1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Jeg spiser når jeg keder mig,

Jeg spiser når jeg keder mig,

rens

rens

2 indlæg
  • Skrevet

Hej jeg er en pige på 23år..  Jeg dyrker meget motion og er super glad for at røre mig, som også er henblik på at have en pæn figur.. Jeg spiser meget sundt, som også er en hoppy for mig at gå op i, sunde og nærende råvare, og sammensætningen af nærende og vitamin-fulde retter.

Men mit problem er at jeg, gerne vil holde en pæn figur. Men til tider hvor jeg sidder hjemme og keder mig, "det står mest på når jeg er alene" så kan jeg bare ikke stoppe med at spise, det er lige som om når jeg først er begyndt så bliver jeg ved, næsten til jeg få ondt i maven. Selvom jeg siger til mig selv at jeg kun tager en potien, så ender det altid med flere. Det er lige som om den bare køre på automat pilot, og jeg ikke rigtig tænker mig om, når jeg står i dette. Det er virkelig irriterende, og jeg ville ønske der var noget jeg kunne gøre ved det. Er der nogen gode ideer til hvordan man kan vende sig af med sådan et problem.. Fordi jeg bliver så sur og irriteret på mig selv, og mister en smule selvvær ved at jeg gør dette.. dog er det ikke slik og kager jeg putter i mig og jeg kan gøre det alle tider i døgnet. Men det er sunde madvare jeg dog gør det med. Men det gør stadig jeg altid vil have en 5-7kg for meget om maven. og det gør også at min vægt den kommer til at svinge meget.

MVh Mig. Undecided

 

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
  • Skrevet

Hej Rens

Jeg kender godt problemet. Det kan være ret effektivt at skrive alt ned som man spiser. Med det mener jeg ikke at du skal tælle kcal (det er ikke nødvendigt, og jeg ved med mg selv at jeg bliver tosset af det), men at du bare skal skrive ned hver gang du tager en gulerod eller et stykke rugbrød. Allting. Det gør at man bliver mere bevidst om mængden af mad man har indtaget, og så er det som om kroppen husker at den ikke er sulten længere.

Du kan også lave en regel om at f.eks. æbler skal være skåret i både før du spiser dem. På den måde bliver du nødt til at lave en lille cost-benefit analyse hver gang du får lyst til at spise, fordi du skal overveje om du gider at 'tilberede' maden.

Og så er der den gyldne regel med aldrig at have en åben pose nødder (og da slet ikke slik) liggende fremme. Og slet ikke et sted hvor man ofte kommer forbi. Gem sådan nogle poser væk i skabe og skuffer, og find dem frem for at tage den portion du må få, og læg dem på plads med det samme igen.

Håber at det kan bruges :)

Mvh Cille

anlo

anlo

52 indlæg
  • Skrevet

hey.

jeg brugte /bruger tyggegummi og sukkerfri pastiller til at komme over den vane. jeg lagde pakker allevegne i mit hus i sytarten. i skuffen ved tv, i køleskabet, lommer og tasker, på arbejdet.

hver gang jeg fik lyst til at køre ind, så tog jeg tyggegummi i munden. skiftede det ud, når smagen var væk. til tider tyggede jeg mig gennem en hel pakke, før trangen vatr ovre.

nu er det kun sjældent, at jeg har behov for noget i munden og maven hele tiden. men kommer det over mig, henter jeg en pakke tyggegummi og gnasker i dét - hvis det ikke er sult, men tyggetrang.

 

 

nu er det ikke så n

ida hilden

ida hilden

42 indlæg
  • Skrevet

Jeg siger ikke, du har det som mig. Nu kom jeg bare til at skrive en masse her nedenunder. :-) Jeg tror du simpelthen må gøre det til vane, at lade være. Tyggegummi er en god ide tror jeg. Eller pastiller, eller andet. Jeg tror du må sige til dig selv at, nu har du arbejdet så meget for at leve sundt, og ved en masse om sundhed, så kan det ikke være rigtigt at du skal gå på kompromis med det ved at spise meget på een gang. Har du ikke også taget at valg om at leve sundt? Det tror jeg er et godt spørgsmål for en, der har den vane og som ellers er god til at leve sundt.

--------------------------------

Jeg havde det som dig på et tidspunkt. Men jeg havde det sådan, at jeg havde så fint kontrol over mine kost og motionsvaner ellers, og behovet for pludselig bare at spise og spise, var så et udtryk for at jeg et øjeblik mistede kontrollen, og havde kontrol ved ikke at have kontrol.

Alle mennesker har brug for at have kontrol ved at have vaner. f.eks. stå op kl 6 og være i god til, eller andre vaner. Det tror jeg er helt normalt.

Men jeg måtte tænke rigtig meget over, hvad jeg havde brug for, for at føle at jeg havde styr på det, og så pleje dette så ofte som jeg havde brug for det.

Jeg har kunnet gøre lige som dig, nærmest ikke kunnet stoppe, selvom jeg spiste sundt det meste af tiden. Jeg forsøgte at gøre det til vane, at spise små måltider og hele dagen og IKKE spise om natten. Men det er først lykkes for nylig. Det er kommet langsomt.

Ida.

rens

rens

2 indlæg
  • Skrevet

Tusin tak for mange gode råd, er glad for andre også kender til den tendens. Men jeg har aldrig slik eller nødder i huset, sågar har jeg blevet nød til helt ik at have rosiner fordi jeg kan finde på at spise en hel pakke, og det gør bestemt ikke godt i maven.. hehe.. Men jeg har dog lavet den regl med mig selv altid at have gulerødder eller en form for frugt i huset, så må jeg tage det hvis jeg bare har lyst til mere, men bestemt ikke altid det holder..

Og jeg har købt en bog til at skrive ned i, hvad jeg har spist og det er en rigtig god måde at gøre det på, dog så regner jeg kj i den. Kan jeg ikke lade vær med. Men det er bestemt en dårlig vane, og jeg håber man kan vende sig til det. Men jeg har også prøvet at lave en regl at jeg kan øse så meget op på min tallerken som jeg vil, men jeg må kun tage en gang til at begynde med, så kan jeg starte med fornuftige potioner, når jeg har lært at tage engang, også jeg skal lade en bid være. men det er mega svært, også den med at drikke en masse vand, som jeg heller ikke helt holder mig til altid. Men det er så svært når jeg spiser alene at styre det. Men alt handler vel om at gøre til en vane. :S 

Men den med at have sukkerfri tyggegummi eller pastiller over alt tror jeg kunne være en super god ting at have. Fordi så få man den sidste trang til at putte i munden stillet, kunne jeg forstille mig.

Men det er virkelig irriterende, fx, når man har været ude og løbe eller til dans, også bare komme hjem og køren mad ned, og ikke bare spise til man er mædt. Så bliver jeg så sur på mig selv fordi jeg har trænet hårdt, også ødelægger jeg det for mig selv igen igen..

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
  • Skrevet

@Rens

Uha, den kender jeg godt, men det er virkelig en ond cirkel. Det nytter ikke noget at blive sur på sig selv hvis man 'falder i', for så får man dårlig samvittighed, og det giver endnu mere lyst til mad, og til sidst når man så langt ud at man tænker 'what the f*** - nu har jeg jo alligevel ødelagt det hele, så kan jeg lige så godt blive ved'.

Øv dig i at tænke at det er okay at 'falde i' engang imellem, så bliver det nemmere at styre. Det nytter ikke noget at straffe sig selv for noget der allerede er sket (om ikke fysisk, så straffer man jo sig selv psykisk med dårlig samvittighed). Det der nytter noget er at gøre plads til at falde i engang imellem, på en måde så at man ikke bliver nødt til at skære et andet sted når det sker. Lidt ligesom når man vælger at bruge nogle af sine penge på at gå i byen eller købe et par nye sko engang imellem. Så længe det ikke sprænger 'budgettet' er det jo okay. :)

\Cille