

Mvh

[email protected]