1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Kan man tabe sig ved at drikke vand?

Kan man tabe sig ved at drikke vand?

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej...

jeg vil gerne af med 5 kg. og er begynt at løbe.
En venide har fortalt mig at hvis man drikker 4-5 litter vand om dagen, i en hel uge, taber man sig ca. 3 kg.
Jeg viller hører om der er nogle der ved mere om det, og om det er godt at starte på:)

Hilsen Mig :)

malte.j

malte.j

10 indlæg
 • Skrevet

Hej

En klog mand sagde engang;  hvis det lyder for godt til at være sandt..  så er det nok heller ikke sandt!!!

Med andre ord nej!   

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Det er altid godt at drikke meget vand, så gør endelig det. Men det der med at det skulle være slankende...jah - den tror jeg ikke helt på.

Det kan gøre at din mave fyldes, så du ikke føler dig nær så sulten, og det gør jo i hvert fald at din væskebalance indstiller sig rigtigt, og det kan igen gøre at du ikke bliver så træt, og det kan igen mindske sukkertrangen - men det er altså ikke noget der har direkte med indtaget af vand at gøre.

Prøv måske istedet iForms '5 kg på 50 dage'-program, eller et af de mange andre programmer her på siden, som giver vejledning i hvordan man på sundest mulige facon taber sig 5 kg.

God fornøjelse. Mvh Cille

hewlett

hewlett

60 indlæg
 • Skrevet

Du skal passe meget på med at drikke så meget vand på en dag. Nøjes med max 3 liter, måske lidt mere hvis du træner hårdt i løbet af dagen.

 

Drikker du 4-5 liter vand begynder du at skylle vigtige vitaminer og mineraler ud af kroppen.

runrunrun-e7adfa3597

runrunrun-e7adfa3597

720 indlæg
 • Skrevet

Hey Laura,

Det spørgsmål er besvaret for nylig i http://iform.dk/forums/kost/sund-vaegt/kan-man-indtage-for-meget-vaeske - læs det.

Og NEJ, du skyller ikke noget ud, ved at drikke meget vand. Andet end toiletvand :-D

hewlett

hewlett

60 indlæg
 • Skrevet

Jo, det gør du.

Læs evt. om vandforgiftning.

Overdrevet vandforbrug kan iøvrigt skubbe din væskebalance - så du lettere risikerer at blive dehydreret under hård motion el. ophold i vamt klima.

deleted

[slettet bruger]

2524 indlæg
 • Skrevet

Mange tak for alle de gode råd:).

Nu ved jeg at det er dumt at drikke for meget vand,men af man aligevel skal drikke vand:)

Hilsen Mig:)

 • Skrevet

Hewlet, der er forskel på om man sveder eller urinerer vandet ud, det første fjerner mineralsaltene, det andet gør ikke, men renser sikkert nyrene, pas dog på med meget koldt vand for hurtigt, da dette kan være skadeligt.

Mvh

[email protected]

 

pia-e01a93f5b5

pia-e01a93f5b5

17 indlæg
 • Skrevet

jeg tabte mig engang 3 kg ved at drikke. Spiste om jeg plejede, men byttede bare alt drikkelse ud med vand..

Nu drikker jeg faktisk kun vand, gider ikke rigtig andet...

 • Skrevet

Laura, tusind tak for det gode indlæg. runrunrun har helt ret mener jeg. Desuden har jeg læst at man taber sig mere af at drikke koldt vand, da kroppen skal varme dette op til kropstemperatur og derfor bruge energi dertil. Ydermere vil meget vand, præget af rumtemperaturen, kræve kontinuerlig hævelse af temperaturen af alt dette vand. En temperatur der er lavere i luften, end i kroppen, hvilket bevirker konstant forhøjelse af energiforbrændingsniveauet. 
I forbindelse med et bodybuildingstævne, drak jeg omkring 10 liter om dagen i en uge og jeg tabte mig utroligt meget - fedt. Dette var sandsynligvis fordi jeg også blev beroliget af alt dette vand, hvilket igen involverer flere celler i ens organisme, der så igen brænder GODT RENT i kroppens system. Man ånder også dybere og mere fuldt når man er rolig og involverende alle celler i ens krop, noget der også brænder meget fedt, da fedt kræver oxygen for forbrændingsprocessen.

Hewlet har også noget ret, du skal nok undgå meget væske i forbindelse med måltider, da vand ved MADEN KAN FORSVÆRE FORDØJELSESPROCESSEN mht. enzymer, men om det skyller noget ud..... ja, det ved jeg ikke, det kunne tænkes, men der er også forskel på folks optagelse af forsk. fødevarers næringsstoffer. Det har altid været et dilemma at man skal tilpasse sin elektrolytbalance ved store væsketab og indtag, men om det har relevans, når man blot tilfører mere vand, tror jeg ikke.

Cille, hvad uddannelse har du? Dit fornuftighedsgen synes ret veludviklet.

Cille, sukkertrangen du omtaler, påvirkes også af, at man bliver roligere af meget vand, gå blot en tur ved havet og derfor nedsættes ens energiforbrug(positivt). Fordi man finder naturens rytme i sig selv, bliver man mere i balance, energiforbruget nedsættes og derfor neddrosles ens sukkertrang.

Vi består hovedsageligt af vand, og derfor bliver der mere af os selv, når indtaget højnes, og vi får mere tyngde, noget der så igen beroliger yderligere.