1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Spiser om natten

Spiser om natten

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
  • Skrevet

Jeg har i den senere tid fået den vane at vågne om natten og skulle spise, har jeg ellers aldrig gjort før, er der nogen der har nogle gode råd til hvordan jeg kommer ud af den vane igen, for det forstyrre jo min søvnrytme helt vildt

.anna.

.anna.

64 indlæg
  • Skrevet

Tja, du må jo tydeligvis være sulten eller have bøvl med blodsukkeret. 

Løsning: Spis mere til aftensmad og snup et mindre måltid senere på aftenen også. Selvfølgelig skal det være andet end et æble. Spis noget der er langsomt optageligt så blodsukkeret holdes stabilt.

  • Skrevet

Hvornår spiser du dagens sidste måltid og hvornår går du i seng?

Har du ændret noget siden du er begyndt at vågne om natten, en ny kur eller mere træning eller lign?

/IdaSmile

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
  • Skrevet

Tror jeg spiser det sidste ved halv ti, ti tiden og går normalt i seng mellem kl elleve og tolv.

Synes ikke jeg har ændret det store nej, det er dog gået lidt bedre de sidste dage, har prøvet at drikke vand i stedet når jeg er vågnet

louise risager

louise risager

1 indlæg
  • Skrevet

Jeg har desværre den samme uvane med at spise om natten. Det er i perioder et meget stort problem, hvor jeg kan vågne op til flere gange på en nat og faktisk tage mig selv i at næsten spise i søvne. Jeg har talt med en diætist om det, men der fik jeg bare det svar at det var en dårlig vane, og at jeg måtte bestemme mig for at lade være. Det er lettere sagt end gjort eftersom jeg nogen gange ikke når at vågne helt. Jeg har dog opdaget de sidste par år, at det typisk er en dagene op til og omkring min menstruation, men det kan stadig godt være andre dage også. Det pudsige for mig er at der er mange i min familie som har samme problem / uvane - mon mor, begge mine mostre, min søster og min fætter, så vi har selvfølgelig slået det hen mange gange med at det er arveligt, men ikke desto mindre er det irriterende. Jeg kan ikke sætte en finger på om det er mere eller mindre afhængig af hvad jeg ellers spiser, men det kan godt være mere hvis jeg er stresset enten på arbejde eller hjemme.

Jeg ved ikke om det er nogen hjælp, men jeg er i hvert fald meget interesseret i også at høre rådene vedr hvordan jeg stopper med det.

 

  • Skrevet

Så burde det jo ikke være af sult du vågner, men man kan hurtigt vænne kroppen til at den skal have noget. Lyder som en god plan at drikke lidt vand, eller mælk hvis det skal være lidt mere, og 'vænne dig fra' på den måde.

Alternativt kunne det måske være en løsning at læse lidt eller på anden måde aflede opmærksomheden indtil søvnen kommer igen!

Go' weekend

/IdaSmile