1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. ?? måske har du en ide?

?? måske har du en ide?

insecure

insecure

66 indlæg
 • Skrevet

hej

lige nu sidder jeg på min flade foran computeren, og propper mig selv med forskellige nødder og har lige spist frokost  (to skiver rugbrød med ost og leverpostej). jeg er undervægtig fordi jeg har haft spiseforstyrelse, hvilket jeg ikke kan forstå jeg har haft, fordi jeg elsker jo mad.

nå men altså jeg er 14 år, 172 cm og har en vægt på 44 kilo og min diætist siger at jeg helst skulle op på 56 kilo(mindst).

jeg kan ikke forstå at jeg kan være så træt, nu når jeg får meget mere energi end min krop behøver, fordi jeg skal tage på. og hvorfor kan man være træt når man jo heller ikke kan dyrke motion og bare sidder på sin flade heletiden.

og lige et spørgsmål til, er der nogen der ved hvor mange timers søvn man skal have på et døgn?

det villle være super fedt hvis jeg kunne få nogle muskler der var rimelig tunge (muskler vejer jo mere end fedt). så det kunne gå lidt stærkere med at komme op i vægt.

Mark Herskind

Mark Herskind

72 indlæg
 • Skrevet

Hej Mette..

 

Når du er 14 skal du nok regne med minimum 8 timers søvn.. Søvnbehov er meget individuelt, men hvis du føler dig træt, får du nok for lidt.. Personligt sover jeg ikke meget mere en 6-6½ time..

Tror du skal passe på med at gå igang med at producere stor muskelmasse, inden du er oppe på din normalvægt igen.. Det vil jo også forbrænde mere energi, og kræve at du spiser endnu mere.. Desuden, skal du vel op og veje mere en 56 kg, hvis du begynder at opbygge muskelmasse..

Det er en alvorlig ting sådan en omgang spiseforstyrrelse, så mit råd vil være at slappe af med motionen og vente til du er oppe hvor du skal være, før du går igang med at opbygge muskelmasse..

insecure

insecure

66 indlæg
 • Skrevet

@Mark

hej mark

tusind tak for dit svar.

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Hej mette

Træthed kan skyldes mange ting. 8 timers søvn hver nat (som skrevet i et tidligere indlæg) er en god start. Det kan også være godt at sove med vinduet åbent (eller på klem hvis det er koldt). Det gør jeg selv hele året (så vidt muligt), og det gør altså at man sover bedre.

Jeg kunne forestille mig at din krop har svært ved at optage nok af de mineraler og vitaminer du indtager. Især jernmangel kan give træthed, og det er der altså rigtig mange der har (også folk der spiser sundt og varieret og altid har gjort det). Så vitaminpiller er da også et forsøg værd.

Sidst men ikke mindst, så kender vi vel alle sammen godt det der med at en hel dag siddende eller liggende kan være frygteligt udmattende, selvom vi ikke synes vi har lavet noget overhovedet. Prøv at spørge din læge eller diætist om, hvor meget du egentlig må røre dig. Det kan gøre en kæmpe forskel at komme op og gå en kort tur eller noget i den retning. Men du må nok hellere snakke med de proffessionelle om det, for du skulle jo nødigt forbrænde for mange værdifulde kcal på det.

Mvh Cille

insecure

insecure

66 indlæg
 • Skrevet

hej Cille

tak for svar :D

 • Skrevet

Hej Mette

Super du er kommet i gang med at spise godt igen! Du skal lige give kroppen lidt tid, din energi skal nok komme igen når du får taget nogle kilo på!

Se et par artikler her:

http://iform.dk/velvaere/stress/10-tips-til-en-sundere-soevn

Først og fremmest tror jeg du skal koncentere dig om at få spist ordentligt - når du så kommer lidt op i vægt igen er din krop er langt bedre rustet til at modstå den belastining som træning jo også er!

Det skal nok komme!!

Go' sommer

/IdaSmile

insecure

insecure

66 indlæg
 • Skrevet

tusind tak.

også god sommer til alle jer andre :D

.anna.

.anna.

64 indlæg
 • Skrevet

Du kan prøve at tale med din behandler om, hvad du kan gøre. Måske I kan lave en aftale om, at du kan gå en rask tur hver dag, bare på højst 2 kilometer og at du så skal spise så og så mange kalorier når du kommer hjem - du kan eventuelt gå i følge med din far eller mor, så der er kontrol på, at det ikke tager overhånd. Hvis du får lidt luft og rørt kroppen en lille smule kan det være, at du kan få lidt mere energi. Det der i forhold til at begynde at foreksempel styrketræning er, at du er så ung som du er, og det ikke er tilrådeligt med styrketræning - og dertil kommer, at så længe du ikke er kommet op på normalvægt, så er der virkelig for stor risiko for at du falder tilbage i spiseforstyrrelsen

Jeg gik selv i behandling for spiseforstyrrelse, og der fik jeg at vide, at der er undersøgelser der viser, at man har størst chance for at komme helt ud af spiseforstyrrelsen uden tilbagefald senere hen, hvis man har et BMI på mindst 20 når man går i terapi. Det er fordi, at man i terapien lærer at forholde sig til sin normalvægt. Men så er der selvfølgelig lige igen det med din alder. Jeg mener, at der er forskel på hvordan man udregner det nødvendige BMI hos voksne og hos børn/unge.

Men når det er sagt, så er det klart nok at du er træt. Din krop arbejder hårdt på at få genoprettet de ubalancer der er kommet med spiseforstyrrelsen. Den skal genopbygges, og det tager meget energi.

Hvis du syntes, at du sover helt vildt meget, så kan du prøve at gå i seng og stå op på samme tidspunkt hver dag. For eksempel efter 9 timer, så du er udhvilet, og hvis du er træt, kan du så tage en eftermiddagslur på foreksempel 45 minutter eller en time.

leeloo

leeloo

18 indlæg
 • Skrevet

-uddybende til det med trætheden: Dit fordøjelsessystem skal bruge meget energi på at forbrænde al den ekstra mad den ikke er vant til, det er faktisk det samme der sker når man overspiser/hyggespiser, man bliver træt fordi fordøjelsen ikke kan følge med og spiser mere for at få energi (eller af vane), man tager på, og så bliver man endnu mere træt. Giver det mening?

Muskler er en god ting, men når du vejer så lidt kan du meget nemt komme til at lave skader, fordi der ikke er nok omkring dine sener og knogler til at beskytte dem, vær opmærksom på det.

Og held og lykke herfra :)