1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. Faste/sulte sig selv.

Faste/sulte sig selv.

LoveyouL

LoveyouL

41 indlæg
  • Skrevet

Hej alle sammen. 
Jeg er ved at studerer til kostvejleder, og jeg skal skrive en lille opgave, der omhandler faste (både fordele og ulemper ved faste, på både kort og længere sigt). Der er jo efterhånden så meget fokus på faste og en masse forskellige slankekurer, der omhandler dette.

 Jeg har læst en masse forskellige artikler og en masse debatter på forskellige forums, blandt andet her inde, bodybulding osv. Det virker som om der meget delte meninger om det at faste.

Nogen mener at få dages faste ikke tærer på muskelmassen, hvor andre mener det modsatte. Nogen mener at der tærres på muskler før fedt, andre det modsatte.Nogen mener at man kan gå i meget lang tid uden mad, uden at miste muskelmasse. Andre mener at man ikke mister muskelmasse ved at faste i en længere periode, så længe man styrketræner ved siden af.

Ja, jeg har læst og læst, men jeg synes ikke jeg har kunne finde nogle egentlig videnskablige/forskningsbaseret artikler eller undersøgelser på dette. Jeg har kun fundet følgende: http://www.naturli.dk/naturli-viden/beh ... at-forbrug 


Så.. 
1) Jeg vil egentlig gerne vide om nogen af jer der ude har læst/kender nogle artikler, hvor der ligger videnskabelige undersøgelser bag, omkring faste/sulte (over kort/længerer tid)?


2) Er der nogen af jer, der har forsøge at faste i kortere/længere perioder? Opnåede I et godt resultat, mistet muskelmasse eller andet? 

 

Jeg har ikke brug for at høre hvad I tror omkring det eller har læst omkring det. Jeg brug for noget konkret med noget videnskabeligt bag og egne erfaringer. :)