1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Fedtprocent -hvornår er den for lav?

Fedtprocent -hvornår er den for lav?

24freya

24freya

28 indlæg
  • Skrevet

Hej alle 

jeg er en pige på 20 som har lidt af anoreksi i 4 år. jeg har nu over det sidste 3/4 år endelig fået taget mig sammen og taget 10kg på. Så nu vil jeg gerne forsøge at være vægtstabil. Jeg er 167 cm høj og vejer pt 49 kg (jeg ved godt jeg i forhold til bmi skal ligge højere, men har svært ved at overskue at skulle tage mere på lige nu). 

Mit dilemma er bare at jeg nu er meget aktiv fordi jeg ikke kan holde ud at være i ro. Jeg bliver simpelthen så rastløs og ked af det. Fik så fornyeligt tilbudet om at blive fulgt vægtmæssigt på sådan en af de dyre vægte, der måler indholdet i kroppen også. Jeg fandt så ud af at min fedtprocent ligger på 11,5 % grundet den store aktivitet (formodentligt). 

 

mit spørgsmål er så- er det usundt og hvornår blive den decideret faretruende lav?  hvordan kan mit bmi ligge så tæt på at være i kategorien normalvægtig når min fedtprocent er så langt fra? Bør jeg gøre noget ved det, og hvad evt? 

 

Håber der er nogen der har lyst til at svare. Hilsen Freya :) 

SugarBunny

SugarBunny

78 indlæg
  • Skrevet

Man siger at normalværdien for kvinder mellen 18 og 29 er 20-26% fedt.

Som kvinde kan du sagtens ligger på omkring en 15-16 % uden at det er direkte sygeligt, så længe det skyldes træning og en høj muskelmasse, det vil hovedsageligt være kvindelige bodybuildere der ligger så lavt (og lavere ved konkurrencer)

Din fedtprocent er ALT for lav! da du er tidligere anoretiker tvivler jeg på det skyldes høj muskelmasse (opbygning af muskelmasse kræver energioverskud) så vil råde dig til at tage fat i din kostvejleder og rette op på det. Jeg vil mene din fedtprocent ligger til det faretruende lave for en person som ikke træner bodubuilding på konkurrenceplan.