1. Forum
 2. Kost
 3. Sund Vægt
 4. At smide 10 kg

At smide 10 kg

amjulie

amjulie

3 indlæg
 • Skrevet

Hej allesammen

Nu vil jeg ikke mere! Jeg nærmer mig (igen) stødt de 75 kg, og jeg siger tak til min bikini for at få mine øjne op for det. Jeg vil rigtig gerne tabe mig ca. 10 kg, så jeg kommer ned i nærheden af min idealvægt, der ligger omkring 60-65 kg. Jeg har altid været en slank pige, men efter jeg først én gang tog lidt for meget på, har jeg haft noget af en yoyo-vægt. Jeg har forholdsvist let ved at tabe mig men også rigtig nemt ved at tage det hele på igen.

Jeg tror især at problemet er motivation. Jeg har utrolig svært ved at komme ud af døren og få løbet den tur der, selvom jeg godt ved, hvor dejligt jeg vil få det bagefter. Jeg burde jo være udenfor i stedet for at sidde her ;-) men jeg har brug for ideer. Jeg har overvejet at melde mig ind i Fitnessdk, da jeg synes, de har mange gode tilbud til lige netop mig. Jeg har bare kun dårlige erfaringer med fitnesscentre, og det er mange penge at bruge på det, hvis det bare løber ud i sandet.

Så: har I nogle gode råd eller ideer til: 

Først og fremmest hvordan jeg bedst kan komme af med de overflødige kilo og samtidig holde vægten nede. Altså hvor meget motion og hvor meget (/lidt) mad. 

Hvordan jeg kan få motivation. Er fitnesscentret det værd? Jeg synes, det lyder så sjovt. Jeg mangler et ordenligt spark bagi.

Jeg vil det så gerne det her, men jeg kender ingen, der umiddelbart står i samme problem, som kan hjælpe og støtte mig igennem det, så jeg må få mig en ordentlig portion gå-på-mod til at klare den solo Tongue out

På forhånd tak!

- Amanda

zeorb

zeorb

3 indlæg
 • Skrevet

Hej Amanda

 

Fitnesscenteret ER det værd. Meld dig til holdtræning..ikke kun fordi du så får trænet mere og bedre end du som regel selv kan motivere dig til, men også fordi du så har et bestemt tidspunkt, du skal være der på. Det hjælper dig til at komme afsted...og når du så alligevel er klædt om, kan du lige så godt blive hængende og lave lidt ekstra konditions -eller stryketræning bagefter. Det virker!!!!

SATS i Århus har verdens bedste opfindelse: Løbehold. Det foregår præcis som spinning, men bare i en løbesal...du kan selv styre hvor hårdt det skal være, men fordi det er intervaltræning får du presset dig mere, end du selv ville kunne motivere dig til. Ved ikke om der er andre, der har fået samme, geniale idé, men dét virker i al fald :)

Og så er der altså kostvejledere i de fleste centre, der kan give dig gode råd til maden...

 

God fornøjelse :)

anlo

anlo

52 indlæg
 • Skrevet

hey.

altså først og fremmest... saml på "gratis motion" - gå istedet for at tage bussen - tag trapperne - brug bakkerne - vær den der springer med besked eller efter kaffekanden - gå en omvej - alt hvad du kan finde på i løbet af en dag. jeg ringer aldrig op oven på med besked - men springer op ad trappen og giver den personligt - det er også hyggeligere for kollegaskabet.

dernæst - ja - prøv et gæstepas en enkeltdag i fitness.dk. jeg troede ALDRIG jeg ville gå ind ad den dør - men en veninde inviterede og nu nyder jeg det fast flere gange om ugen. hygger ca et par timer incl omklædning bad osv. ro til sjælen.

du kan også starte med noget dvd-motion hjemme i stuen. der findes mange typer.

og det sjove er, at når man kommer igang med motionen, så vil mer´ ha´ mer´.

mht kosten.

spis ofte - spis langsomt - små måltider - varieret - spis til du ikke mere er sulten istedet for til du er mæt - mærk efter og levn, hvis du er mæt - overvej om du må eje kagen - eller spiser fordi den er der - nyd det du spiser og fortryd ikke - skriv i en periode alt ned du spiser og bevæger dig - tyg tyggegummi, når tygge- spise- fylde i hovedet-trangen kommer over dig ... tyg evt smagen ud af en hel pakke - haha - hav sukkerfri pastiller i skuffen ved tv - surf på nettet og få gode ideer - skriv dine successer ned - hav små delmål - de først 100 gram, det første kilo - under 70 osv... jubl hvergang du rammer et delmål (armene over hovedet) - vær glad for dig selv - sig pyt når vægten hopper opad og fortsæt ufortrødent - vær stolt af dig selv - køb en lidt for lille bluse eller et par bukser nummeret mindre i samme model som dit yndlingspar, pludselig glider du i det - vink farvel til det store tøj i tøjcontaineren - SULT DIG ALDRIG - det hævner sig med jojo-vægten fordi du synes du skal belønnes efter det hårde slid og så er der flere kilo at kæmpe med næste gang - gå ikke på slankekur - det er et livsprojekt, så sørg for at det er en fornøjelse hele tiden - hav nødlagre af frugt, tørret frugt, knækbrød osv i tasken, køb en rugbrødsbolle og en pakke magert kødpålæg i stedet for en burger, pizza eller sandwich og sæt dig et dejligt sted og spis det, når sulten rammer på gaden eller dagen bød på ændrede planer - baresso har latte på skummetmælk eller en dejlig americano - eller iste/iskaffe - evt uden sirup - sig det til hende der tager imod bestilling - og rugbrødsboller og philadelphia light har de også, når veninderne kalder på kaffebar - mcDonalds har en herlig salat med grillet kylling (vælg ikke crisp) og de har poser med gulerødder og dejlig kold danskvand - spis spis spis men tænk over hvad du gør hver gang du gør det. og hvorfor. er det kedsomhed eller rastløshed, så gå en tur eller dans af glæde. og husk engang imellem at gøre noget af det du ikke gør i hverdagen (et glas vin, en flødebolle, din yndligspastaret eller lign - nyd uden at fortryd´) spis fuldkorn og groft - også grove grøntsager

jeg har tabt næste 40 kilo på denne måde. så - jeg ved det virker. jeg er ikke på kur,, tænker over hvad og nyder alt mad jeg putter i munden ..og følger det ovenstående.

og husk... vi skal være slanke og sunde - ikke tynde og svagelige. så... realistiske mål.

god fornøjelse.

anlo

 

haw

haw

1 indlæg
 • Skrevet

Tak anlo!

Nu er jeg også motiveret til at smide de sidste kilo!

Mht motion er jeg ikke meget for fitness. Har prøvet et par gange og det løber altid ud i sandet. Tilgengæld har det virket for mig at melde mig til en halvmaraton sammen med en kollega. Det er så stor en udfordring at man bare ikke MÅ gå i stå, og vi holder hinanden til ilden. Da vi meldte os til i Januar kunne ingen af os løbe 5 km, nu løber vi begge 10-12km 3 gange om ugen!

Held og lykke med projektet.

 • Skrevet

Anlo:

Kanon indlæg - du har fuldstændig ret og nu er jeg også maks opsat på at få smidt de overflødige kg. Er allerede i gang og har smidt de første 10, nu er der 10 tilbage, så det er skønt med alt det motivation jeg kan få og dit indlæg bidrog positivt til det :o)

Halvmarathon-projektet er i øvrigt en super idé og total effektivt! Jeg har gjort det samme - skal løbe en halvmarathon til september og løber nu 10 km på 50 minutter - det havde jeg aldrig trænet mig op til hvis jeg ikke havde tilmeldt mig og blev presset af min kollega!!!

anlo

anlo

52 indlæg
 • Skrevet

hey.

dejligt at vi kan inspirere hinanden.

det vigigste mht motion er at finde på noget man nyder og får gjort - alt andet går i stå. så.... super med projektet. hold fast i nye mål, når løbet er gennemført - ellers risikerer i at det går i glemmebogen som ligger under sofapuderne. hihi.

med nye delmål og mål, så kører det derud af - og snak om det, hvis det blir for svært og løbeskoene pludselig bliver møre... så kan i måske finde på et alternativ til lysten kommer igen

som  sagt troede jeg ALDRIG jeg skulle komme ind i et fitnesscenter - så jeg har sprællet foran mit tv i lang tid. det virkede for mig.

og de små ting... en lille armøvelse mens jeg venter på at vaskemaskinen blir færdig, lille maveøvelse i sengen osv. alt hvad jeg kan finde på for ikke bare at "stå hen".  alt tæller med.

i er seje - tænk - en halvmaraton - jeg er sørme imponeret.

pøjpøj

anlo

anlo

anlo

52 indlæg
 • Skrevet

hej.

ja... sammen er vi stærke. godt at kunne motivere og give/få indspark hos hinanden. pøj pøj med løbetur og løbeglæde. det er for sejt!

anlo

mij-6ef3643b91

mij-6ef3643b91

3 indlæg
 • Skrevet

jeg fandt en artikel på iform.dk om at tabe 5 kilo og så holde vægten nede bagefter. Det er godt nok kun halvdelen af dit mål, men mon ikke metoden kan bruges til dig også? Jeg har brugt en lignende metode, hvor jeg tabte 8 kilo og jeg har nu efter et år stadig ikke taget det på igen Smile.

http://iform.dk/kost/sund-vaegt/braend-5-kilo-fedt-af-paa-50-dage

Held og lykke med det

Mille

 

mikkel bonde

mikkel bonde

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg har tabt mig 10kg og går snart igang med 10 mere. Jeg er begyndt med at cykle på racercykel og det er jeg også blevet god til:D. Min ven har lavet et løbeprogram hvor jeg begynder at træne mig ligeså stille op så det glæder jeg mig til. 

Mikkel

 • Skrevet

Hej Amanda

Du er ikke den eneste, der opdager lidt kg der har sneget sig på, når bikinbien bliver fundet frem :) Noget der kan være med til at holde motiovationen er at dele det med andre. Sørg for at sige til din omgngskreds, hvad du er i gang med. At du gerne vil tabe dig 10 kg, og at det er vigtigt for dig. De vil kunne hjælpe dig, når du måske synes at det går op ad bakke i ny og næ.

En anden ting, jeg selv synes, der kan være en hjælp er at dele det med nogen på skrift. Hvor man mailer til hinanden hver mandag aften, hvad vægten stod på, hvad der har været af gode og dårlige ting i løbet af ugen, hvad klarede man rigtig godt, og hvad klarede man mindre godt osv. Dette vil jeg gerne hjælpe dig med - hvis det var noget.