1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. stofskifte

stofskifte

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Kan folk, der har været tykke, godt få øget stofskifte i forbindelse med vægttab, efter de har tabt sig?
Man har da set tilfælde af folk, der tidligere vejede for meget, men som senere kan spise, hvad de vil uden, at de tager på. Hvad er forklaringen til det?

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Jeg er ikke ekspert, så kan ikke garantere for rigtigheden af kommende udtalelse. Men jeg TROR det kan have noget at gøre med at man forbrænder mere når man er i form.

Det må være noget med at den ekstra energi man brugte på at bære rundt på de ekstra 5 kg fedt bliver mere end opvejet af den energi den nye muskelmasse bruger bare ved at eksistere. Hvis du kan følge tankegangen?

Jeg ved det ikke...der må da være nogen der har noget klogt at sige om det...jeg har også gået og tænkt meget over det...

Mvh Cille

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Ja, der må i hvert fald være en forklaring. En fysiologisk forklaring.

mark rosenvinge

mark rosenvinge

1 indlæg
 • Skrevet

Det kommer selvfølgelig helt an på det specifikke tilfælde, men hvis vi antager at det er en tidligere overvægtig som er forholdsvis inaktiv i forhold til motion, så vil det jo oftest ske når personen starter med at træne at de opbygger en del muskelmasse i forbindelse med vægttabet.

Da muskler kræver næring i modsætning til fedt, øges deres basalstofskifte. Altså kan deres indtag være større end det var tidligere men med samme udbytte.

At de kan spise hvad de vil uden at tage på, tror jeg ikke man kan se på så enkelt. Hvis de har tabt sig meget og holder vægten, må det jo betyde en væsentlig livstilændring. Så der er sikkert nogle andre parametre der spiller ind.

Energi er energi og hvis vi indtager det skal det benyttes ellers så opbevarer vi det. Man vil sikkert se at hvis en tidligere overvægtig taber sig, og "kan spise hvad de vil", hvis det var tilfældet, går de tilbage til deres gamle livsstil tager de på igen.

 

 

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

At spise hvad man vil kan jo også betyde mange ting. Jeg oplever selv, at hvis det er lykkedes mig at gå uden om slik og kager i en uges tid, så har jeg slet ikke lyst til det længere. Det kan måske også gøre at folk der har tabt sig meget pludselig 'kan spise hvad de vil' uden at tage på igen.

\Cille

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

De tror jeg du har ret i. Jeg har det også selv sådan, at jeg ikke rigtig har lyst til at spise slik og kager og skeje ud. Når jeg en sjælden gang gør, får jeg det dårligt. Jeg kan ikke lide følelsen.

 • Skrevet

Hej

Som Mark meget rigtigt skriver så hænger stofskiftet bl.a. sammen med muskelmassen og aktivitetsniveauet.

Muskelvævet er det metabolske mest aktiv væv - dvs. det væv der forbrænder mest energi. Så derfor jo større muskelmasse, jo større forbrænding. Fedtvæv er fx næsten inaktivt i forhold.

Det hjælper selvfølgelig også at være fysisk aktiv.

Så er god mix af styrketræning, kredsløbstræning og sund kost kan hjælpe godt på vej!

/IdaSmile

 

 • Skrevet

I kan læse lidt om det på sitet også, her er nogle forslag:

 

http://iform.dk/kost/sund-vaegt/spoergsmaal-om-sund-vaegt/aendres-stofskiftet-med-alderen

http://iform.dk/sund-vaegt/stofskiftet-er-kroppens-motor

http://iform.dk/traening/kalorieforbraending/oeg-din-forbraending-doegnet-rundt

/IdaSmile