1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Spiser jeg for meget? - Teenager

Spiser jeg for meget? - Teenager

maria hoedt

maria hoedt

5 indlæg
  • Skrevet

Er en pige på 15, der godt kunne tænke sig at vide om jeg spiser for meget/får for mange kalorier.. Har fået at vide at man ikke må få mere en 2000 kcal om dagen, men da jeg ikke ved hvor mange kcal der er i forskellige ting, ved jeg ikke hvor meget jeg indtager.

Sådan kunne min dag se ud:

Morgenmad: Havregryn med æbler og rosiner.

Frokost: 1 stykke rugbrød og noget frugt.

aftensmad: fx Kød, grøntsager, kartofler/ris

Mellemmåltider: nogle gange lidt frugt(taget fra min frokostmadpakke) i det første frikvarter

                        fx lidt koldskål med havrefras når jeg kommer hjem fra skole....

en gang imellem kommer der noget slik ind om aftenen.

Jeg går til ridning 3 timer om ugen, nogle uger en time eller to mere (+staldarb.), Og er lige begyndt at løbe. i denne uge 3 gange.. Nogle der kan fortælle mig hvor meget jeg forbrænder og hvor meget jeg skal spise for at tabe mig? Vejer 60kg og er 159 høj. ved godt at det er meget.

Ville virkelig sætte pris på noget hjælp  Smile

.anna.

.anna.

64 indlæg
  • Skrevet

@Maria

Du skal ikke tabe dig særlig meget. 

Umiddelbart ser det altså ud som om, at du ikke spiser særlig meget. Du ville ikke tage skade af at få noget mere indenbords. Det er faktisk godt for forbrændingen! Det skal blot være masser af grøntsager og ikke boller med nutella :)

Det er sundt med motion, og at løbe tre gange om ugen er fornuftigt. Og så er ridningen og staldarbejdet også motion.

Hvis du fortsætter som nu tror jeg faktisk hurtigt det par kilo vil ryge nu du er begyndt at løbe. 

Pas nu på, at det her ikke tager overhånd! Allerbedst vil det være, om du taler med din mor eller far om det, så de kan støtte dig i det med den rette mad og med at passe motionen uden at gøre mere end du gør nu.

Hvis du drikker meget juice, saftevand, kakaomælk og/eller sodavand, vil du spare mange kalorier ved at nøjes med enkelt glas om dagen.

 

maria hoedt

maria hoedt

5 indlæg
  • Skrevet

Tak for svaret, stor hjælp:) Det er noget der fylder meget i min hverdag og alle omkring mig er nogle siv, så føler mig virkelig tyk nogle gange, selvom jeg godt ved det kunne være meget værre...

QueenM

QueenM

36 indlæg
  • Skrevet

Det ville hjælpe, hvis du havde en idé om, hvor mange gram din portion havregryn og din aftensmad består af. Selvom havregryn er sundt, kan du hurtigt spise for meget, hvis du f.eks. spiser 300gram hver morgen -det ville svare til ca. 1000kcal i én portion. Det samme gælder aftensmaden og koldskålen. Hvis du er i tvivl om du spiser for meget, kan du se kalorieanvisningerne bagpå maden og veje den mængde du spiser. 

hannanesti

hannanesti

16 indlæg
  • Skrevet

Selve det du spiser er fornuftigt nok, men selv frugt og grønt kan man blive tyk af hvis man spiser for meget af det. Ukogt havregryn, ris og pasta ligger på omkring 365 kcal/100g. Du kan finde kalorieindhold i mange fødevarer på denne hjemmeside: www.kalorietabel.dk. Portionsstørrelser er alfa omega.