1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Lavt stofskifte og specialmad

Lavt stofskifte og specialmad

tanjaoue

tanjaoue

5 indlæg
  • Skrevet

Hej, jeg har et problem med mit lave stofskifte, som jeg får medicin får. Det hjælper imidlertid ikke på min forbrænding, så mit spørgsmål er, om der er nogle gode råd til en kostplan man kan følge som har et positivt udfald på ens forbrænding?

Når jeg spørger tænker jeg ikke så meget på chili og andet, men mere på en fast kostplan, og eks. madvarer man skal undgå. Jeg har desværre ikke kunne finde noget på nettet og er vildt frustreret over ikke at tabe mig til trods for at gå motionsamok, og spise sundt. Ret demotiverende når der ikke sker en dyt.

Gode råd modtages (dog gerne undtaget de gode kommentarer med at hvis man indtager mindre kalorier end man forbrænder så taber man sig.... det er sansynligvis korrekt, men problemet er reelt at min krop ikke forbrænder de kcal den skal, så hvis en normal krop forbrænder 2000 kcal, og du skal indtage 1500 kcal om dagen for at tabe sig.... ja så forbrænder min krop måske kun 1000 kcal (det er ikke undersøgt hvor meget jeg forbrænder blot et ex.)... Hvis jeg fysisk nøjes med 1000 Kcal får jeg vitamin mangel m.m. som min krop ikke kan klare, så får jeg muskelsmerter pga mit lave stofskifte..... så det er en ond cirkel jeg er inde i... har søgt råd ved læger/endokrinologer men de har ingen løsninger, så jeg forsøger at finde dem selv...

Alle modtages og efterprøves.

Hilsen hende den desperate.

  • Skrevet

Okay det er en svær én, kram til dig, du må sgu kæmpe hårdt! 

Først og fremmest tænker jeg: motion. Hvor meget mulighed har du for at dyrke dette? Jeg tænker at uanset hvor dårlig din forbrænding er, så må du forbrænde noget når du dyrker motion og dermed få en højere energiomsætning. Så det er jo i hvert fald en metode til at kunne få spist mere.

Det er også svært for dig når du ikke ved præcis HVOR meget, du forbrænder, fx at de 1000kcal jo er et gæt, det er jo godt nok besværligt at vide hvad man skal gå ud fra. Er du overvægtig eller hvordan er det? 

Jeg tænker i hvert fald at det i din situation handler om at få allermest næring ud af dine kalorier. Dvs. alt unødigt, der ikke giver dig så meget næring skal ud af din kost. Jeg tænker at du nok i forvejen har smidt slik og chokolade på porten, kage og junk osv. Men jeg tænker så alle de mere 'uskyldige' syndere om man vil. Smør på brødet, mælk i kaffen, spegepølse, sovs/dressing til maden, juice, saft osv. Alle de der små ting i hverdagen der lige giver lidt ekstra kcal uden rigtig at give en andet end det.

Basér din kost på frugt og grønsager, gerne så mange rå som muligt. Nu vil jeg sige noget som de fleste nok vil sige er skørt, men kulhydrater er din ven. Hvis du spiser et minimum af protein og fedt, så kan du spise utroligt mange kulhydrater uden at tage på. Princippet stammer fra 80/10/10 men man behøver faktisk ikke at være raw(råveganer) før at det fungerer. Jeg er selv 'kogt' veganer og spiser en kost baseret på næsten 80% kulhydrater fra frugt, grønt, groft brød, grovpasta, brune ris, quinoa, grovbulgur, kartofler, kikærter, linser, bælgfrugter, lidt nødder, frø og sojaprodukter i ny og næ og med den kost kan jeg spise over 3000kcal om dagen hvor jeg med min gamle low carb kost tog på af at spise det halve... Og alle der har forsøgt sig med dette som jeg kender eller har hørt om har oplevet det samme. Så det er en idé, du kunne prøve kræfter med. Læs lidt om The Starch Solution af John McDougall og 80/10/10 og lad dig inspirere. 

Jeg håber at mit råd kunne bruges og at du får glæde af det og hvis ikke, finder en løsning på anden vis :) 

Knus