1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. hvad sker der?

hvad sker der?

insecure

insecure

66 indlæg
  • Skrevet

hej

her det sidste år er jeg begyndt at fokusere MEGET på sundhed, men det er lidt mærkeligt for jeg er altså kun 14 år gammel. jeg er faktisk så slem, at jeg får dårlig samvittighed over at spise en tortilla på grund af den hvide pandekage man får til.

jeg vil gerne have MEGET motion. jeg er fuldstændig selvstændig hvad motionen gælder. jeg løber, cykler og er i motions center. jeg døjer lidt med at tage mig sammen til at komme afsted for tiden, nogen råd?

alle i min familie siger at jeg har tabt mig, og at jeg ikke må tabe mig mere. det er rigtig svært fordi jeg ved ikke hvor jeg skal gøre af mig selv, fordi jeg vil netop gerne tabe mig mere, og se totalt trimmet ud.

efter sommerferien skal jeg på efterskole, det glæder jeg mig til! og jeg håber at det vil forandre mit syn på ting.

jeg er 170 høj og vejer 56 kilo....

 

Tanja Larsen

Tanja Larsen

11 indlæg
  • Skrevet

Hej...

Du vejer måske lidt for lidt i forhold til din højde, det jeg skriver nu, skriver jeg for at hjælpe dig så du ikke får en spiseforstyrrelse, men det lyder til den allerede er godt på vej til dig og jeg mener du burde kontakte din læge og få hjælp til det.

Jeg har selv et problem med mad og vægt, desværre i den modsatte retning, jeg har vejet 113kg for 4 år og 5mdr. siden og kan den dag i dag ikke se mig så slank som jeg i virkeligheden er blevet, vejer 78kg og vil gerne længere ned, men får professionel hjælp for at jeg ikke går hen og bliver for tynd og samtidig for arbejdet med problemet om hvorfor jeg blev så stor og om hvordan jeg kan forbygge at det ikke sker igen.

Måske kan en form for lægelig hjælp også hjælpe dig.

De kærligste hilsner Tanja

Katja wehnert

Katja wehnert

49 indlæg
  • Skrevet

Hej Mette

Jeg skriver også til dig af ren bekymring, og ikke for at virke klog eller smart.

Jeg har selv tabt mig en del, (27kg). Jeg træner hver dag, og har et stort (for stort) fokus på hvad jeg spiser. Jeg har dage hvor jeg er vildt sund, og spiser alt det jeg ved er godt for mig, Fuldkorn produkter, magert kød, frugt og massere grønt, men alligevel kan jeg føle, at det ikke er sundt nok. Jeg har dage, hvor jeg synes jeg er tyk, og stadig skal tabe mig. MEN andre dag, ved jeg, at det syn på motion og mad, ikke er sundt. Og de dage kan jeg se den "VIRKELIGE MIG", og kan se, at jeg skal passe alvorligt på, for ikke at få en spiseforstyrrelse. Sådan en dag, hvor du kan se, at det du gør, ikke er så sundt endda, sådan en dag, tror jeg du har i dag. :o) Siden du skriver her, og ber om hjælp, ved du godt, at du skal passe på at maden og motionen ikke tager overhånd.

Snak med din læge, bedste veninde eller med din familie om det. Jeg er selv meget åben omkring mit forhold til mad og motion. Og den åbenhed betyder, at folk jeg har nær, ved at de skal passe lidt på mig og holde lidt øje med mig, engang i mellem. For en spiseforstyrrelse er ikke til at spøge med.

Jeg håber du får hjælp til at få et sundt forhold til mad så maden og motionen ikke ender med at styre dit liv. Du er 14 år og på vej på efterskole. :o) Der er så mange andre fede ting du kan bruge den store mængde energi på, end mad og motion. :o)

flowløber

flowløber

10 indlæg
  • Skrevet

søde ven. Hvor er det godt du beder om råd og hjælp. jeg er selv 21 og fik selv en spiseforstyrrelse som 16 årig, der den dag i dag stadig spøger i baghovedet! som oftest er problemerne med maden et symptomfor at der er noget andet der nager? Personligt fik jeg angst som 15 årig, uden nogen opdagede det. Ved at flytte fokus over på maden, og ved at blive anorektisk, kunne jeg ikke mærke angsten. Hvis du ikke er interesseret i at miste resten af dine ungdomsår på kun at gå op i mad (da det var værst for mig, planlagde jeg "måltider" og strategier for yderligere vægt tab 99% af tiden) så skal du kontakte en terapeut. Du kan også opsøge en læge, det er dog ikke altid de kan SE problemet, men det må du ikke lade dig slå ud af. Des hurtigere du kommer i gang med at få flyttet fokus og ændret tankegang, des bedre bliver det.

 

De bedste hilsner fra Mia