1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. pr dag/skeje ud?

pr dag/skeje ud?

nysgerrig

nysgerrig

68 indlæg
  • Skrevet

kom til at tænke på hvor tit det er i orden at 'skeje ud' hvis man gerne vil tabe sig lidt.

er det okay en gang om ugen, eller en gang om måneden? eller hvor tit?

- hvor meget må man spise til morgenmad? 50-60gr havregryn? eller hvor meget?

og hvor meget rugbrød er det okay at spise :)

- lidt blandede spørgsmål. på forhånd tak!

anlo

anlo

52 indlæg
  • Skrevet

hey.

 hvad mener du med at skeje ud?

jeg spiser lidt når jeg bliver budt, hvis jeg absolut har meget lyst - men mærker førster efter, om det er egen lyst til lækkerier eller høflig lyst, fordi nogen er rare at byde. hvis det er det sidste så siger jeg - uhm - jeg tager om lidt...  skal lige have en tår kaffe først (og når så aldrig til at tage noget - men det bemærkes sjældent - jeg har jo sagt ja tak)- eller tager og levner ubemærket.

nogle gange guffer jeg lidt flere gange om ugen, nogle gange slet ikke. jeg har ingen regler. for regler er jo som bekendt til for at brydes - omtanke gælder derimod hele tiden! for i det ligger både til- og fravalg.

nogen gange har jeg vildt lyst til sødt - udvælger noget magert men dejligt - fx økologisk honningkage fra irma eller ladyfingers - eller en frugtsalat med skyr og nødder eller æblegrød hjemmelavet på æbler og appelsinsaft og ingen sukker - også m skyr og nødder - eller... lakrids der er sej og hård og ikke kan køres ind i metermål på 2 minutter. eller... kun fantasien sætter grænser.

is - jeg vælger somregel sodavandsis - medmindre jeg må eje en mælkeis - og så tager jeg de magre varianter. eller lidt men godt.

jeg spiser IKKE kunstige sødemidler.

jeg har tabt 34 kilo siden sidste sommer - så med omtanke - 6 måltider om dagen - og mantraet mad skal være glæde - og masser af lange gåture - så er det muligt. 

rugbrød... personligt spiser jeg fx en tyk skive groft rugbrød m en hel pakke magert pålæg, ½-1 avocado, en snackpeber, stærk sennep, løg eller forårsløg - gerne meget.

vigtigt... husk dine mellemmåltider og husk at spise groft og husk at nyde alt hvad du indtager.

morgenmad - jeg laver fx havregrød af 1 dl gryn og 2½ dl vand og spiser 5-10 mandler hakket i - men bruger 5-kornsblanding i stedet for kun havregryn - eller jeg spiser skyr med æbler, rosiner og rugfras - eller et tykt stykke groft rugbrød med en skive stærk fed ost og et æble. vigtigst - det skal være en nydelse - ikke sur pligt at spise morgenmad - derfor veksler jeg mellem forskelligt. skal jeg ud og spise brunch så spiser jeg en skive wasa sport knækbrød og et æble og et stort glas vand inden jeg går hjemmefra. forlader aldrig huset på tom mave. fra brunchen udvælger jeg de ting jeg må eje, tænker mig om og mærker efter når jeg er mæt.

spis langsomt, hver gang - smag på maden - og giv tid til at mærke når du ikke er sulten mere. stop så. også selvom du levner.

god fornøjelse med livet og maden

 

 

anlo

anlo

52 indlæg
  • Skrevet

... og så så jeg lige at det vist er dig der er 16 år og vejer flotte 50 kilo. med en bmi på omkring 19 er du stadig normalvægtig, men i den lave ende og skal blot spise - sundt men rigeligt tænker jeg. og give dig selv lov til lidt lækkert til tider uden at være bange for din vægt. der er mange mange kilo til du er ude af den sunde normalvægtige bmi - og inde i farezonen. så... pas på ikke at blive overfokuseret - omtanke - ikke angst for mad. mad er skønt! spis - bevæg dig og nyd livet - du skal have noget at gro dig voksen af

as22

as22

30 indlæg
  • Skrevet

Til Anlo

WAUWWW  - læste lige at du har tabt 34 kilo fra sidste sommer - det er sørme flot!!! Respekt! Har du fået noget hjælp i form af diætisk eller lign?

Til nysgerring

Du skal da bare nyde livet og det gælder også alt det gode man kan spise! Bare gør det med måde, ikke hver dag og ikke i uanede mængder så skal det nok gi' sig !

 

anlo

anlo

52 indlæg
  • Skrevet

hej. jeg er også ret godt tilfreds med mig selv. nej - ingen diætist - jeg tænkte at nu er det nu - og at jeg hverken vil sulte eller fornægte mig livets glæder. så jeg har grundlæggende kun droppet cola og smør - og udover det så tænker jeg over alt hvad jeg spiser - er det sult, rastløshed eller høflighed - eller andre faktorer der spiller ind. spiser så, hvis det er sult eller absolut must have - som en is på havnen - hvor jeg så vælger en sodavandsis og nyder den til fulde - eller en flødeis hvis jeg er helt hooked - det er jeg nu sjældent. jeg har selvfølgelig gjort mere end det. masser af grønt og frugt, magert kød, groft brød, grov pasta, variation, krydderier, masser af dejlige gåture i hastigt tempo - både når jeg lige skal hente et brød - og når jeg bare skal hyggegå. spiser 6 måltider om dagen helt konsekvent. nyder maden og livet. passer på mig selv. derudover spiser jeg langsomt til jeg ikke er sulten mere. og det har ikke på noget tidspunkt været hårdt! jeg må alt - ingen regler - kun omtanke. det gør noget ved mig at jeg må alt - men ikke behøver at spise alt af den grund. valg valg valg

as22

as22

30 indlæg
  • Skrevet

Det er virkelig godt gået og vægttab på den sunde måde! Der er nok mange der kunne lære af din viljestyrke og målrettethed. Hvad med træning? Får du indopereret det nu og under dit vægttab? I så fald hvad lavede du andet end at gå?

 

KH A

nysgerrig

nysgerrig

68 indlæg
  • Skrevet

hej . mange tak for svarene alle sammen.

- jeg er bare i tvivl om hvornår det er 'ok' og hvornår det er 'for meget' .

ikke fordi jeg vil tabe mig meget mere, men vil gerne beholde min vægt nu. er bange for det med at overspise.