1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Hvordan kommer jeg til at se min krop som den e...

Hvordan kommer jeg til at se min krop som den er??

Katja wehnert

Katja wehnert

49 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej Allesammen Laughing

Jeg har tabt mig ca 27 kg og har holdt min vægt i 1,5 år nu. At holde vægten synes jeg egentlig ikke er det sværre. Jeg kan tillade mig god middag i weekenden samt en tøse middag med almindelig "fest" mad, (ofte sushi). Jeg dyrker en del motion. 6 dage om ugen, sådan cirka. Motionen består af en del forskelligt. Blandt andet løb, styrketræing, step og lange gårture i terræn.

Det lyder sikkert alt sammen super skønt, og tag endelig ikke fejl. Jeg er rigtig glad. Men der hvor problemet ligger er, at jeg ikke altid ser mig selv som en slanke/almindelig bygget pige på 64 kg. Nogle dage føler jeg mig stadig overvægtig og vil gerne ned på 60kg. Andre dage (heldigvis de fleste) føler jeg mig tilfreds med min krop.
Jeg bor pt i udlandet og jeg må sige, at det ikke er så let at finde motivationen til at stramme yderligere op på motion og mad, for at tabe mig. Skal bla til Bali i næste weekend med nogle venner, og så er der fester, middage, tøse aftener og andre events.

Er der nogle som har nogle råd til, hvordan man kommer til at se sin egentlige krop, og ikke længere se den gamle overvægtige krop i spejlet.?? Mange sider, at tid hjælper men de 1,5 år der er gået har kun hjulpet på den løse hud. Laughing

 • Skrevet

Hey :)

Først et rigtigt stort tillykke med dit flotte vægttab!! Virkelig flot, at du har formået at holde det!
Når man taber sig, kan det ofte være svært at følge med mentalt, og det er helt naturligt at du til tider har svært ved at se dig selv som den slanke pige du er idag - især hvis du har haft problemer med overvægt siden din barndom.
Overvægten er en del af din identitet, og at ændre identitet - eller selvopfattelse - er noget der tager rigtig lang tid! Det lyder som om du er godt på vej når du skriver, at du de fleste dage ser din krop som den reelt er. Kunne det eventuelt hjælpe dig videre på vej, hvis du får en god veninde eller familiemedlem til at tage nogle billeder af dig, hvor I tager jer god tid til at gøre noget ud af det. Hvis du sammenligner disse billeder med nogle gamle billeder, fra inden du tabte dig, får du et helt konkret bevis på, at din krop har ændret sig. Det kan nogle gange hjælpe at se sig selv på billeder frem for i spejlet, og hvis har mulighed for at se på et før/efter billede bliver det vist ikke mere tydeligt.
Ved ikke om det hjælper, men det er da et forsøg værd:) Tror du skal væbne dig med tålmodighed - det tager som sagt rigtig lang tid at ændre selvopfattelse.

Jeg ønsker dig held og lykke, og håber du er stolt af det du har opnået! :o)

Katja wehnert

Katja wehnert

49 indlæg
 • Skrevet

Hej Louise.

Mange tak for rådet og rosen. Det varmer. :) Det er måske en rigtig god ide. Det er også kun når jeg ser "før" billeder, at jeg rigtig kan se og forstå hvor stor jeg var engang. :o)

En veninde gav det råd idag, at jeg skulle fortælle mig selv hver morgen, at jeg ikke er overvægtig mere, ser godt ud og skal være stolt af det. Hun mente at det var en god ide, fordi jeg i så mange år, har stået foran spejlet og sagt det lige modsatte.

Jeg tror en del af problemer er, at jeg bor i Asien, og at mange af de lokale er meget slanke sammenlignet med en dansker. Da jeg var i DK i december måned, fik jeg det meget bedre, af at være sammen med mennesker med scandinavis krops bygning.

jp-9d36fc92c9

jp-9d36fc92c9

63 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil altså også lige have lov at rose dig!! WAUW, det er virkelig godt gået.

Nu skriver du ikke hvor høj du er, men med 64 kg kan du da på ingen måde være stor, så kør på med det positive selvsnak i spejlet !!! Laughing Super sejt at du har formået at holde det i gennem så lang tid og ja det tager lidt tid for huden at trække sig sammen!

Du skal bare suge alle de komplimenter du får til dig - skriv dem evt ned, så kan du tage dem frem hver gang du føler trang behovet for noget selvkonfirmerende feedback!

Kh J. 

tahj69

tahj69

12 indlæg
 • Skrevet

Også en kæmpe anerkendende kommentar fra mig ! Hvor er det flot gjort for dog selv - også at du holder det! Jeg har faktisk samme "problem". Tabte "kun" 12 kg for 1 år siden, men det er alle dem jeg i det meste af mit voksne liv har været meget ked af - og bestemt set mig selv som en overvægtig, stor pige. Nu vejer jeg 63, 64 kg. (170cm), men tager mig selv i at lave "jokes" om at være en overvægtig, regner mig selv med når talen generelt handler om overvægtige mennesker o.s.v. Jeg kan nu godt se i spejlet at jeg er almindelig nu - men det er som mit selvbilled/ min bevidsthed ikke kan forandres. Nogen af de øjeblikke hvor jeg faktisk "kommer i tanke om" at jeg nu er slank nok, er når jeg går forbi vinduer ! Benytter derfor enhver lejlighed til at "spejle" mig diskret når jeg går forbi butiksvinduer - så ser jeg nemlig hende den slanke ! Så find nogle vinduer, og nyd det du ser !! :-)

 

Katja wehnert

Katja wehnert

49 indlæg
 • Skrevet

Jeg er kun 165 høj.

Jeg har en flad mave med en lille venus mave under navlen og brede hofter. Jeg er i mine øjne ikke slank, men almindelig. Men jeg kan heller ikke se mig selv som slank, da jeg har brede hofter og skuldre. Let får muskler når jeg træner.

Jeg vil prøve at minde mig selv om, at det er flot det jeg har gjort. Og god ide med vinduerne.!! :)

Jeg ser også ofte hende i vinduet som en flot pige. Og nogle dage endda i spejlet. Men så ofte glemmer jeg at jeg har tabt mig. Jeg bor nu et sted, hvor alle kender mig som slank ( i singapore ). Så jeg går og glemmer at jeg har tabt mig. Jeg har en teori om, at hvis man ikke får ændret selvbilledet, så man ser, at man nu er slank, ser man det heller ikke hvis man tager det hele på igen. For man så aldrig det slanke spejl billed.

-Jeg vil prøve at huske på de komplimenter jeg har fået.

-Så vidt det er muligt, stå foran spejlet en gang om dagen, og sige til mig selv at jeg har tabt mig, og er en flot og sund kvinde.

-Evt få min veninde eller kæreste til at tage et billed af mig i en flot kjole eller lign. Så jeg har et foto, der viser, hvordan jeg ser ud nu. Jeg har nemlig længe rendt rundt med et forfærdeligt før billed og mindet mig selv om, hvordan jeg så ud før.

Det er nogle af de gode råd jeg har fået de sidste par dage.

TAK

jp-9d36fc92c9

jp-9d36fc92c9

63 indlæg
 • Skrevet

Super Smile Det skal nok blive godt!!

Tanja Larsen

Tanja Larsen

11 indlæg
 • Skrevet

Hej..

Stort tillykke med det flotte vægttab.

Du skal arbejde med din psyke, det er der dit problem er, du ser stadig dig selv som en stor pige, opsøg en behandler som kan få dig til at se dig selv som du er, evt. en hypnotisør eller psykoterapeut eller ligende, jeg har selv tabt 36kg på 4år og kæmper med samme problem, jeg får nu hjælp af en hypnotisør og jeg må sige at det er noget der virker.

God vind fremover.

Knus Tanja

anlo

anlo

52 indlæg
 • Skrevet

hej. tillykke med stort vægttab og vedligeholdelse. dejligt for dig, at du har fået styr på den løse hud.  

det er ret underligt det med at man bevarer det store billede af sig selv. jeg har tabt 35 kilo - mangler ca 5 - det er på vej... jeg har samme problem. og finder det lidt pudsigt.

jeg arbejder mig blandt andet igennem det i prøverummene - ofte uden at købe noget. jeg er gået fra str 46 - 36. men jeg tager stadig for stort tøj med ind. jeg fatter det simpelthen ikke helt - at jeg kan være i de der smalle sager.

øvelsen for mig er gået fra at tage et nummer mindre med ind i prøverummet sammen med den forventede brugbare størrelse - altså optimisme - til at lade den større størrelse blive ude på stangen - altså realisme.

det kommer stille og roligt. selvbilledet. erkendelsen af at jeg nu kan vælge en stram t-shirt og gå uden for mit hjem i den har været en lang proces. men nu er maven faktisk så flad, at jeg ligefrem synes det ser godt ud. der er hele tiden små gærder der skal nedlægges i processen frem til, at det jeg ser, er det der er.  

heldigvis er det en fornøjelig proces.

jeg har læst et sted, at når man er i mål, skal man holde øje med vægten og ikke acceptere mere end 1 kilo vægtøgning før man handler på det og bekæmper det. det giver god mening synes jeg.

og husk... vi er lækre som vi er!!!Laughing