1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Mavefedt - dårlig kost?

Mavefedt - dårlig kost?

24freya

24freya

28 indlæg
  • Skrevet

Hej derude.

Jeg er ved at tage på, da jeg er en smule undervægtig. Desværre synés jeg, at det sætter sig mest lige ved buksekanten og på maven. Jeg ved ikke helt om det kan undgåes ? Jeg spiser sundt i løbet af dagen. Havregrød med banan til morgen, rugbrød med fisk og salat til frokost og magert kød med grønt og groft brød/ grovpasta Til aften. Mellemmåltider er ofte frugt eller knækbrød med magert kød. Om aftenen synder jeg så og spiser 400 kcal i dårlig mad (slik, chips, chokolade, is og ligende (og en gang i mellem bliver det til en hel bøtte ben and jery)) kan det være nok til at fedtet sætter sig lige der hvor det ikke skal ? Synes bare det er lettest at få nok kalorier på denne måde. 

desuden løber jeg 2 gange om ugen 7 km ca. Og styrketræner 3-4 gange en halv time af gangen. Derudover går jeg en masse ture og rider et par gange om ugen. 

 

Så ja kan det undgåes, er det bare indbildning eller hvad har i at sige? 

 

Venlig hilsen :) 

ringklokke

ringklokke

10 indlæg
  • Skrevet

Hej

Jeg tror, du spiser alt for mange kulhydrater, som fører til et ustabilt blodsukker. Prøv at spise noget mere protein - som i meget mere. Og mere fedt fra fx mandler/nødder, olie, avocadoer. Så holder du bedre mæthedsfornemmelsen og undgår at falde i slik-fælden om aftenen.

Line :-)

24freya

24freya

28 indlæg
  • Skrevet

Jeg har ikke problemer med sult - tvært i mod- er altid mæt. Jeg kan sagtens lade være med at slikke om aftenen, men synes bare dette er den nemmeste måde at få nok kalorier. 

 

Så mit spørgsmål er om det er et problem mht fedtfordelingen at jeg slikker om aftenen ?:) 

ringklokke

ringklokke

10 indlæg
  • Skrevet

Jeg er på ingen måde kostekspert, men det er min erfaring, at for mange kulhydrater (herunder sukker) sætter sig på maven. Så hvis du gerne vil tage mere stabilt på, tænker jeg, det kan være en idé at øge indtaget af olie, nødder, avocado etc., som giver masser af kalorier, men ikke påvirker dit insulinniveau.

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
  • Skrevet

nu ved jeg ikke hvor udervægtig du er, men det lyder helt naturligt. har selv været meget undervægtig som følge a anoreksi og det er maven kiloen sætter sig på først, simpelthen fordi du er kvinde og kroppen prøver at beskytte dine kvindelige hormoner og din evne til at kunne få børn. derfor sætter det sig der til en start. det kan være rigtig svært at have med at gøre, men det udligner sig med tiden og kommer til at sætte sig andre steder på kroppen også.

Da jeg skulle tage på spiste jeg intet usundt, prøv i stedet at drik noget juice eller mælk i løbet af dagen. der er kalorier i samt vitaminer i stedet for at proppe dig med junk. Eller spis mandler, nødder og avocado hvor du får sundt fedt, i stedet for 

 

Håber du kunne bruge svaret :)  

24freya

24freya

28 indlæg
  • Skrevet

Tak for svaret. Jeg mangler en 3-4 kg før jeg er på bmi 18,5. Har taget 8 kg på siden sidste år. Det har nu  fordelt sig pænt eftersom jeg er en del aktiv  - det er mest de sidste kilo der driller mig. Hver gang jeg tager et par kilo på synes jeg at de sætter sig forkert og så smider jeg dem igen fordi jeg så ikke gider fortsætte. Men må nok bare finde mig i at de sidder som de gør hvis det er sundest for mig at veje mere. 

 

Hvis ikke det gør nogen forskel mht. Aftensnacken? vil jeg helst blive ved med det, da jeg synes det er nemmest sådan. Det drejer sig jo kun om ca 400 kcal i usunde ting. 

juliane35

juliane35

10 indlæg
  • Skrevet

Som nogle af de andre foreslår, ville jeg også overveje sunde fedtstoffer som dem i olie, nødder, avocado, fisk osv. Men jeg har desværre ikke noget videnskabeligt grundlag at bygge det på. :)