1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. rosiner,tyggegummi og nødder

rosiner,tyggegummi og nødder

insecure

insecure

66 indlæg
  • Skrevet

den anden dag var der en der fortalte mig, at tyggegummi ødelægger ens forbrænding. det er åbenbart fordi maven føler at den får noget at spise eller sådan noget... er det rigtigt??

jeg ved godt der er forskel på umættet fedt og mættet fedt. men sætter fedt fra nødder sig på kroppen??

jeg er super glad for rosiner. igår spiste jeg næsten en hel pose. ødelægger rosiner noget ved ens forbrænding når de har sådan et højt kulhydrat indhold??

jp-9d36fc92c9

jp-9d36fc92c9

63 indlæg
  • Skrevet

Hej Mette

Jeg kunne ikke forstille mig at tyggegummi ligefrem ødelægger din forbrænding. Når du tygger tror kroppen at der kommer mad og den producerer øget enzymer til at nedbryde maden. Det eneste der så sker er at du bliver sulten.. tror ikke på at det skulle kunne ødelægge noget.. med mindre du spiser overdrevet meget tyggegummi? så kan det måske godt påvirke noget!?

hewlett

hewlett

60 indlæg
  • Skrevet

Det har jeg aldrig hørt om før, så tror lidt det er en skrøne ;P (Dog kan tyggegummi give luft i maven fordi du "sluger" luft når du tygger, og mener at overdreven brug kan virke afførende - især det sukkerfrie tyggegummi)

Nødder .. Åh ja! Nødder er sunde... til en hvis grad ! Der er mange kcal i nødder men da de har så mange gode egenskaber kan de sagtens indgå i en sund og varieret kostplan. Men de feder kun hvis du spiser dem UDOVER dit maksimale daglige indtag af kcal.

Du skal passe rigtig godt på med rosiner og generelt alt tørret frugt. Der er rigtig meget naturligt sukker i tørret frugt, og 100g rosiner giver ca. 330kcal på kontoen (og iøvrigt forfærdeligt meget luft i maven) Nøjedes med at spise en håndfuld, ellers får du for meget sukker. 

 

nadia/kostvejleder

nadia/kostvejleder

144 indlæg
  • Skrevet

heey heewlett..

jeg blev nød til at kommentere dit svar !!:D . super godt skrevet , meget imponerende.. er du en form for kostvejleder , eller noget i den slags. !!! ?

hewlett

hewlett

60 indlæg
  • Skrevet

Hej Nathja :) Tak for rosen ... men som du nok har fundet ud af (du har bl.a. selv givet mig lidt råd med på vejen) så er jeg hverken det ene eller det andet.

Jeg ved bare lidt basisting, da jeg selv går meget op i hvad jeg putter i munden.

Jeg ved at der er mange kcal i tørret frugt, men anede intet om hvorvidt det var et godt alternativ som en snack inden og efter træning :) Men der gjorde du MIG klogere :)

Det er jo superfedt at vi kan supplere hinanden på den måde :) rigtig dejligt at kunne få svar når man selv er i tvivl :)

nadia/kostvejleder

nadia/kostvejleder

144 indlæg
  • Skrevet

heey igen hewlett..

sys bestemt os at det giver rigtig meget at ku kommentere og give rååd herinde , det er vejen frem for mig , da jeg skal være kostvejleder, så deler altid ud a mine erfaringer elsker at hjælpe andre. :)

og ingen årsag , sys dine kommentar er guddommelige :). det facinerende . :)

mvh Nathja