1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Frugt og vægttab

Frugt og vægttab

anne15

anne15

1 indlæg
  • Skrevet

Jeg er meget forvirret over hvorvidt frugt er godt for vægttab. Det bliver ofte foreslået at man spiser frugt som mellemmåltid hvilket jeg også gør. Desuden foreslår Iform også i flere af deres morgenmadsopskrifter at man spiser frugt til morgenmad. Jeg spiser hver morgen havregryn med et æble og en banan. Dvs. at i løbet af dagen spiser jeg gerne 4-5 stykker frugt. Samtidig kan jeg også læse herinde på bloggen at man ikke skal spise mere end 2-3 stykker frugt om dagen hvilket jeg jo umuligt kan overholde når jeg alene spiser to stykker om morgenen. Derfor bliver jeg altså nød til at spørge hvad det "rigtige" råd er??!!

Jeg er ikke overvægtig men ønsker at tabe mig de sidste 5 kg som er kommet på i forbindelse med en rejse. Det går MEGET langsomt selvom jeg motionerer meget og spiser ekstremt sundt. Kan et af problemerne ligge i at jeg rent faktisk spiser for meget frugt?

nord-5c75f3667d

nord-5c75f3667d

25 indlæg
  • Skrevet

Som det også er beskrevet flere steder er der temmelig meget frugtsukker i frugt. Vil du gerne tabe dig kan du med fordel skifte noget at alt den frugt ud med grove grøntsager som fx broccoli, spinat, rodfrugter osv. De fylder meget i maven og mætter derfor godt,  samtidigt indeholder de meget få kalorier.

Det er dog nok ikke 3 stykker frugt for meget alene der gør at dit vægttab ikke fungerer..

 

Keep it up - det skal nok komme, det er alligevel sundst og mest varigt at tabe sig langsomt!

Smile