1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Kan man indtage for meget væske?

Kan man indtage for meget væske?

pernille lala

pernille lala

65 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg drikker omring 1½ liter vand hver dag og indtager derudover væske i form af mælk og juice samt hvad der nu engang findes i det, jeg spiser.

Jeg kan også godt lide at drikke te, og mit spørgsmål er nu, om man kan indtage "for meget" væske i løbet af en enkelt dag og dermed få udspilet mave, "væske-deller" eller tage på i vægt? Jeg har nemlig hørt at man skal drikke 1½-2 liter væske om dagen, og selvfølgelig mere, hvis man træner.

Hvad siger I - kan det give bagslag at drikke mere end 1½-2 liter væske om dagen?

Hilsen Pernille

runrunrun-e7adfa3597

runrunrun-e7adfa3597

720 indlæg
 • Skrevet

Hey Pernille,

Ja og nej :-)

Vand er godt - det kan man (næsten) ikke få for meget af 2-3liter om dagen er ikke for meget. Det gode ved vand er, at det løber ud i den anden ende, når man har nok. Kroppen optager det den skal bruge. Ved sport og varme kan der være lidt problemer med salte; men det er en anden sag.

Juice etc. er derimod problematisk - juice indeholder en del sukker, og ekstra sukker har vi ikke brug for - og så tager du på. Te, kaffe & cola indeholder koffein, der på virker blodsukkeret, så de er også no go.

Så vand, vand, vand :-) Det er billigt og det er godt !

/A

pernille lala

pernille lala

65 indlæg
 • Skrevet

Tak for svar! :)

Hold da op, 2-3 liter det var ellers ikke så lidt!

Jeg ved, at juice indeholder en del sukker, men jeg presser selv min juice, så det sukker jeg indtager er jo frugtsukker og det er vel okay? Og der er jo masser af vitaminer i det.

Den te, jeg drikker er koffeinfri, så det går vel også an? :)

wisbom-171854abb4

wisbom-171854abb4

3 indlæg
 • Skrevet

Jeg var i en periode ved at blive manisk med at drikke og det var vand hele tiden og ike ret meget andet.

Det er ikke sundt, man skyller alle mineraler ud ag kroppen, jeg fik udspilet mave og ryste syge en dag var det rigtig slemt så jeg blev rigtig dårlig svedte rystede og synsforstyrelser, så fik min mand nogle chips i mig i ret store mængder og efter 30 minutter var jeg ok igen, jeg havde simpelhen skyllet alle salte ud af kroppen.

Så jo man kan drikke for meget.

et glas juice om dagen er ok men ikke mere, også selv om du selv presser det, sukker er sukker uanset om det er frugtsukker.  

pernille lala

pernille lala

65 indlæg
 • Skrevet

@wisbom

Orv, det lyder godt nok ikke rart! Tak for dit svar :)

dorthe drisgaard

dorthe drisgaard

9 indlæg
 • Skrevet

jeg drikker syv liter vand om dagen... Jeg drikker ikke juice, kaffe, the, soda osv, måske et glas sodavand hvis vi er ude...ellers er det kun vand... Jeg får ikke rysteture...den eneste bivirkning er at maven bliver lidt fyldt men det fortager sig hurtigt...

Tror det er forskelligt hvordan man reagere og hvad man er vant til... Så er der nok nogen der tænker om min saltbalance er ok og i henhold til mine blodprøver er alt fint...:)

runrunrun-e7adfa3597

runrunrun-e7adfa3597

720 indlæg
 • Skrevet

Pernille,

2 kommentarer -

1) sukker er sukker - så er det lige meget om det er raffineret, bleget, rørsukker, frugtsukker, økologisk eller biodynamisk - det er lette kulhydrater, der ikke gør megen gavn :-)

2) Du skyller ikke salte ud med normalt vandindtag - det overskydende løber "lige igennem" - hvis du træner meget, eller det er meget varmt. Så kan du risikere saltbalancen bliver skubbet - men du skal svede, for at de sker. Det er det der sker, hvis man drikker for meget under f.eks. løb.

/A

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
 • Skrevet

Det kan godt være usundt at drikke for meget vand - men der skal altså virkelig virkelig virkelig meget til! Hvis man googler "drikke for meget vand" kommer der forholdsvist mange historier af den her slags:

http://www.dr.dk/Templates/NewsArticle.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID={F6419490-A6CC-4337-BEB1-CCFC1BF61E08}&NRORIGINALURL=%2FNyheder%2FUdland%2F2009%2F10%2F30%2F095157.htm%3F&NRCACHEHINT=Guest

Dermed ikke sagt at 2 - 3 liter om dagen er usundt, for det er det altså ikke! For det er også rigtigt at hvad Hvilsom siger, at man altså bare tisser det ud igen hvis man får for meget...så bare lade være med at drikke 7 liter på en gang! :)

Dog er der nu altså også noget om at det tager hvisse salte med ud (via osmose), men eftersom de fleste af os i forvejen spiser for meget salt i vores daglige kost, så har det ingen betydning rent praktisk, og er vist i virkeligheden bare sundt.

Jeg vil sige: Drik bare løs, det er bedre at drikke lidt for meget vand end lidt for lidt. (Har faktisk hørt et sted, at hvis man når at føle tørst, så drikker man for lidt, så man skal drikke et par slurke inden man bliver tørstig)

\Cille

Pernille Mathiesen

Pernille Mathiesen

2 indlæg
 • Skrevet

Det er jo ved at blive helt "religiøst" al det vand- (og sukker) hysteri. Drik dog, hvad I har lyst til piger, og mærk efter om I har det godt. Hvis ja, så er det nok ikke så farligt. Jeg har simpelthen aldrig fattet det vandtyrani, der siger at man SKAL drikke noget bestemt, hvis man iøvrigt er sund og rask og ikke dyrker langdistanceløb eller ekstrem sport.

Og jeg kan altså heller ikke se det forfærdelige ved at drikke et eller to glas appelsinjuice (endda friskpressetCool, så længe du ikke er på en lavkalorie kur.Så med almindelig sund mad og sund fornuft tror jeg ærlig talt man kommer længst.