1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Søger et par slanke-tips

Søger et par slanke-tips

noclueman

noclueman

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hejsa sunde mennesker.

Jeg er en ung fyr med et par kilo i overskud, og jeg søger et par tips til et par specifikke situationer for at hjælpe min slankekur lidt på vej.

Jeg har en rimeligt lang arbejdsdag, og der går oftest over 10 timer fra jeg forlader huset til jeg er hjemme igen. Jeg spiser et par rugbrødsmadder til frokost og en frugt eller to i mindre pauser, men det er ikke nok, er altid super sulten på vejen hjem. Dette er skidt, da jeg ofte skal vente ½-1 timer på bussen i byens junkfoodkæde-inficerede centrum. Jeg har brug for noget simpelt som kan spises i bus/tog, inden jeg falder i nogle fælder, eller dør af sult. :P

Både rugbrød og frugt bliver noget kedeligt i tasken efter 9-10 timer, og hverken rugbrød eller frugt burde vel alligevel ikke spises i alt for store mængder, hvis man skal tabe sig, så jeg ville høre om nogle af jer har nogle forslag til et par slanke-venlige snacks eller lign. Det bedste jeg har kunne finde på var kiks, men jeg tvivler på det er synderligt slankende. Har i hvert fald ikke fundet nogle med mindre end 60 g. kulhydrater henne i Brugsen.

Har jeg også et andet spørgsmål vedrørende salat. Det bliver hurtigt kedeligt uden et eller andet at hælde over. Jeg har forsøgt mig med noget light-halløj, som jeg (heldigvis) ikke bryder mig om. Jeg har læst man burde kunne tillade sig dressing, men at det skal være olie-dressing. Hvordan ser sådan nogle ud? Hvad skal man gå efter?

Og til sidst, jeg drikker ikke andet end vand og mini-mælk (til havregrynene), hvad kan jeg tillade mig når jeg bliver lidt mere lækker-tørstig?

Og til endnu mere sidst, jeg spiser som sagt havregryn, med banan (eller jordbær, når det en sjælden gang imellem kommer indenfor husets rammer). Hvad skal man spise til morgenmad når man engang bliver sindsyg af havregryn?

 

Og for god ordens skyld, skulle nogle af jer være ude af stand til ikke at ville give flere råd, så er her lidt mere om mig og min "kur".

Jeg er, som sagt, en mand, lidt over 20 år. Jeg foretager mig ikke ret meget, men går 2 kilometer til, og fra, skole hver dag (hvis vejret tillader det).

Jeg putter Lätta smør (39% fedt), på det sundeste brød jeg nu kan finde. Kan ikke spise det uden lidt smør. Jeg putter altid salat og noget andet grøntsag-halløj på madderne.

Jeg forsøger at spise mere fisk og fugl end tidligere, så får forhåbenligt en masse god protein.

Det vigtigste ved min kur er nok at jeg har droppet et betydeligt indtag af slik, sodavand, og så videre, så håber at vægttabet kommer af sig selv, man er jo stadigt ret ung. Vil dog gerne gøre slankeriet så hurtigt færdigt som muligt, derfor jeg har fortaget fornævnte ændringer i min kost.

På forhånd tak!

tc68

tc68

1 indlæg
 • Skrevet

Når jeg en gang imellem laver dressing, består det af en blanding af
skyr, blomkål og/broccoli, evt. ingefær, hørfrø.    Blender det og smager til med salt, spidskommen
(stokken fra blomkålen og broccolien kan sagtens bruges hertil, der er masser af smag, vitaminer mv heri)

Andre grøntsager og krydderier  kan dog også bruges, det er bare at forsøge sig frem Wink

spinneren93

spinneren93

1 indlæg
 • Skrevet

Hej :-) dejligt du ændrer din livsstil, men pas nu på ikke at blive for fanatisk for det er bestemt heller ikke sundt. (Eller sjovt! Og hvis noget skal være vedvarende skal det være SJOVT!) Du skal jo have noget at benzin at "løbe på"

Du mangler vidst noget inspiration i hverdagen mht. Mad og det kan jeg godt forstå, hvis man ikke er used to den slankelinje så er det svært at vide, hvad man skal proppe i munden så det bliver ved med at være sjovt :-)

det kan være mine madrutiner kan hjælpe dig??:-)

til morgenmad spiser jeg a38 med mild hindbærsmag med mandler eller friske blåbær på og et glas æbeljuice, 1stk frugt og et glas æbeljuice.

til mellem måltid spiser jeg en skive rugbrød med hjemmelavet tunsalat (med løg eller majs, aldrig Mayo) eller en skive rugbrød med advokado og kødpølse (advokadoen er min "smør")

til frokost ryger der oftest spejlæg på rugbrødsmadder eller rester fra aftensmaden dagen før - det er for det meste wok med nudler eller noget kylling Og så laver jeg noget salat til det om morgenen.

mit andet mellem måltid består for det meste af frugt eller gulerødder - hvis man skræller en skål med gulerødder og har det til at stå i vand i køknet er det så meget nemmere!:-) og det kan holde et par dage, hvor man bare går og guffer :-)

og aftensmad ja - det er jo varierende. Men somsagt mest lette, sunde retter. Laks, wok, kylling. Jeg er ikke typen der undgår kartofler, tilgengæld er det uden sovs.

Nu kombinerer jeg jo alt dette med løbeture og spinningstimer. Men min gyldne regl er: hvis man ALDRIG bliver sulten, har man heller ikke lyst til junk!!! 

nu lyder jeg så sund så sund, men jeg har også en last i form af Coca cola zero - en vane, som forhåbentligt også bliver lagt på hylden i fremtiden. Men hvis man ændre for mange ting i sin livsstil på en gang, så er den umulig at holde. Mht. Salatdressing, så er mit råd at du helt holder dig fra det. Men det er nu mest, fordi jeg ikke bryder mig om min salat er klistret ind i det:-)

Når alt kommer til alt: pas på ikke at blive for fanatisk. Pasta osv kan også fås i fuldkornsvarianter og smager også super godt :-) - så måske du kan lave noget pastasalat af en art eller en sandwich med fuldkornsbrød?

 

Jeg håber dette kunne hjælpe dig lidt. :-)

mvh

SugarBunny

SugarBunny

78 indlæg
 • Skrevet

Hvor er aktivt et job har du? For umiddelbart lyder det for mig som om du spiser utrolig lidt! og for lidt er lige så slemt som for meget og kan modvirke vægtab (da din krop ganske enkelt tror den sulter).

Prøv at tælle kalorier - evt. brug app'en shapeup club som er meget let at gå til :)

Jeg hader mildt sagt rugbrødsmader hvis jeg ikke kan lave dem friske, kan slet ikke få dem ned. Min løsning har været at lave lidt ekstra aftenssmad og tage resten med som madpakke.

Salat gir jeg ikke det store for, især klassisk grøn salat - det er hovedsageligt vand og giver ikke din krop specielt meget nærring. Dressing kan laves med skyr eller en let cremefraise samt en stak kryderurter :)

Kan du li hytteost eller knækbrød (det grove) kan det være gode snacks der ikke er for usunde.

Drop smøret og vær obs på at frugt nok indeholder flere kalorier end du tror - evt snack gulerodsstave i en pause i stedet.

 

Vægttab betyder ikke man skal være hellig, komme salat på alt og skære alt sødt eller fedt væk - så kører man for nemt død i det.

Pingvinen

Pingvinen

3 indlæg
 • Skrevet

Med hensyn til dressing kan du finde mange sunde alternativer blandt andet med græsk yoghurt 0,2% eller skyr hvor du kan lave hvidløgsdressing, persille dressing, karrydressing med løg og citron osv det er kun fantasien som sætter grænser. Jeg kan godt lide at putte hvidvins eddike på min salat eller balsamico.

Jeg har et ambivalent forhold til light drikkevarer, jeg drikker det selv, men det bedste er bare vand/mælk osv af forskellige grunde.... men jeg drikker saftevand light eller sodavand light når jeg er træt af vand.


Som snack om eftermiddagen spiser jeg evt en muslibar, en hjemmelavet grovbolle med pålæg, mandler/rosiner, "frugtkiks" .. igen, man kan finde rigtig mange ting det handler om hvad du kan li, (selvfølgelig ikke med overdrevet mange kalorier i det) så du ikke går død i det hvis du skal gnaske i en gulerod hver dag som du egentllig slet ikke finder særlig lækkert....  og så MÆNGDERNE!

juliej001

juliej001

7 indlæg
 • Skrevet

Jeg ville råde dig til altid at have en pose nødder, tørrede frugter og groft knækbrød i tasken til når du venter på bussen osv. Men om det er nok til at stille sulten ved jeg ikke, jeg bliver nemlig ikke selv mæt af sådan noget ;-)

Spis noget mere Skyr!! Jeg elsker det selv pgafreden lave fedtprocent og neutrale smag. Supernemt at tilsætte friske frugter, bær, blende det med frossen frugt og hvad man ellers kan finde i køleskabet:-)

Prøv også atbdrikke vand når du bliver sulten, det fylder maven op og renser kroppen. Et anoreksitip, jeg ved det godt, men det virker;)

Held og lykke!

 

PS: Du kan næsten ikke spise for meget frugt eller grøntsager!

juliej001

juliej001

7 indlæg
 • Skrevet

Jeg ville råde dig til altid at have en pose nødder, tørrede frugter og groft knækbrød i tasken til når du venter på bussen osv. Men om det er nok til at stille sulten ved jeg ikke, jeg bliver nemlig ikke selv mæt af sådan noget ;-)

Spis noget mere Skyr!! Jeg elsker det selv pgafreden lave fedtprocent og neutrale smag. Supernemt at tilsætte friske frugter, bær, blende det med frossen frugt og hvad man ellers kan finde i køleskabet:-)

Prøv også atbdrikke vand når du bliver sulten, det fylder maven op og renser kroppen. Et anoreksitip, jeg ved det godt, men det virker;)

Held og lykke!

 

PS: Du kan næsten ikke spise for meget frugt eller grøntsager!

Gitte-184a4a8073

Gitte-184a4a8073

1 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg har selv haft udfordringer med at komme rigtig i gang med at tabe mig - for jeg ELSKEDE slik. Jeg ved godt alle de ting man skal gøre . men det sker ligesom bare ikke. Det er som om det er en høj høj mur jeg skulle over, før end jeg kunne komme i gang. En af mine kollegaer havde haft rigtig god erfaring med noget som hedder C9. C9 (CHANGE 9) er et program som på kun ni dage kickstartede min nye livsstil. Programmet var super nemt for mig at følge og efter de 9 dage var jeg ligesom kommet over muren, og derefter kunne jeg bedre overskue at komme videre med et stabil og sundt liv. Jeg tabte mig 3 kg på de 9 dage, men det var egetnlig ikke kiloen som betød noget for mig. Det der virkelig betød noget var at jeg simpelthen blev mere frisk (ikke så sløv/søvning) , min sukkertragt blev betragteligt frmindsket og jeg fik simpelthen mere overskud og motivation til at komme videre. Det var som om jeg blev lettere og renset indeni. Måske det også er noget som vil passe til dig? Jeg brugte en meget sød og dygtig forhandler i Roskilde. Jeg kan ikke lige huske hjemmesiden, men her er hendes mail hvis du vil have mere info: [email protected]