1. Forum
  2. Kost
  3. Sund Vægt
  4. cola light

cola light

christineb90

christineb90

3 indlæg
  • Skrevet

Cola light indeholder aspartam som skulle vaere uden nogen form for energi. Min kaereste og jeg havde en kaempe diskussion fordi vi ikke var enige om om det saa fedede alligevel.

Jeg sage det gjorde det ikke, for der var simpelthen ikke noget der kunne fede der i, og han siger at der er noget i det der omdannes til sukker og kalorier inde i kroppen

Nogle der ved hvad der er rigtig?

  • Skrevet

Hej,

Jeg har hørt det samme, at de kunstige sødestoffer i light produkter omdannes til sukker i kroppen, eller kroppen "tror" det er sukker... Jeg tæller mine kalorier vha madlog.dk, når man taster fx en cola zero ind i madlog, så siger den godt nok at man kun indtager 2 kalorier!!! Jeg tror dog at man skal drikke det med måde alligevel, det kan simpelthen ikke passe at det kan "være lige meget". Jeg har heldigvis ikke meget hang til sodavand og jeg er sikker på at drikker man kun sodavand en gang imellem, så er det klart mindre usundt at drikke light, end almindelig.

hørring

hørring

41 indlæg
  • Skrevet

Hej

Jeg tror ikke på at det kan omdanne sig til kalorier i kroppen (men min anoreksi siger straks: åh åh hvad nu hvis der er flere ting der kan gøre det...). Fordi jeg har en spiseforstyrrelse så har jeg drukket rigtig meget pepsi max, og det har jeg bestemt ikke taget på af. Nogle snakkede på et tidspunkt om at sødestofferne kunne øge ens sult. Det ved jeg ikke om er rigtigt.

cille-e058ec78a5

cille-e058ec78a5

324 indlæg
  • Skrevet

Aspartam minder på ingen måde i (molekylær) struktur om nogen sukkerarter! Så det kan altså IKKE omdannes til sukker i kroppen, og vi nedbryder det til aminosyrer og methanol (træsprit). Altså nedbryder vi det til et par af kroppens byggesten, og så noget gift...

Problemet med aspartam er, at det kan irritere fordøjelsesprocessen, og det er rigtig nok at nogle vil føle større sult hvis de indtager det i 'store' mængder. Der skal dog meget lidt aspartam til at søde en cola, da det søder ca 200 gange så meget som sukker. Aspartam er også let allergifremkaldende (så man skal ikke drikke alt for meget light-sodavand, så hellere almindeligt vand), og det kan i store mængder skade leveren.

Lidt info på dansk kan findes på wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Aspartam

Mvh Cille (kemiker)

Nårh ja, så er det et af de få kunstige sødestoffer som diabetikere og mælkeallergikere alle kan tåle (bortset fra det der med methanolen selvfølgelig), fordi det ikke nedbrydes til sukker i vores system.