1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. Er gulerødder usundt?

Er gulerødder usundt?

Pippimus

Pippimus

20 indlæg
 • Skrevet

Hej

Er gulerødder usundt og kan man få for mange af dem? Jeg spiser mellem 200 - 500g om dagen.

Knus 

 

pernille lala

pernille lala

65 indlæg
 • Skrevet

Gulerødder er generet ret kaloriefattige, 42 kalorier pr. 100 gram, så usunde er de jo ikke. Så skal du i hvert fald spise rigtig mange :)

De indeholder mange A-vitaminer, hvilket er rigtig godt for forbrændingen. Så nogle gulerødder om dagen er fx en god vane, men husk, at A-vitamin er fedtopløseligt. Derfor skal du spise gulerødderne sammen med lidt fedtholdigt for at få fuld gavn af vitaminerne.

tonie kristoffersen

tonie kristoffersen

41 indlæg
 • Skrevet

@Pippi_mus

tonie kristoffersen

tonie kristoffersen

41 indlæg
 • Skrevet

Hele forige vinter/forår pressede jeg hver dag saft af 1 kg gulerødder, som jeg drak. Jeg var ikke syg det år overhovedet, og da det blev sommer fik jeg en fin gylden farve ( jeg er meget lyshudet og rødhåret), så jeg er overbevist om, at gulerødder er meget sundt. Man kan få a-vitaminforgiftning har jeg hørt, men det fik jeg ikke ved den mængde.

marieel83

marieel83

78 indlæg
 • Skrevet

Hold da op - hvorfor spiser du så mange?

Gulerødder er jo som de andre skrive kaloriefattige og sunde nok - det er jo mere det du så ikke spiser fordi du fylder dig med gulerødder. Så på den måde kan du jo komme til at mangle noget !

1234Trine

1234Trine

7 indlæg
 • Skrevet

Jeg har været oppe på at spise 2 kg gulerødder om dagen. Jeg ville også mene at gulerødder er sunde, men tror dog at 2 kg var lige i overkanten, jeg er nu kommet ned på 1 kg om dagen.

hewlett

hewlett

60 indlæg
 • Skrevet

Hold da op Trine, bliver du ikke hel gulig i huden ?????

Gulerødder er supersunde ! De indeholder a-vitaminer, de kan hjælpe dig med at blive lettere gyldenbrun om sommeren (fordi de påvirker din pigment i huden) og så er de supergode for dine øjne, altså på dit syn :) (dog kurerer de vist ikke bygningsfejl, nærsynethed osv :P)

De har få kcal pr. 100g. og du samtidig bruger du også kcal på at tygge samt at fordøje dem fordi de er så grove :)

Men om en anden nævner er det dumt at spise sig mæt i gulerødder hver dag - det er også vigtigt at der er plads til andre fødevarer, såsom kød, frugt og andre grøntsager :)

Som stort set alt andet sund mad er gulerødder sunde - men i fornuftige mængder :)

1234Trine

1234Trine

7 indlæg
 • Skrevet

Jo jeg var meget gul/orange i huden. Mine hænder lignede en der røg 40 cigaretter om dagen, de var helt gule og mine albuer og knæ havde også en mærkelig farve.

marieel83

marieel83

78 indlæg
 • Skrevet

1 kg - der er jo helt vildt - hvad spiser du så éllers?

mtenm

mtenm

86 indlæg
 • Skrevet

Piger nu må I lige styre det gulerodstrip, er det for at tabe jer...?

Bare fordi noget er sundt så er det jo ikke ensbetydende med at det er sundt at spise KUN det! Det er utroligt uvarieret og kommer til at fylde alt for meget på bekostning af andre vigitige ting i den daglige kost. I kommer i den grad til at mangle andre næringsstoffer. Så minimér det til et par stykker om dagen og sørg for at få lidt almindelig mad også!

Hilsner Kristian