1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Fuldkorn eller hvede eller...?

Fuldkorn eller hvede eller...?

  • Skrevet

Den nyeste forskning viser, at hvidt brød/hvede er en rigtig superskurk i den vestlige kost. Jeg har i flere år konsekvent brugt fuldkornshvede, når jeg skal bruge hvede til bagning.

Men spørgsmålet er så: Er fuldkornshvede sunde fuldkorn - eller er det en hvid hvedeskurk?

Anyone?

  • Skrevet

Hej Marianne

Det er et godt spørgsmål.

Jeg vil mene at i og med det er fuldkornsmel, altså mel malet af hele kornet, så er du på den sunde side! Så indeholder melet nemlig alle delene fra kornet - både skallen, kimen, frøhviden osv.

Skaldelen er fyldt med kostfibre, protein og vitaminer, kimen (der godt nok udgør en lille %-del af kernen) indeholder også vigtige fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Frøhviden indeholder stort set kun stivelse og protein.

Tilsammenligning består almindeligt hvedemel stort set kun af frøhviden (som udgør ca 75% af hele kernen)

Håber det kan brugesSmile

/Ida

 

  • Skrevet

Hej Ida,

Tusind tak for et grundigt svar. Ja, det kan bestemt bruges - og jeg vil ufortrødent fortsætte med fuldkornshveden med god samvittighed :)

:) Marianne