1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Mislykket vægttab

Mislykket vægttab

glaadpige

glaadpige

8 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej alle

 

Jeg er en pige på 18 (snart 19) år, der er 172 cm.

Jeg har over en periode på ca. 2 måneder tabt mig fra 65 kg til 58 kg - i denne periode har jeg indtaget omkring 1300 kalorier om dagen. Jeg har spist den tilsvarende mængde forbrændte kalorier (fra motion), så kalorieregnskabet har sagt 1300 kalorier per dag. 

Da min drømmevægt er 57 kg, og jeg ikke længere vil plage min krop med et lavt kalorieindtag, har jeg i de sidste tre uger sat kalorieindtaget op til 1700 kalorier per dag. MEN efter disse tre uger siger vægten ligepludselig 61 kg!

Jeg vejer mig altid om morgenen uden tøj, og før jeg spiser.  

Jeg drikker ikke alkohol, så det er ikke byture, der er skyld i det. Min motion består primært af gang, cykling, løb og engang i mellem boksetræning. 

 

 

Hvad gør jeg forkert??? Eller skal jeg bare væbne mig med tålmodighed? Vil helst ikke se, at vægten stiger yderligere. 

SugarBunny

SugarBunny

78 indlæg
 • Skrevet

Jeg ville sige du skulle stoppe og ikke lade din krop lide på den måde

Du er 172 høj og derfor er 57kg ALT for lidt! Jeg er 170 høj og min idealvægt ligger på omkring de 63 kg hvis man kigger i tabellerne. Tror grunden til du tager på er at din krop prøver at finde sit "bedste" vægtniveau.

Du er kun 18 og din krop er derfor ikke færdigudviklet - måske kunne du veje 57kg som 16årig, men i din alder udvikler man sine kvindelige fedtdepoter på bl.a. lår og bagdel og du vil simpelthen ikke kunne veje så lidt længere. Lad din krop udvikle sig færdig før du piner livet af den.

 

Vil du ned i vægt igen er det jo bare at skrue ned for kalorierne igen :)

Det er et stort spring fra 1300 til 1700 kalorier - du kunne jo prøve med 1400 eller 1500 kcal i døgnet i stedet. 

glaadpige

glaadpige

8 indlæg
 • Skrevet

Tusinde tak for svaret :-)

 

Du har helt ret, kan jeg godt se. Tror grunden til, at jeg er blevet så opmærksom på min vægt er, at jeg lige pludselig tog meget på grundet medicin. 

LoveyouL

LoveyouL

28 indlæg
 • Skrevet

Hej,

Jeg vil først lige, jeg synes din vægt lyder til at være helt fin der hvor den er. Jeg tror ikke du vejer for lidt, hvad overstående kan hentyde til.

 

jeg er selv 171 og vejer pt. 58.9kg. (Jeg har dog en plan om at skal have sænket min fedtprocent inden sommer, og regner derfor med at komme ned på 56kg - hvilket jeg ikke synes er for lidt, da jeg er meget muskuløs).

Det jeg egentlig vil sige er; Jeg synes vægt er meget individuelt- og ingen kan fortælle dig hvad du skal veje. Du skal bare være der, hvor du har det godt med dig selv og din krop :) .. 

Men, vil du gerne tabe sig mere kan du:

Prøve at skære ned på kulhydraterne, og i stedet spise flere proteiner.

Få dine kulhydrater gennem grøntsager

Drink mindst 2 l vand om dagen.

Interval træning mindst 1 gange om ugen.

Prøv noget styrketræning også :) 

glaadpige

glaadpige

8 indlæg
 • Skrevet

Mange, mange tak for det søde svar :-)

 

Jeg har sukkersyge, så jeg spiser faktisk kun kulhydrater i form af grøntsager, havregryn og rugbrød. Jeg boksetræner én gang om ugen også har jeg dagligt motion i form af gang og cykling. 

Jeg vil prøve med noget styrketræning :-)

Synes bare, at jeg gør "meget rigtigt" og kan derfor ikke forstå vægten. Så tænkte på, om jeg gjorde noget forkert i forhold til kost/motion eller om det udelukkende er medicinen, der er skyld i det.

ssoe906

ssoe906

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil skyde på at din ændrede kost gør at vandet binder sig på en anden måde.

Hvordan har du ændret din kost? Spiser du mere eller anderledes

Jeg læste lige kort om en Britisk fitness fætter der smed 12 kg på 24 timer! Ved konstant at svede og derved dræne kroppen for væske!

Det er min teori på din "vægtforøgelse" :-)

 

LoveyouL

LoveyouL

28 indlæg
 • Skrevet

Sådan som du lige beskriver lyder det som om, at din kost ikke er noget problem. Eftersom du allerede har tabt dig, lyder det som om, at du har styr på det i fht. kalorieindtag osv.

Jeg tænker helt klart du skal variere din motionsform mere.  

Gang og cykling giver ikke særlig meget forbrænding, sammenlignet med f.eks. løb. Men det handler selvfølgelig også om at lave noget man kan lide. Derudover er det vigtigt at man træner med forskellige intensiteter for at få det største udbytte. Man får f.eks. ikke noget af at løbe/gå de samme 5km hver uge i x-antal måneder. Der SKAL noget interval træning til, hvilket også booster forbrændningen. Der findes flere program over HIIT/Interval træning her på siden :). Det synes jeg hvert fald du skal prøve. 

Man forbrænder selvfølgelig også ved styrketræning, men ikke så meget som ved konditionstræning. Du får tilgengæld større muskler = større forbrænding. 

glaadpige

glaadpige

8 indlæg
 • Skrevet

Mange tak for jeres svar. Jeg skal helt klart have set på træningen!!! 

Jeg spiser både mindre og anderledes. Jeg lever mere eller mindre af: havregrød, skyr, rugbrød, fedtfattigt kød (svin, okse, kylling, laks, torsk, makrel, tun, kalkun osv), grøntsager, frugt og salater i vantittige mængder. 

Jeg har stort fjernet alle former for kulhydrater (også pga diabetes) så pasta, slik, sukker, chips, kage, brød, ris, kartofler osvosv er og bliver i fremtiden slet ikke en del af min dagligdag. 

I forhold til det med væske du snakkede om, så slog det mig lige, at jeg skiftede mærke på min p-piller for 2,5 uge siden. Mener, at p-piller kan give væskesamlinger i kroppen, i så fald kan jeg vel bare snakke med min læge og skifte... 

LoveyouL

LoveyouL

28 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes også du skal tage til lægen og snakke om dine p-piller. For p-piller kan sagtens være skyld i vægtøgning (eller anden form for medicin, kan også skyldes vægtøgning)

Håber du finder ud af det :)

glaadpige

glaadpige

8 indlæg
 • Skrevet

Jeg har fået en tid i december, så må jeg se, hvad han siger til det :-)