1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. hvor usundt er undervægt

hvor usundt er undervægt

lilly1992

lilly1992

73 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej derude!

Jeg er en ung kvinder der i et par år har kæmpet med undervægt. I perioder harjeg tget pæntpå,men udelukkende fordi jeg drak ren olie osv. Da jeg ikke orkede det mere fldt min vægt igen et pr kg. Jeg mangler 8-9 kg for at have min normalvægt (så når jeg et bmi på 17. Det er stadig lavt, men sådan har det altid været) Ved den vægt havde jeg menstruation.

Min menstruation er udeblevet de sidste 2 år,ikk engang p-piller kan holdeden igang. MEN, nu kommer dér jeg er i tvivl fordi: hvor usundt er det her for mig? lAlle mine blodprøver er flotte og jeg har masser af energi. Styrketræner 2-3gange om ugen og arbejder ellers som tjener. Taber ikke unormalt meget hår og mine negle vokser, hardog meget tør hud. Jeg ved ikke om jeg "orker" at kæmpe mig alle de kg op når jeg ikke er generet af det i min hverdag. Men spørgsmålet er bare om det er fordi min krop er "god til at overleve" at jeg har det så godt og den i virkeligheden knokler for at holde alt i gang. Er bange for at få "regningen" lige pludselig. Grundet undervægt + genetisk uheldighed har jeg forstadiet til knogleskørhed og lider meget af kramper, men ellers er alt tip top.

Jeg vil selvfølgelig gerne have min menstruation igen da jeg drømmer om at få børn endg. men jo ikke lige nu, så er det en dum idé at acceptere min nuværende vægt?

Mvh :-)

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

svaret er ja det er dumt at acceptere den vægt, når du ikke har menstruation er det et tegn på din krop ikke fungere normalt, du siger selv du har stadier til knogleskørhed hvilket også er et tegn på manglende normal funktion af kroppen...

Har selv været meget undervægtig og der havde jeg også masser af energi og synes min krop fungerede fint indtil jeg blev gjort opmærksom på en masse ting, tror man fornægter tingene lidt. 

så der er ingen vej uden om du skal tage på et bmi på 17 er også for lavt, så når du er 8-9 kg fra at få et bmi i den størrelse kan du nok selv se at din krop er alt alt for undervægtig og umuligt kan fungere normalt på den måde....

Ved det er hammer svært men ønsker dig alt mulig held og lykke i kampen

og lige et sidste spørgsmål skyldes det en spiseforstyrrelse eller???

lilly1992

lilly1992

73 indlæg
 • Skrevet

jo men er det noget som er direkte skadeligt? kan jo alligevel ikke gøre noget ved knogleskørheden og min mensvender forhåbentlig tilbage når jeg på et tidspunkt gerne vil have børn og derfor må tage på?

nej det skyldes en mavesygdom hvor min fordøjelse har været meget forringet, og jeg blev stop fodret med medicin som ikke virkede. til sidst kunne jeg ikke holde ud at spise bare det mindste og jeg lod derfor være (ingen mad i maven =ingen smerter) så jo det var vel i princippet en spiseforstyrrelse, men på ingen måde i traditionel forstand. nu er jegblevet hjulpet rigtigt og kan derfor spise helt normalt :D

jo mange tak :)

ceci paulsen

ceci paulsen

57 indlæg
 • Skrevet

Hej :)

Jeg er selv en smule undervægtig. Jeg døjede også med tørhud engang, så begyndte jeg at spise fisk til pålægget hverdag (makrelfilet i tomatsauce, tun) og det har hjulpet rigtig meget på huden. Jeg har fået påvist lav d-vitamin, så jeg er lige begyndt at tage D-vitamin og kalk. Jeg fik også tit krampe før i tiden. Og efter en løbetur blev jeg tit mega øm i benene. Selvom jeg strak ud. Da jeg begyndte at spise et stykke mørk chokolade lige efter træningen, forsvandt ømheden. Og jeg døjer ikke med krampe mere.

Jeg tager ikke selv olie tilskud eller noget, men sørger for at få nok fedt fra fisk, mandler, engang imellem avocado, chokolade, æg eller hvad jeg nu kan finde på.

Du skal huske på, at BMI`en er en vejledende måling. Man skal ikke tage den 100% seriøst. Det sagde min læge. Jeg er 158 cm og vejer omkring 45. Så min BMI er også lidt lav og har altid været. Men mit bodtryk og hb plus jern og ferritin ligger meget pænt. Også mine cholesteroltal ligger så fint med en lille forhøjedet HDL. :) Så selvom min BMI er lidt lav, så er jeg sund og rask og skal være glad for det, siger min læge! Men jeg ved ikke rigtig med din BMI. Den lyder til at være meget lav, men så længe du sørger for at få lidt af de sunde fedtsyrer som ovenfor nævnt, SAMTIDIG med, at du har det godt med dig selv, så er der vel ingenting at komme efter? :) Held og lykke..

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

ja BMI er vejledende og det er ikke sikkert du skal have et på 20 for at fungere normalt men vil stadig mene dit er at alt for lavt og jo du skader din krop på sigt, det er ikke sikkert din menstruation bare sådan lige kommer igen, du risikere også at resten af dine organer tager skade når kroppen er undervægtig.....jeg døjer selv med rigtig mange problemer som jeg helt sikkert tror bunder i den ekstreme undervægt jeg udsatte min krop for i en periode og stadig gør i mindre grad...Spis 6 gange om dagen, husk de sunde fedtsyrer og spis ekstra de dage du træner, måske kan noget proteindrik med en del kalorier hjælpe dig hvis du synes det er svært at få spist alt det mad, det gjorde jeg i en periode

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

søvnproblemer har stort set ikke sovet ordentligt i 2½ år, svært ved at regulere min kropstemperatur enten fryser jeg helt vildt eller også har jeg voldsomme svedeture, er lige stoppet på p-piller så ved ikke endnu om min menstruation kommer igen, nu må vi se. hjertebanken, stakåndet ja det er bare nogle af de problemer jeg har i dag

lilly1992

lilly1992

73 indlæg
 • Skrevet

Det sørger jeg bestemt for:) Jo mange tak! ja det er ikke alt for højt men det med BMI'et har jeg også droppet af følge slavisk :) må jeg spørge dig hvilke problemer?

lilly1992

lilly1992

73 indlæg
 • Skrevet

ja det lyder sørme ikke rart, og kan desværre genkende noget af det du siger.. hvad var du nede på i vægt og hvor lang tid?

pepperoni

pepperoni

505 indlæg
 • Skrevet

var nede på 37,5 kg er 160 høj så det er bmi 14,3 efter et halvt år havde jeg taget ca 4 kg på og efter 5 måneder yderligere 4 kg så omkring bmi 17,5 hvor jeg stadig ligger nu....

de symptomer jeg nævnte er helt sikkert tegn på at kroppen er i underskud og når du selv har dem samt ikke har menstruation kan du nok se kroppen ikke fungere normalt

ceci paulsen

ceci paulsen

57 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan også selv genkende noget af det.. Før i tiden døjede jeg også med søvnproblemer og har stadig meget let ved at fryse. Men hvis du kan klare at spise fisk og nødder osv. hverdag, så kan det være, at din vægt kommer lidt op. Spiser du meget i løbet af dagen?