1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Hvorfor sker der ikke noget??

Hvorfor sker der ikke noget??

mig3650

mig3650

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hej

Jeg er ved at blive godt frustreret over min vægt og håber I kan hjælpe mig lidt Laughing

 

Jeg har igennem de sidste 1½ år tabt mig 28 kg.

For det første ved hjælp af omlægning af min kost. Derefter begyndte jeg at løbe 3 gange om ugen.

Løbet blev jeg træt af og ved juletid sidste år begyndte jeg at spinne 3 gange om ugen i stedet for.

Jeg valgte spinningen, fordi jeg tænkte at der måtte jeg virkelig forbrænde en masse kalorier og så selvfølgelig fordi jeg synes det er en fed trænings form.

Det sidste ½ år har jeg slet ikke tabt mig, selvom jeg fortsat spiser sundt og varieret og spinner 3 gange om ugen.

Jeg ønsker at tabe mig 5-7 kg. mere, men hvorfor sker der ikke noget med vægten?

Skal jeg til at lave noget andet motion, eller hvad skal der mon til?

Håber meget I kan hjælpe mig.

 

Mvh Mette

  • Skrevet

Hej Mette

Allerførst stort tillykke med dit store vægttab, hvor er du sej.

Du skriver at der det sidste ½ år ikke rigtig er sket noget på vægten, selvom du fortsat lever sund med sund mad og motion. For det første skal du huske på at det altid er lettere at tabe de første end de sidste kilo. Når du har tabt dig 28 kg er dit basalstofskifte blevet lavere fordi der ikke er ligeså meget af din krop til at bruge energi, og det betyder jo både at dit generele energibehov falder, men også at du, selvom du træner ligeså hårdt, ikke forbrænder ligeså mange kalorier af på fx en spindingtime som du gjorde i starten. Der ud over er jeg næsten 100 % sikker på, at, da du træner, må du have fået opbygget noget muskelmasse, nok primært i benene ud fra den motionsform, som du dyrker, og flotte muskuløse lår vejer altså mere end lår der ikke er nær så muskuløse men tilgengæld indeholder mere fedt. Så selvom du ikke kan se noget på vægten kan det altså godt være, at du rent sundhedsmæssigt bliver stadigt sundere, fordi du forbrænder fedt og opbygger muskler. 

Hvis du fortsat gør som du gør, og sørger for bare at være en smule kalorier i underskud hver dag, er jeg sikker på, at de sidste kilo nok skal komme. Og husk på at du allerede har præsteret et rigtig flot stykke arbejde.

Held og lykke med det Smile 

monnixx

monnixx

32 indlæg
  • Skrevet

Hej Mette, 

 

Super flot med dit vægttab! Jeg håber du er super stolt af dig selv og stadig klapper dig selv på skulderen selvom du ikke er helt der, hvor du gerne vil være :) 

Kroppen er en tilvænningsmaskine så omsige. Din krop har nu nået et plateau, hvor at der skal noget yderligere til før du kan tabe dig mere.
Det betyder måske at du skal træne en ekstra gang om ugen. Eller gå ned fra 1800kalorier om dagen til 1650 kalorier om dagen. Kroppen skal chokkes igen og presses yderligere igen.

Ellers som det bliver nævnt kan det være at du stadig brænder fedt, men tager på i muskler. Få tjekket din fedt procent og så få den målt igen en måned eller 2 efter. Det giver et meget bedre billede..

:)